iPhone 16e vs iPhone 15

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 72
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    iphone
S25'in kronik sorunu yok. Her sene yeni amiral ciktiginda "Bu telefon neden isiniyor yav?" diye basliklar aciliyor Reddit'te. Bunu herhangi bir model icin arama yapip fark edebilirsiniz. Kronik sorun cok daha ciddi bir durum. Mesela X3 Pro'larin PMIC sorunu ya da OnePlus 9 serisindeki yesil cizgi muhabbeti gibi gibi.

Sorunun cevabi ise galiba ben de tasarimdan dolayi 16e tercih etmezdim. 2025'te tek lens ile gezsem canim yanardi.

Neden S25 çekmiyorsun? Kronik sorunlu çünkü değil mi?

Yanlış karar bence ama güle güle kullansın. Kötü cihaz değil sonuçta.
Dosdoğru karar. Yani dediğim dedik çaldığım düdük devam ediyoruz öyle mi? Zaten iPhone 15 bile yarım bir telefonken onun da yarısını yaptılar adamlar hala yanlış karar diyorsun anlamıyorum gerçekten anlamıyorum. Tek kamerası var telefonun tek. Sayıyla 1 (bir). 2025 model 0 telefon alıyorsun kutudan çıkıyor vay be falan diyorsun ve amacın bu telefonu 6 sene kullanmak, açıyorsun kamerayı geniş açı yok. Baba akü yok? Yani telefonu atıyorum 2029'da kullanırken tek kameran olacak şaka mı? En son tek kameralı model çıkalı olmuş 10 sene. Ekran iPhone 13, çerçeveler o biçim, GPU tırt ama abi 8 RAM var A18 CPU var. Yahu yemişim 8 RAM'i de CPU'sunu da. iPhone 15'in ömür olarak bir sorunu yok ki 16e gibi özürlü bir telefona para bayılalım. En azından 15'in iki kamerası var, dinamik adası var, bir tipi var bir duruşu var. İkisini de alacak, 5 sene kullanacak ve fırlatıp atacak. 16e almanın tek bir mantığı yok.

S25 çekmemesinin sebebi S24 Ultra yani Ultra model olması ve zaten çok güçlü ve güncel bir cihaz olması olabilir mi sanki elma fanboyu? Sen elma fanboyusun, biz normal insanlarız. Bu ayrıma evde çalışmanı öneririm.

Gören de hepinizi Hollywood film yönetmeni sanacak. Sabah akşam kameralarla yatıp kalkıyorsunuz ve onlarla müthiş filmler, klipler çekiyorsunuz öyle değil mi? Selfie çekeceksin, ailenle fotoğraf çekileceksin, kuş, böcek çekip Instagram postu atacaksın, bitti gitti. Bir telefonu uzun ömürlü yapan şey kamera sayısı değildir. Ama siz alışmışsınız Samsung'un sizi 100x zoom, 123847 megapiksel kameralarla "niceliksel" olarak uyutmasına, her şeyi sayıyla değerlendiriyorsunuz. Bu da sizin zaafınız, yapacak bir şey yok. 16e'nin kamerası yargı dağıtıyor. Keşke bir kere denesen, görsen, baksan, incelesen, okusan ve izlesen. Ben hep derim iPhone'daki niceliksel verilere takılmayın diye. iPhone bir deneyimdir. RAM miktarı nicelikte azdır ama 3 katı RAM'i olan dandik dundik markalardan daha verimli çalışır. Kamera sayısı tek olsa da 15 kameralı modelleri cebinden çıkarır. SE 3 de öyleydi. Bir iPhone kamerası, her zaman bir iPhone kamerasıdır. Model fark etmez. Yemişim CPU'sunu da diyerek işin içinden çıkamazsın. Telefonu uzun ömürlü yapan kamerası değil, o "yediğin" CPU'sudur. Senin bilgin de bu kadar işte konuyla alakalı. N'apıyorsun acaba 28 kamerayla çok merak ediyorum.

16e şu anda güncel olarak alınabilecek, fiyatı ve performansıyla en mantıklı modeldir. Bunu derken 15 kötü mü diyorum? 15 canavar gibi telefon. Ama "daha uzun" ömürden bahsediliyorsa günü geldiğinde Apple Intelligence bile almayacak bir modele o kadar para bayılmayı mantıklı bulan sizler arkadaşın parasını çöpe attırıyorsunuz. Ben nasıl fanboysam siz de antilikten önünüzü görmüyorsunuz. Anormal olmak iyidir, sizin gibi "normal" sıkıcı bir hayatım yok benim. "Evde çalışarak" bu hayata ürettiğim katma değer toplamınızdan fazladır sizin. Gelip beni aşağılamaya çalışıyorsun da kendi çapını bil önce.

