16e Kullanıyorum yaklaşık 1.5 aydır, hangi telefondan geçtiğine bağlı olarak seni tatmin etme seviyesi değişir. Ben eski redmi cihazdan geçmiştim ve aşırı memnunum. Eğer sıfır olarak alacaksan tavsiye etmem, sıfırı 40-45 bin bandında değişiyor, o fiyatlara ikinci elden 14 Pro veya 14 Pro Max bakılabilir. Sıfır 16e mi yoksa 2. el 14 Pro serisi mi derseniz kesinlikle 14 Pro serisini seçerdim ama 14 Pro serisi için bütçe pek yetmediği için 16e'ye yöneldim. 2. el kullanırım diyorsanız düşünmeden temiz 14 Pro serisi cihazlara bakın derim. Hem ekran olarak hem kamera üçlüsü olarak hem görünüş olarak hem de Dinamik adaya sahip olması açısından çok daha iyi tercih olur.

Uygun fiyatlı bulabilirsen alınır. Telefon baya iyi. Tek kamera olmasına bakma çok güzel çekimler yapıyor. Sadece sıfır fiyatı çok fazla.

@SHERLOCKED hocam konu sahibi bir soru sormuş, öneri istemiş. Kimseye hakaret etmemiş, aşağılamamış. Adama niye dislike atıyorsunuz? Android kullanmak istememek birisini cancel etme sebebi mi?
Adamlar fikri beğenmemiş dislike atmış. Beğenilmeyen fikre bile dislike atılmayacaksa neden var bu tuş. Her şeyi kişisel algılamayın.

Ne açıdan? Mantıklı telefon istiyorum f/p oranı iyi olsun diyorsan alınmaz. iPhone olmazsa ölürüm diyorsan alınır. Bu kadar. Çok kafa karıştıracak bir konumda değil yani.

Uygun fiyatlı bulabilirsen alınır. Telefon baya iyi. Tek kamera olmasına bakma çok güzel çekimler yapıyor. Sadece sıfır fiyatı çok fazla.

@SHERLOCKED hocam konu sahibi bir soru sormuş, öneri istemiş. Kimseye hakaret etmemiş, aşağılamamış. Adama niye dislike atıyorsunuz? Android kullanmak istememek birisini cancel etme sebebi mi?
Zaten hali hazırda Apple bir ürün kullanıyorum. Telefonum eski olduğu için değiştirmek istiyorum. Android kullanmak istemiyorum.

Ne açıdan? Mantıklı telefon istiyorum f/p oranı iyi olsun diyorsan alınmaz. iPhone olmazsa ölürüm diyorsan alınır. Bu kadar. Çok kafa karıştıracak bir konumda değil yani.
iPhone olmazsa ölürüm tadında bir durum yok. Apple eko sisteminden çıkmak istemiyorum sadece bu.

Yani ikinci el düşünürseniz 14 Pro falan alırdım ben şahsen. En azından 120Hz ekranı var. 45 bin TL verip 60Hz ekran kullanmak saçmalık.
2. El düşünüyorum fakat daha önce hiç tecrübe ettiğim bir konu değil.

Apple ekosistemine girmek istiyorsanız şu anda güncel ve en uygun cihaz. Fakat 44K fiyatını hakkettiğini düşünmüyorum. 40K altına bir fiyata düşerse bence daha mantıklı bir tercih olur.
Hali hazırda zaten iPhone kullanıyorum. Mevcut telefonum eski olduğu için değiştirmek istiyorum.

Hiçbir iPhone alınmaz Samsung varken Samsung iPhone'u 3-5'e katlar.
Hocam hiç bir şekilde android kullanmayı düşünmüyorum. Bu telefonla ilgili artı/eksi olarak fikriniz varsa her türlü öneriye açığım.

44 bine çok mantıklı cihaz değil, benzer bütçede S25 8/256 var.
Android kullanmayı düşünmüyorum hocam teşekkürler.

16e Kullanıyorum yaklaşık 1.5 aydır, hangi telefondan geçtiğine bağlı olarak seni tatmin etme seviyesi değişir. Ben eski redmi cihazdan geçmiştim ve aşırı memnunum. Eğer sıfır olarak alacaksan tavsiye etmem, sıfırı 40-45 bin bandında değişiyor, o fiyatlara ikinci elden 14 Pro veya 14 Pro Max bakılabilir. Sıfır 16e mi yoksa 2. el 14 Pro serisi mi derseniz kesinlikle 14 Pro serisini seçerdim ama 14 Pro serisi için bütçe pek yetmediği için 16e'ye yöneldim. 2. el kullanırım diyorsanız düşünmeden temiz 14 Pro serisi cihazlara bakın derim. Hem ekran olarak hem kamera üçlüsü olarak hem görünüş olarak hem de Dinamik adaya sahip olması açısından çok daha iyi tercih olur.
iPhone 8 plus kullanıyorum şu an. Telefonu günlük kullanımda basit şekilde kullanıyorum. 2. El piyasasına nelere dikkat edilir vs. hiç hakim değilim. 0 alıp kafamın rahat olmasını tercih ederim.