Max apple 😃 Adamlarda gram yenilik yok, saçma sapan şeyleri bir yenilikmiş gibi gösterip kölelerini kendince sevindiriyorlar. Sadece cimri, gram kullanıcısını düşünmeyen bir marka görüyorum.
Bir Samsung bir de Apple, gerisi yalan.
Ama ekosistemine diyecek laf yok, bu kadar cihazları birbirine senkronize çalışan bir işletim sistemi yoktur. Hak yememek lazım 😃
Ona da iyi para dökmek gerekiyor. 😂

Ona da iyi para dökmek gerekiyor. 😂
15K verip Series 9 aldım, giriş seviyesi bir saat değil hatta Ultra’dan sonra en iyi saati Apple’ın. Yarı fiyatındaki rakiplerinde olmasına rağmen bu saate safir cam koymamışlar maliyeti kısmak için, çok çabuk çiziliyor. Çelik kasa Series 9’lara koymuşlar ama sıkıntı şu ki onlar da 35-40K civarında 😃 Alüminyum kasayla tek farkı kasa farkı, başka bir şey yok 😃😀 Aradaki fiyat farkı gerçekten çok komik.

15K verip Series 9 aldım, giriş seviyesi bir saat değil hatta Ultra’dan sonra en iyi saati Apple’ın. Yarı fiyatındaki rakiplerinde olmasına rağmen bu saate safir cam koymamışlar maliyeti kısmak için, çok çabuk çiziliyor.
18 kağıda Citizen Tsuyosa var.
Safir cam, paslanmaz çelik bir de otomatik mekanizma var. 😀
Güzel öpüyorlar.

18 kağıda Citizen Tsuyosa var.
Safir cam, paslanmaz çelik bir de otomatik mekanizma var. 😀
Güzel öpüyorlar.
Bir ara gösterişli bir saat istiyordum, çok istediğim gibi olmasa bile Citizen Tsuyosa cidden dikkatimi çekmişti. Bir tane YouTuber abiden aldım öneriyi, takas düşünüyordum ama hiç uğraşmak istemiyorum. Birde akıllı saat okulda işime yarıyor 😃 Pixel Watch 2 ile takas edesim de var.

“Daha ince” çerçeveyle çok şık görünecek telefon. %40 ciddi bir oran. Tasarım zaten çok iyi seviyede yenilik yapıp risk almaya gerek yok pek. Çipler güçlensin önemli olan o ama bir önceki nesilde Titanyum kasa, şimdi daha ince çerçeve derken her nesilde daha gösterişli hale geliyor. Bayılıyorum.

“Daha ince” çerçeveyle çok şık görünecek telefon. %40 ciddi bir oran. Tasarım zaten çok iyi seviyede yenilik yapıp risk almaya gerek yok pek. Çipler güçlensin önemli olan o ama bir önceki nesilde titanyum kasa, şimdi daha ince çerçeve derken her nesilde daha gösterişli hale geliyor. Bayılıyorum.

60 derece hayırlı olsun.

Titanyumun termal iletkenliği çok düşük olduğu için genellikle kullanılan aluminyuma kıyasla daha kötü bir termal performans sergiler. Aluminyum gibi ısıyı hızlıca PCB'den dışarı atamaz. Öte yandan Titanyum daha sağlam, ısıya daha dayanıklı ama zaten telefonlarımız 1500 derecelere çıkmadığı için ısıya dayanıklılık bir önem arz etmiyor. Aluminyum yaklaşık 700 derece civarı.

Aluminyuma kıyasla daha sağlam olduğundan, telefonu titanyum kullanarak daha ince inşa etmek mümkün olsa da bunun fırsat maaliyeti daha kötü thermal conductivity ile oluşan daha yüksek sıcaklıklar ve daha fazla maaliyet. Tercih sevgili üreticilerimizin artık.