Arkadasima bir iPhone telefon alacagiz. Uzun yillar kullanmak istiyor. Ne almali sizce? Su anki telefonu POCO X6 Pro.

Neden iPhone istiyor? Eğer istiyorsa 16e çünkü yapay zeka var ve yapay zekalı işlemcili.

Herkeste iPhone var. O da bi tane istiyor.
Her türlü ikna olmaz yani. Bence bu bütçede IPhone alınmaz. IPhone alınacaksa Pro yada Pro Max. IPhone alınacaksa yani fazla bir bütçe olmak zorunda ne yazık ki.

Düz modellere Apple hep ayrımcılık yapıyor Pro ve Pro Max çıktığından beri.

Zaten Hollywood yönetmeni olmadığımız için 2 kamera istiyoruz. Hani yarın topluca basit bir fotoğraf çekmek istediğinde 4 metre geriye yürümek zorunda kalmasın diye. Alsın 16e'yi 15 sene kullanır artık telefonu çok güçlü ya (!) 2 paragraf boş yapmışsın. Seni aşağıladığım tek bir cümle yok. Sadece elma fanboyusun dedim, yorumlarından ve profil adından da bu anlaşılıyor zaten. Okuduğunu anlarsan sevinirim.

Ayrıca sanki sadece bu ülkede sen iPhone kullanıyorsun değil mi? SE 3 bile öyleydi yazmış Dediğin telefondan, daha doğrusu SE 2'den 2 tane satın almış biriyim ben. O zaman için mantıklı denilebilecek cihazlardı. Gayet de kötü bir kamerası vardı, bugünün cihazlarının yanına yaklaşamaz. Arkadaşımın iPhone 12'si var, ışık biraz düşüversin hemen batırıyor telefon. 15 Pro'yla ve S24'le yan yana fotoğraflar da çektim, 15 Pro ana kamera performansı hariç (Cilt tonunu daha güzel verdi) hiçbir fotoğraf-videoyu daha iyi de çekemedi. Daha kötü de çekmedi. Aynen kardeşim iPhone kullanmak deneyimdir bunca insan enayiyiz biz tek sen akıllısın.

Şu ömür ömür diye yere göre sığdıramadığın telefon iPhone 15'ten bir nesil yeni sadece farkındasın değil mi? Yani 16e giderse 1 sene daha fazla gidecek. Senin telefondan anladığını düşünmüyorum ben. Hem iPhone 15 canavar diyorsun hem de sanki 4 yıl önce ölecekmiş gibi yorum yapıp kendinle çelişiyorsun. Apple AI dediğin şeyin 2027'de geleceği bile şüpheli. Apple deneyimdir abi diyip yarısı olmayan telefon öneren biriyle daha da tartışmaya gerek yoktu aslında. Benim hatam, özür dilerim.

Elma fanboyu olmanla bizim aramızdaki farka çalış demiştim, çalışmamışsın. Bu tembellikle katma değer üretemeyebilirsin.

Dediğin telefonlar burada kaç kişinin eline geçmiştir ki? Yalanı salla gitsin. Kimse anlamayacak nasılsa.

Evet, azılı bir Apple fanboyuyum ve bununla gurur duyuyorum. Apple fanboyluğu, benim karakterimin bir parçası.

İki firmayi da ölesiye savunmaya gerek yok, sonuçta babamizin firmalari değil. Apple kullanmak isteyen Apple alir, Samsung kullanmak isteyen Samsung alir. Zaten önemli olan ölesiye, körü körüne savunmamak. İki firmanin da high-end cihazları günlük kullanıcıya yeter de artar. Üzmez. Gerek yok tartışmaya, fiyat olayı ise sadece Türkiye'de böyle. Ha yoksa başka ülkelerde S25 Ultra falan 16 Pro Max'ten pahalı. Neyse, o başka bir videonun konusu

Kamera isteyen gitsin kamera alsin. Telefon niye alıyor? Önemli olan yazılımı, işlemcisi vs. Ha tabii çok kötü de kamerası da olmamalı, iki firmanin da kameralari oldukça yeterli ve kaliteli. Ancak en kötü DSLR kamera bile 16 Pro Max ve S25 Ultra'dan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…