bertan_58

Uzman
Merhaba,

2 gün önce 16 Pro Max ikinci el YD cihaz satın aldım. 140 defa şarj edilmiş ve pil sağlığı %100. Önceki cihazdan yedekleme yapıp bu cihazı sıfırladım ve yedekten geri yükledim. 2 gündür incelemeye çalışıyorum ancak şarj problemi yaşadığımı fark ettim. Sabah 07.00’de şarjdan çıkarıyorum, akşam 18.00’da eve geldiğimde %30–%40 şarjım kalmış oluyor. Bu sürede toplasak 2 saat ancak kullanım sağlıyorum.

Ekran kapalıyken şarjın düştüğünü fark ettim. Saat tutarak kontrol ettiğimde, ekran kapalıyken 5–10 dakikada %1 düşüyor. Instagram ve YouTube’a girdiğimde 4–5 dakikada %1 düşüyor. Eski kullanmış olduğum düz iPhone 14’ün şarjı çok daha iyi gidiyordu. Konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_1116.webp
    IMG_1116.webp
    280,8 KB · Görüntüleme: 50
Arka planda uygulama yenileme açık ise onu kapatın. Hücresel veri kapalı Wi-Fi bağlanıp 1 saatte boştayken sarjınız kaç gidiyor ona bakın bir de.

İnternetteki güncel şarj sürelerine bakınca size göre daha mı fazla çıkıyor.

Güncel şarj sürelerini inceleyemedim, ekran açıkken kullanım sağladığım pil azalmasıyla kapalı olduğundaki azalma nereyese aynı. Hatta şöyle örnek vereyim; %71'den 70'e düşer düşmez ekranı kapatıyorum 10 dakika bekleyip açtığımda 69 oluyor 4-5 dakika kullandığımda 68'e kadar geriliyor. Pro Max için normal mi bu durum?

iPhone kullanmıyorum artık ama Samsung da pil kendini adaptasyon süreci oluyor ya öyle bir şey oluyor şu an 1 hafta içinde düzelmesi lazım ya da pilde bir sorun var ama dediğim gibi başka iPhone 16 Pro Max kullananların yorumu lazım Reddit'te ya da internette sizin gibi sorun yaşayan var mı bir araştırın isterseniz orijinal olduğu için pilden şu an şüphe etmiyorum.

140 döngüde %100 pil sağlığı da mantıklı gelmedi bana açıkçası. Pilinin değişmiş olma ihtimali?

Bazı forum sitelerine de baktım 170-190 civarında %100 kullanan kişiler var. Ben aslında bataryadan ziyade şarj soketinde bir problem olduğunu düşünüyorum ayrıca 3-4 aylık bir cihaz için pil değiştirme olayı olacağını düşünmedim.

Şu an son durum bu şekilde. Ekran kapalıyken bu kadar fazla göstermesi normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1126.webp
    IMG_1126.webp
    305,6 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme: