Yahu bu kadar eksik bir cihazın uzun ömürlü olması sadece bana mı mantıksız geliyor? Bugün 16e alsan, 6 belki 7 sene boyunca 60 hz panel kullanacaksın. Bugün için standart haline gelmiş olan geniş açın yok ve 7 sene yok. Önemli olsun olmasın yok işte yok. Bu kadar standart haline gelmiş ve artık çok gelişmiş ve kullanılırlığı çok yüksek bir donanımın eksikliği kabul edilmemeli. Ana kamerası da kötü, sensör küçücük? Bu telefonun nesi var? Nesine para ödüyoruz?
Bir telefon, bir araba, bir şey herhangi bir şey sana mahrumiyet yaşatıyorsa bunu fiyatıyla tolare edebilmeli. Bu edemiyor ki? Bu cihazı önerenler gerçekten neye dayanarak "alınır" ya da "iyi fiyat" diyor anlamıyorum. Dışarıda başka bir yerde bu fiyat olsa taşla ezerler siz alınır diyorsunuz. İnsanlar, bu telefon 600 dolara çıktı diye demediğini bırakmadı.
Son olarak, biraz daha iyisinin daha saçma bir fiyata satılıyor olması bu telefonu aklamıyor. iPhone 16 da 16 Pro da saçma sapan fiyatlara satılıyor. 16 Pro'yu yine kabul edebiliyoruz, bunun da tek sebebi eksik olmaması. Tamam yine çok para veriyorsun ama sadece çok para veriyorsun. Diğerine hem çok para veriyorsun hem de yoksun kalıyorsun. Ayrıca bu eziyet 7 sene devam edecek. Bugün bile zaten çok geride bir cihaz alırken, belki de bundan 3 sene sonra alacağın telefon sana bugünün ana kameraları seviyesinde geniş açı sunarken, belki 200 hz ekranlar kullanırken 16e'yle mutlu olacak mısınız? Neye göre yorumluyorsunuz ben çoğu zaman anlamıyorum.
Bu telefonun optik zoom lensi de yok arkadaşlar. 40 bin liraya aldığın Android sana sağlam optik zoom veriyor. Yani düz 16'da da yok diye bunda eksik değil anlamına gelmiyor.