Dagster3532

Becerikli
Sistemi çok eksik geldiği için kendimi özgür hissetmemeye başladım. Harici olarak kamerası ve stabilizasyonundan oldukça memnunum. Ancak bu ikisi tek başına yeterli gibi gözüküyor. Bana bu stabilizasyonda ve kamerasını katlayacak olan benzer bir bütçede telefon var mı? Yoksa olduğum telefonda kalmam mantıklı mı? Oppo ve Xiaomi gibi cihazlar istemiyorum.

Ve başlığı moderatör kafasına göre düzeltmiş. Asıl başlık 'iPhone 17 yerine başka cihaza geçmeye değer mi' şeklinde olacak. Çünkü cihazdan genel anlamda memnunum sadece kısıtlamalar beni biraz tüketti. Değmezse hiç adım dahi atmam. Kamerası özellikle satmama sebebim olabilir. Ama derseniz ki iPhone 17 kamerasını beğenmişsiniz ama X cihazının kamerası bunun hem ön hem de arka kamerasını yok eder ve özgür hissederseniz kendinizi piyasasında da değer kaybetmez diyorsanız o zaman bakabilirim.

Kamera olarak sizce nasıldır? Kaliteyi 3. parti uygulamalara fotoğraf ve video vs yüklerken çöp eder mi? Güncel kullandığım cihazda en çok memnum olduğum konu özellikle bu. Instagram, TikTok, Twitter gibi platformlarda içerik üretip video ve fotoğraf paylaşıyorum. Neredeyse galerideki kaliteye yakın paylaşıyor.

S25 Ultra modeli sizi memnun edebilir ama ön kamera ve video performansı olarak iPhone'dan daha kötü, özellikle ön kamera. Şahsi fikrim geçmenize gerek yok, iPhone 17 çok iyi bir telefon. Hem ikinci el değerini de iyi koruyor.

Değer kaybetmez diyorsanız o zaman bakabilirim.

iPhone cihazlarda değer kaybı 1-2 yıl kolay kolay olmuyor ona bakarak hareket edersek elinizdekinde kalmanız daha mantıklı. İade olayı olsaydı bence S25 Ultra mantıklı derdim. S26 Ultra pahalı kaçıyor Plus olan modelde benim kendi görüşüm Exynos cihazlar fotoğrafı işlerken biraz tam halledemiyor yoksa çekmesine çekiyorlar. 17'de kalın kısaca.

Ama derseniz ki iPhone 17 kamerasını beğenmişsiniz ama X cihazının kamerası bunun hem ön hem de arka kamerasını yok eder ve özgür hissederseniz kendinizi piyasasında da değer kaybetmez diyorsanız o zaman bakabilirim.

Bu dediğniz iki özellik çok zor. Aslında çok saçma ama iPhone kadar değer kaybetmeyen bir marka yok. Sosyal medyaya fotoğraf atınca çözünürlük düşme sorununu Samsung çözmüştü. Diğer markalarda var. Kamera olarak S25 ve 26 hatta 24 aynı diye hatırlıyorum. Kötü değil ama Apple kadar iyi mi bilmiyorum.

Siz adet benim gibi Android'den geçip Android özgürlüğüne muhtaç kalmışsınız muhtemelen. Sizi çok iyi anlıyorum.

Eğer iade imkanın varsa veya takas desteğiyle çok büyük zarar etmeyeceksen, S26 Ultra'ya geçmek seni o sıkışmışlık hissinden kurtarır. iPhone 17 mükemmel bir “tüketici” cihazıdır, ancak cihazı kendi istediği gibi kullanmak isteyen bir kullanıcı için Samsung şu an rakipsiz.

S25 Ultra modeli sizi memnun edebilir ama ön kamera ve video performansı olarak iPhone'dan daha kötü, özellikle ön kamera. Şahsi fikrim geçmenize gerek yok, iPhone 17 çok iyi bir telefon. Hem ikinci el değerini de iyi koruyor.

Aslında genel olarak belirttiğim gibi cihazdan memnunum. Ama özellikle sinir eden çok fazla konusu var. Mesela klavyede pano özelliği yok ne kopyalarsam sadece en son kısmı kopyalaması benim için saçmalık, uygulama ses çıkışını ve uygulama başına ses düzeyini kontrol etme gibi seçenekler yok veya ben bulamadım. Harici olarak büyütülmüş düzen ve standart olmak üzere iki seçenek var ancak birisi ya çok büyük oluyor diğeri de çok küçük oluyor. Daha önce kullandığım telefon 6.7 inç olduğu için bu telefonda klavyeyle bir şey yazmak işkence haline geliyor. Klavyeye adamakıllı asla adapte olamadım. Ne yazmak istesem düzgünce yazamıyorum. Bir cümle yazarken random bir kelimenin ilk harfini büyük yapıyor ve sanki A0 Türkçe ile konuşuyormuşum gibi bozuyor. Silip yazıyorum veya nokta koyuyorum kendi kafasına göre tekrar düzeltiyor. Şu an kullandığım klavye SwiftKey bu arada onu da belirteyim. Apple klavyesine göre bir tık daha rahat ancak hala bu işlenceyi çekiyorum maalesef.

iPhone cihazlarda değer kaybı 1-2 yıl kolay kolay olmuyor ona bakarak hareket edersek elinizdekinde kalmanız daha mantıklı. İade olayı olsaydı bence S25 Ultra mantıklı derdim. S26 Ultra pahalı kaçıyor Plus olan modelde benim kendi görüşüm Exynos cihazlar fotoğrafı işlerken biraz tam halledemiyor yoksa çekmesine çekiyorlar. 17'de kalın kısaca.

Sizce iPhone 18 bekleyip çıktığı gibi üzerine cüzi bir miktar ekleyip eski cihazı elden çıkarıp böyle döngüye alıp sürekli güncel kalmak sizce mantıklı olur mu? Hem belki o zamana kadar bu dediğim ve yazdığım şeylerin bazıları gelmiş olur.

Bu dediğniz iki özellik çok zor. Aslında çok saçma ama iPhone kadar değer kaybetmeyen bir marka yok. Sosyal medyaya fotoğraf atınca çözünürlük düşme sorununu Samsung çözmüştü. Diğer markalarda var. Kamera olarak S25 ve 26 hatta 24 aynı diye hatırlıyorum. Kötü değil ama Apple kadar iyi mi bilmiyorum.

Siz adet benim gibi Android'den geçip Android özgürlüğüne muhtaç kalmışsınız muhtemelen. Sizi çok iyi anlıyorum.

Sormayın hocam ya önceden Xiaomi kullanıyordum ve mükemmel falan demiyorum. O telefonun kamerası falan da çamur gibi falandı ama şarj hızı ile kullanım kolaylığı çok pratikti. 20 dakikada bataryam Full oluyor ve tüm gün yetiyordu. Bu telefonda biraz priz başında bekliyorum desem yalan olmaz. Yukarıdaki yazdıklarım yanında ama bir espri dahi yok.