iPhone 14 ve 15 aynı özellikte iki telefon, tek fark aksiyon tuşu (🤡) ve sırf bu özelliğinden dolayı adı "iPhone 15" diye 14 almayıp, 15'e para basanlar bile var ( ve tekrar diyorum "popüler kültür" yapıyor bunu"). Bir de unutmadan yazim "1 gram daha hafif" (🤡).
Apple Intellligent en büyük fark ve güzel bir fark.
Bu arada 1 gram falan değil eline aldığınca açıkça daha hafif olduğu belli 14 Pro Max’e göre ve 15 Pro Max’te köşeler biraz daha yuvarlatılmış tutması daha rahat.

Açıkçası yapılan vergiyi normal ve haklı buluyorum. Hatta bütün ürünlerdeki mevcut vergileri daha da artırabilirler.

Her şey bizim geleceğimiz için. Vergiler şu an iyi daha da artırılır ise daha iyi olur.

Açıkçası yapılan vergiyi normal ve haklı buluyorum. Hatta bütün ürünlerdeki mevcut vergileri daha da artırabilirler.

Her şey bizim geleceğimiz için. Vergiler şu an iyi daha da artırılır ise daha iyi olur.
Bir gün ekmek alamayacak duruma gel de o zaman göreyim seni.

Hmm sanmıyorum.

Vergi iyi bir şey.

Vergi kötü bir şey diyen yok, verginin olması gerek, vergisiz devlet olmaz. Ama taşa toprağa ota mota yüksek oranlarda vergi alınmaz.

Almanya vergi almıyor mu, Amerika vergi almıyor mu alıyor ama PS5'ten 3 tane de bize alacaksın, araba alıyorsan bir iki tane de bize ateşleyecen demiyor.

Bu vergiler evlenmek istediğimde benim evimin içini doldurmuyor, daha iyi yaşam sanşı sunmuyor, istediğim yemekleri istediğim zaman parasını düşünmeden yedirmiyor. Aksine evimin içini doldurmamı engelliyor, evlenmemi engelliyor, daha kötü yaşam şartları sunuyor, istediğim bir yemeği yemek için 10 kere cebimdeki parayı düşündürtüyor.

Hangi akıl hangi kafayla şöyle konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.

Fiyatları globalde normal ama Türkiye koşullarında aşırı yüksek. Maalesef yarısı vergi çünkü. Apple’ın sitesinde satın alma sayfasında ne kadarının vergi olduğu da açık açık yazıyor. Bir telefon kendimize, bir telefon devlete alıyoruz alırken. Üstelik devlet hiçbir şey yapmadan bir telefon kadar gelir elde ederken Apple bu telefonları seneler süren Ar-Ge, teknoloji çalışmaları, malzeme, mühendislik, lojistik vs binbir türlü masrafla satıyor. Apple’a kalan kısmın büyük devletimizin aldığı paydan daha düşük olduğunu düşünüyorum.