iPhone 16e alınır mı?

Hocam tam olarak aradığım kullanıcı yorumu bu şekildeydi. Kullanmayan bir insanın bu telefonu kötülemesine anlam veremiyorum. Çok teşekkürler.

Hocam tam olarak aradığım kullanıcı yorumu bu şekildeydi. Kullanmayan bir insanın bu telefonu kötülemesine anlam veremiyorum. Çok teşekkürler.

Yani hocam sırf 60Hz diye tamam çöp alınmaz diyen bir zihniyet zaten objektif veya yapıcı bir yorum yapamaz, veya önerme demene rağmen Android öneren birisi. Yani istediğin kadar 60Hz sorun değil de bu adamlar yine senin kullanımını düşünmez kötü der, çoğu böyle. Ve bunların bazıları belki de kullansa elinden düşürmeyecek telefonu. iOS 27 ile o kadar özellik geldi ve gelişti ki iPhone, hayatı aşırı kolaylaştıran kullanmayacağın kadar çok AI özelliği gelmiş. Ben Samsung'da bu kadar özellik yok diye biliyorum, nesne silme konusunda falan evet daha iyiydi. Ama iOS 27 ile artık tamamen kafa kafaya olmuş. Ve benim merak ettiğim konu, 8 Plus kullanan memnun olan bir insanın iPhone 16eden memnun kalmayacağını, 60Hz'nin sorun olacağını düşündüren şey nedir? Kendim de bu arada 120Hz Android'den geçtim. Gündelik kullanımda kasma gibi bir şey zaten söz konusu değil, AAA oyun bile oynayabiliyorsun. Pil aşırı iyi gidiyor, bolca yapay zekâ özelliği var ve devamı da gelecek, 7-8 yıl kafan rahat olacak kasma donma olmadan güncel şekilde devam edeceksin. Yani bunları yapabiliyorken bu fiyata, yok 60Hz yok 0.5 demek de saçma geliyor bana. Ben daha önemli buluyorum saydığım konuları. Ki bir kullanıcı olur kamerayla aşırı alakalıdır gider 2-3 kameralı bir şey önerirsin mesela. Ama senin yazdıklarına senin kullanımına göre eksi bir tarafı yok gerçekten. Yani şu forumda 16e yerine 15 bile öneren oldu ya.

Ayrıca bu kötüleyenler ve kötüledikleri konular hakkında da uzun bir metin yazmıştım ona da bakabilirsin. Çoğu şeyi açıkladığımı düşünüyorum orada.

Kardeşim kullanıyor, günlük kullanım için iyi bence. Pili uzun süre gidiyor. 120Hz ekran olmaması çok da büyük bir olay değil bana kalırsa. Kamerası da yeterli zaten çok kullanmıyormuşsun. Alınır bence.

Zaten çoğu uygulama 120Hz desteklemiyor ki veya izlediğimiz filmler bile çoğunlukla 24-30 FPS falan. Oyun oynuyorsan lafım yok tamam 120 iyi, fakat gündelik kullanımda düz arayüzde dolaşma dışında çok da gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum ben de.

Apple ekosistemine girmek istiyorsanız şu anda güncel ve en uygun cihaz. Fakat 44K fiyatını hakkettiğini düşünmüyorum. 40k altına bir fiyata düşerse bence daha mantıklı bir tercih olur.

Hocam iPhone telefonlar arasında fiyatı hak etmiyor değil hatta bayağı iyi fiyatı. 2026 ya göre bayağı kötü ve eski olan 13 bile 41k olmuş halde. Ha Android telefonlar ile karşılaştırırsın o zaman 44kya değer mi değmez mi tartışırsın o ayrı konu. Fakat iPhone isteyen bir insan o yönden bakmaz çoğu zaman, konu sahibi ekstra Android istemiyorum demiş zaten. Düşmesini beklese dahi imkanı yok zaten bu zamana kadar herhangi bir iPhone telefonun düştüğünü görmedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…