Senin görmemiş olman benim uydurduğum anlamına gelmez. Duydum. Android tayfası dalga geçiyor. Ben dalga geçmiyorum. İnsanların tercihlerine ve kendi bütçelerini nasıl harcayacakları beni ilgilendirmez. 60 Hz mevzusu da insanı kanser ediyor. Yeni firmalar bile (örneğin Nothing ve CMF) minimum 120 Hz panel kullanırken Apple gibi kapitalist markalar müşterilerine sahip oldukları para kadar değer veriyor. Senin verdiğin Valorant ve Fortnite örneği de abes kaçıyor. Neden ana menüde 120 - 144 Hz alabilirken 60 Hz’e bağlı kalayım? Bunun oyun dışındaki kullanımı da oldukça yoğun. Sosyal medya, internet sörfü veya basit mobil oyunlar da etkiliyor deneyimi.
Android "tayfa" ile biz de dalga geçiyoruz. Biraz eğleniyoruz. Kimse kimsenin tercihine karışamaz. 16e gayet güzel telefon. Ayrıca yetişkin ve kendi fikirleri olan insanlar bazı tayfaların kendileri hakkında ne düşündüğüne kulak asmazlar. Tayfaymış...

Sosyal medya ve internet sörfü için 60 Hz yeterli. Oyunlar da 60 FPS veriyor zaten 60 Hz onu da karşılıyor. Buyurun Nothing veya CMF alınız eğer tek kriteriniz 120 Hz ekran ise. Apple ürünleri almak için Hz sayısından daha fazla kriter vardır her zaman.

Android "tayfa" ile biz de dalga geçiyoruz. Biraz eğleniyoruz. Kimse kimsenin tercihine karışamaz. 16e gayet güzel telefon. Ayrıca yetişkin ve kendi fikirleri olan insanlar bazı tayfaların kendileri hakkında ne düşündüğüne kulak asmazlar. Tayfaymış...

Sosyal medya ve internet sörfü için 60 Hz yeterli. Oyunlar da 60 FPS veriyor zaten 60 Hz onu da karşılıyor. Buyurun Nothing veya CMF alınız eğer tek kriteriniz 120 Hz ekran ise. Apple ürünleri almak için Hz sayısından daha fazla kriter vardır her zaman.
Tabii orasi oyle. Fiyati 40-45 bin olsaydi en azindan mantikli olabilidi. 60 Hz konusuna katilmiyorum ancak soyle bir durum var ki Apple'in sundugu 60 Hz, Android'deki 90 Hz ile ayni neredeyse. O yuzden Nothing olsun Samsung olsun bu tur Android telefon ureticilerinin 60 Hz'leri kadar vasat kalmiyor. S23'u 60 Hz'e alinca telefon S3 mini gibi kasiyormus gibi geliyor gozume ornegin.

@Elma ısıran, @Simon,

50-60'a asla 16e almam zaten. Fiyatını hak etmediğini bende düşünüyorum fakat 40-45 arasına almak gibi bir planım vardı, ertesi gün zam yedi. S26/S25 gibi seçeneklere bakacağım fakat uzun süredir iOS kullanmadığımdan Apple'a yönelmek istedim.

İkinci elde temiz 16e'ler 35-40'a var. Sıfır ayarındalar. Belki o ilanlara bakabilirim ya da 40'a S25 veya bütçe arttırıp S26'da bakabilirim. Kararsızlık zor. :D 55'e iPhone 15'te var.

@Elma ısıran, @Simon,

50-60'a asla 16e almam zaten. Fiyatını hak etmediğini bende düşünüyorum fakat 40-45 arasına almak gibi bir planım vardı, ertesi gün zam yedi. S26/S25 gibi seçeneklere bakacağım fakat uzun süredir iOS kullanmadığımdan Apple'a yönelmek istedim.

İkinci elde temiz 16e'ler 35-40'a var. Sıfır ayarındalar. Belki o ilanlara bakabilirim ya da 40'a S25 veya bütçe arttırıp S26'da bakabilirim. Kararsızlık zor. :D 55'e iPhone 15'te var.
İkinci el fiyatı fena değil alınabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

Bakacağım temiz bulabilirsem alırım hocam. S25'te bir yandan kafamı kurcalıyor. Pil performans kıyaslaması nedir S25 ve 16e'nin?
İkisi de kotu acikcasi. Pil isini Samsung ve Apple iyi yapmiyor base telefonlarda. X300 veya Mi 17 bakabilirsin ikinci elde.

İkisi de kotu acikcasi. Pil isini Samsung ve Apple iyi yapmiyor base telefonlarda. X300 veya Mi 17 bakabilirsin ikinci elde.
Android alacaksam Samsung dışına çıkmayı pek düşünmüyorum hocam. Günü kurtarsın yeter kafasındayım, üniversite vs. derken aşırı kullanmıyorum telefonu gün içinde.

Android alacaksam Samsung dışına çıkmayı pek düşünmüyorum hocam. Günü kurtarsın yeter kafasındayım, üniversite vs. derken aşırı kullanmıyorum telefonu gün içinde.
Anladim. İkisi arasindan 60 Hz oldugu icin 16e daha fazla batarya omru sunacaktir. Ayrica satmak istersen daha rahat gecersin istedigin telefona. Samsung ve diger Android cihazlar para etmiyor. Fakat S25, daha iyi kamera, panel, islemci ve tasarima sahip. Agir basiyor S25 tarafi ancak 16e'de mantiksiz sayilmaz.

Anladim. İkisi arasindan 60 Hz oldugu icin 16e daha fazla batarya omru sunacaktir. Ayrica satmak istersen daha rahat gecersin istedigin telefona. Samsung ve diger Android cihazlar para etmiyor. Fakat S25, daha iyi kamera, panel, islemci ve tasarima sahip. Agir basiyor S25 tarafi ancak 16e'de mantiksiz sayilmaz.
Bence de. 16e ve S25'in beni tatmin etme konusunda bir farkları olacağını düşünmüyorum. Ağır işlemci gerektiren oyunlar oynamıyorum, sadece basit oyunlar. Batarya süresi benzer veya 16e daha iyiyse en makulu de o olur. Ayrıca ileride değiştirmek istersem 16e daha kolaylık sağlar dediğiniz gibi.

Kamera konusunda 16e'yi daha iyi sanıyordum.