Iyi de arada 7K civari fiyat farki var. O zaman 15 yerine de 16 alsin sonu yok ki zaten bütçem kisitli demis. iPhone 14 ile hemen hemen ayni fiyata ondan cok daha iyi bir cihaz almis oluyorsun.

Dediğim gibi kamera önemli değilse 16e alabilir. Ama önemliyse tek lensli telefonun kamerasını önermiyorum.

Ömründe iPhone 16e ye bırak 16e yi 14 15 16 serisine eli değmemiş insanlar yorum yapıyor. Eğer iPhone istiyorsan ve bütçen 40k ise 16e gayet de alınır. Elimde iPhone SE 2020 var telefon hala gayet kullanılır durumda. Diyorsan MagSafe olmaması beni bozmaz dinamik adaya da ihtiyacım yok. Gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Ne yani bu saçma fiyatları ona vereceğimize daha güçlü seçenekler var. 2023 cihazına ben niye mesela bu kadar fazla fiyat vereyim ki. Aynı fiyata daha yeni ve daha iyi rakipler var. Mesela yurt dışındaki gibi örneğin S22 ve IPhone 13 aynı fiyat olsa anlarım ama saçma Türkiye’de.

Arkadaş Android almak istemiyorsa buna kimse karışamaz. İnternette zaten yeteri kadar 16e ile ilgili Android karşılaştırmalarını görmüş ve yine Android istemediğini belirterek 16e'nin alınabilirliğini sormuş. Fiziki olarak telefonu kullandırtmadıkça Android önermeye ne gerek var?

16e alınabilitesi fena olmayan bir telefon bence. Tek lens ve 60Hz ekran gibi eksiklikleri hissedeceksiniz bariz fakat performans olarak başarılı buluyorum ben Apple genelinde. Eğer kamera daha önemliyse 15 (2. El olabilir) performans daha önemliyse 16e.

Adam iPhone almak istiyor ne önereceksin? 15 de 50k edecek telefon değil hiçbir ekstra özelliği yok.
İşte, yorum yapanlar henüz okumayı sökememiş insanlar olduğu için konuyu okumadan 'S25 dururken' diye saçmalıyorlar. Yerim S25’ini şimdi, adam 'Apple sisteminde kalmak istiyorum' dediyse konu noktalanmıştır.
E Serisi diye fiyatı ölecek değil, sonuçta marka olduğu için fiyatı kolay kolay erimez.