16e ile 16 arasinda 18K'ya degecek bir fark yok. 13'den 16'e modeline gectiginde cok daha iyi islemci, pil omru, daha iyi ana kamera ve guncelleme suresiyle karsilasiyorsun. Genis aci ve magsafe haricinde artisi yok 13'un ama aradaki fiyat farki 8K falan. Ote yandan 16e'den 16'ya gectigin zaman bu farka nazaran buyuk bir degisiklik olmuyor.
13'ten 16e'ye geçmenin asıl çok da büyük bir kazancı yok. 16e'den 16'ya geçince geniş açı alıyorsun, daha iyi ekran alıyorsun, magsafe alıyorsun, 1/2.55 inç ana kamera yerine daha iyisini alıyorsun, daha ne gerekiyor 18 bine değmesi için? 13'le 16e arasında CPU ve ona bağlı yazılım-ömür dışında, özellikle bugün kullanan biri için 13 daha iyi bile kalır. Bir de kameranın hiç olmaması çok çok büyük bir eksi yazar, bunu çok atlıyorsunuz.

Butce su an icin 55.000 TL. 17'nin fiyati muhtemelen 70 bin civari olacak. O kadar ciksa zaten Pro alirdi.
Tam bunu yazmaya geliyordum. Uygun fiyatlı Apple cihaz almayı düşünen insana, yeni model baz alın diyorlar. Yani zam gelmese bile afaki fiyat farkı olacak; olmasa bile %70 ihtimalle zam da gelecek muhtemelen. Arkadaş 2. el 12-13 bakar o zamanlar.

13'ten 16e'ye geçmenin asıl çok da büyük bir kazancı yok. 16e'den 16'ya geçince geniş açı alıyorsun, daha iyi ekran alıyorsun, magsafe alıyorsun, 1/2.55 inç ana kamera yerine daha iyisini alıyorsun, daha ne gerekiyor 18 bine değmesi için? 13'le 16e arasında CPU ve ona bağlı yazılım-ömür dışında, özellikle bugün kullanan biri için 13 daha iyi bile kalır. Bir de kameranın hiç olmaması çok çok büyük bir eksi yazar, bunu çok atlıyorsunuz.

18K'ya gore bu saydiklariniz oldukca onemsiz sayilabilecek farklar. Sirf kamera icin 18K fazladan verecek birisi zaten gidipte 16 almaz. 13'e iyi demeniz de ayri garip olmus genis aci disinda hicbir artisi yok cihazin ki o da kullanicinin ihtiyacina kalmis bir sey. Standart kullanici denk geldiginde birkac manzara fotografi ya da cok buyuk bir insan kitlesini ayni anda cekmek icin kullaniyor genis aciyi. Benim icin onemsiz mesela yazilimla ayarlanan genis aci yeterli. Ote yandan islemci, pil ve guncelleme omru dogrudan cihazin kullanim suresini ve kalitesini etkiliyor ki 16e ile 13 arasinda bu konuda buyuk farklar var. Pil konusunda 16e, 16'dan bile iyi konumda zaten. He sen dersin ki kardesim kamera benim icin vazgecilmez, 16e'nin ekrani les gibi geliyor bakamiyorum bunun icin 18K fazladan veririm ve 16 alirim ona da bir sey diyemem. Bu tarz seylerin her zaman makul bir zemine oturmasi gerekmiyor, kullanicidan kullaniciya degisecek seyler.

Arkadasim iPhone 11'inden yeni bir iPhone'a gecmek istiyor. 16e ile 16 arasinda 18 bin TL fark var. 16e'yi rahat alabiliyor. Fakat 16'yi almakta zorlaniyor. Hatta 16'yi almak istese bir ay beklemesi gerekebilir. 15'in de 13'den pek bir farki oldugunu dusunmuyor. Ayrica Apple yeni telefonlarini tanittigi zaman genelde zam yapiyor urunlerine. Sizce ne yapmali arkadas? Fikirlerinizi bekliyorum. Android istemiyormus. Sadece iki secenegi bulunuyor.
16'ya çıkması en iyisi olucaktır.