Öööf! Ne yaygara kopardınız yarım yamalak bilginizle… Sadece “custom voice ve advanced dictation” özellikleri yok 17’de. Geri kalan her şey var. Siri AI, 17’ye geliyor yani. Apple’a nereden sallasam diye araştırmadan dalmışsınız konuya. Bir sakin olun, işin aslını astarına bakın önce.
Öööf! Ne yaygara kopardınız yarım yamalak bilginizle… Sadece “custom voice ve advanced dictation” özellikleri yok 17’de. Geri kalan her şey var. Siri AI, 17’ye geliyor yani. Apple’a nereden sallasam diye araştırmadan dalmışsınız konuya. Bir sakin olun, işin aslını astarına bakın önce.
Öncelikle, ilk sorunu çözdüğümüzü ve ilk saldırı dalgasını savuşturduğumuzu düşünüyorum.
İkinci olarak, Apple'a AI politikasından dolayı agresif şekilde tepkili olanların, iPhone 17'ye custom voice özelliği gelmeyişinin en çok "üzdüğü" kitlenin bir iPhone sahibi bile olmadığı gerçeğiyle yüzleşelim... Sonrasında tartışmaya başlayalım. (Yani amacın sadece Apple'ı bombalamak olduğunu düşünüyorum.)
Sorunun cevabını bilmiyorum. Sadece Apple değil, tüm teknoloji şirketleri yeni, yepyeni ürünlerini satmak isterler. Apple, yine diğer tüm şirketler arasında en masum olanı, zira cihazların uzun ömürlü olmasından kaynaklı hala bile yaşı büyük bazı insanlarda 6s vb. türevi telefonlar görmek mümkün oluyor. AI kısmına gelince işlemci gereksinimleri konusunda pek çok şey değişti. Özellikle cihazların içinde (yani bir clouda bağlı olmadan çalışan) özelliklerin neye gereksinim duyup duymadığını bilemiyoruz. Belki bu bir donanım özelliğidir ve ancak en güçlü modellerde bulunabiliyordur, bilemiyorum. Kimsenin de bildiğini sanmıyorum.