29820

Çalışkan
Arkadaşım 1 2 ay önce iPhone 17 aldı. Son 1 haftadır falan kamerası ilk aldığı zamana göre çok kötüymüş ve ara sıra kasmalar oluyormuş. Teknosa'ya götürdük, yılbaşından sonra incelemeye alacağız dediler. Bu durum IPhone'lerde normal mi? