İkisi de değil. Ama illaki birinden alacaksan 15 al.
Yenilenmiş bir 13 Pro mükemmel kalitede. Bence yenilenmiş telefona bir şans verin bütçe çıkmazsa. Apple zaten yıllandıkça yavaşlamaz Android gibi. Yazılımı daha stabil. Bütçeye göre 14 Pro veya 15 Pro da olabilir.
İkinci el al ama yenilenmiş alma.

Yenilenmiş bir 13 Pro mükemmel kalitede. Bence yenilenmiş telefona bir şans verin bütçe çıkmazsa. Apple zaten yıllandıkça yavaşlamaz Android gibi. Yazılımı daha stabil. Bütçeye göre 14 Pro veya 15 Pro da olabilir.
Yok sifir sart.

Evet çok doğru. iPhone 15'in desteği de yarın kesilecekti zaten, yarından sonra kullanılamaz hale gelir. 16e alsın 20 yıl kullanır. Hem de 8+ gen 1 ayarındaki A16'dan güçsüz GPU'su ve 2026'da bile gelmeyecek AI özellikleriyle. Aynı zamanda tek kameranın ve 800 nitlik çerçeve cumhuriyeti müthiş ekranın da tadını çıkarır. Gerçekten soruyorum, yaptığın yorum ne kadar mantıklı?
Base model olan iphone 15'te iphone 14 işlemcisi takılı. Pro veya pro max olsaydı iphone 15 derdim fakat 16e düz 15'ten çok daha güçlü bir cihaz.

Ana seride 13 Pro bu 2 telefonun yanında ne kadar Pro olsa da kötü kalır ayrıca yazılım desteği de çok geride olacak. Ben her zaman Pro taraftarıyım fakat bu kadar düşük modellerde mantıklı değil üstelik yenilenmiş cihazda çok mantıksız böyle bir fikrin varsa bunun yerine 2. el al daha temiz cihazı daha ucuza alırsın.

Base model olan iphone 15'te iphone 14 işlemcisi takılı. Pro veya pro max olsaydı iphone 15 derdim fakat 16e düz 15'ten çok daha güçlü bir cihaz.
Değil. Tam öğren sonra tekrar tartışalım. 15'in işlemcisi 14 ile değil 14 Pro ile aynı. 16e CPU'da güçlü ama GPU'da kısıldığı için daha güçsüz. Ayrıca 15 ömür ve güç olarak uzun yıllar gidecek bir cihaz. Sırf 1-2 sene daha güncel kalacak diye zaten 5-6 yıl sorunsuz gidecek 15'ten vazgeçmenin hiçbir akılcı ve mantıklı tarafı yok.