Nop 5

Üstün
Yer
Aydın
Ortalama bir kullanıcı için kaç sene götürür? (bankacılık, sosyal medya, online oyunlar) En azından tıp için bir 10 sene rahat götürür mü okurken?

Ortalama bir kullanıcı için kaç sene götürür? (bankacılık, sosyal medya, online oyunlar) En azından tıp için bir 10 sene rahat götürür mü okurken?
Hocam baya götürür. 10 sene mi bilmiyorum ama baya baya götürür. 6-7 sene götürür en az.

Ortalama bir kullanıcı için kaç sene götürür? (bankacılık, sosyal medya, online oyunlar) en azından tıp için bir 10 sene rahat götürür mü okurken?

iPhone 6S kullanıp da hala oyun oynayabilen var. Genelde 10 yıl rahat götürüyor da batarya değişimi falan illa gerekecek.

5-7 yıl arası diyebilirim ancak teknoloji çok hızlı geliştiği için tahmin etmek zor. Yine de şöyle bir durum var; teknolojik ivme eskisine kıyasla oldukça azaldı.

Bölüm sonuna kadar rahat gider. Daha doğrusu güncelleme desteği kesilene kadar...

Bugün üstünden 7 yıla yakın süre geçmiş olmasına rağmen iPhone 11 bile rahatlıkla kullanılabiliyor.

Benim orta seviye Android telefonum 6 sene götürdü, hâlâ da götürürdü de artık yeni modellerden almak istedim. Boşa harcama yaptım diye suçluluk bile hissettim biraz. Iphone 17 çok daha rahat götürür 10 sene bence. Yeni teknolojileri denemek isterseniz o zaman değişirsiniz. Kamera, işlemci filan eskimez bence. Batarya da değişirse daha ne olsun.

6-7 seneden fazla götürmez.

Bak ben 5-6 yıldır 12 Mini kullanıyorum, cihaz hala sapasağlam ve tertemiz. Ekranda çizik bile yok ama Outlook, Gmail gibi temel uygulamalara güncelleme alamadığım için kullanamamaya başladım.

Bunların dışında yeni nesil cihazlara zaten kasıtlı olarak eskitme mühendisliği uygulanıyor. Yani sen istediğin kadar temiz kullan cihazı, uygulamara gelen güncellemer nedeniyle ister istemez cihaz yükseltmesi yapman gerekecek.