Makaleler
5
Erken-iPhone-16-Satislari-Sessiz-Ancak-Bunun-Muhtemelen-AI-Yeteneklerinin.jpg

Apple’ın bu yıl iPhone 16 serisi için beklenenin altında bir ön sipariş sayısı kaydettiği bildiriliyor. Yeni “Pro” modelleri, geçen yılın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile karşılaştırıldığında %12.7 daha az ön satış topladığı belirtiliyor. Ancak iPhone 16 Plus, düşük görünen talebi telafi ederek iPhone 15 Plus’a göre %48 daha fazla ön sipariş…

Devamını Oku: iPhone 16’nın İlk Siparişleri, Henüz Apple Intelligence Sunulmadığı için Sönük Kaldı
Kaynak: Techolay

Hayatımda gördüğüm en gereksiz telefonlardan birisi, bunu alacağıma iPhone SE 4 alırım.
Beklentiyi karşılamamasının sebebi her sene telefon çıkması. Şu anda beklentiyi karşılayan herhangi bir marka kaldı mı ki? Her sene ufak değişikliklerle telefon piyasaya sürerlerse böyle olur. Telefonlar 3-4 senede bir çıkmalı artık.

Şu anda beklentiyi karşılayan herhangi bir marka kaldı mı ki?
Samsung, bir beklenti yaratmayacak kadar iyi bir telefon halinde şu an. Al geç, 5 sene sonra bile keşke almasaydım demeyeceğin telefonlar üretiyor. Katlanabilir telefonları hariç.

Her sene ufak değişikliklerle telefon piyasaya sürerlerse böyle olur. Telefonlar 3-4 senede bir çıkmalı artık.
Kulaktan dolma bilgiler bunlar hep, farklı varyasyonlu telefonların çıkması gayet güzel bir şey fakat zaten iyi bir telefon varken azıcık daha iyisini almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir telefon alıyorsan arada dağlar kadar fark olmalı.

Samsung, bir beklenti yaratmayacak kadar iyi bir telefon halinde şu an. Al geç, 5 sene sonra bile keşke almasaydım demeyeceğin telefonlar üretiyor. Katlanabilir telefonları hariç.

Kulaktan dolma bilgiler bunlar hep, farklı varyasyonlu telefonların çıkması gayet güzel bir şey fakat zaten iyi bir telefon varken azıcık daha iyisini almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir telefon alıyorsan arada dağlar kadar fark olmalı.
Hahaha. Söylediğin lafa bak dostum sen şaka mısın? Sırf adımda "Elma" var diye beni kışkırtmak için yaptığınızın son derece farkındayım da yine de forum kurallarına uyup 8 yaşındaki çocuğa anlatır gibi açıklayayım sana durumu. Dinle şimdi.

Beklenti derken telefonların iyi ya da kötü olma halinden bahsetmiyorum. Samsung da Apple da yeterince iyi telefonlar üretiyorlar. Satın alma tercihi kullanıcının ihtiyaçlarına ve telefondan istediklerine kalıyor bu durumda. "Beklenti"den kastım şu, yenilik beklentisi. Her yeni nesilde telefonlara ufak tefek yenilikler yapılıyor ancak "her sene" telefon çıktığı için bu yenilikler beklentileri karşılamıyor. Çünkü telefonlar zaten senin de dediğin gibi yeterince iyi. 3-4 senede bir telefon piyasaya sürülse mesela, 3-4 senede yapılacak yenilikler birikir ve bir anda piyasaya sürülmüş olurlar. Bu da markalar tarafından bizlere daha dolu sunumlar, daha dişe dokunur ve daha çok sayıda yenilikler, kullanıcıların beklentilerini daha doyuran telefonlar ve en önemlisi de kullanıcı tarafından alınan bir telefonun en az 3-4 sene güncelliğini koruyacağından emin olma olarak geri döner.

Ben Samsung kötü, Apple iyi demiyorum. İkisi de yeterince iyi. Hal böyleyken her sene gözümüze ufak güncellemeleri yenilik diye sokmalarına gerek yok. Kaldı ki ne Samsung tarafında ne de Apple tarafında ne dişe dokunur tasarımsal farklılıklar, ne de yazılımsal olarak kayda değer işler görüyoruz. Apple'ı eleştiriyorsunuz da söyleyin bakalım Samsung son birkaç senede hangi beklentiyi karşıladı? Müthiş heyecanlı sunumlar yaptı mı? Tasarım mı değiştirdi? Yazılımsal müthiş yenilikler mi geldi? Hayır. Her iki tarafta da sadece telefonlar eskisine göre %15 daha güçlü, %20 daha hızlı, %10 daha zart zurt bilmem ne... Bunlar karın doyurmuyor artık.

Telefon devrim yaratacak bir teknoloji yapıldığında çıkmalı.
Yani en azından şu anlık birkaç senelik bir periyotla çıksa bile bir şey. Öyle devrim falan bekleyeceklerini sanmıyorum markaların. Baksana her sene çıkarıyorlar. Devrim bekleyecek gibi duruyorlar mı hiç? 😅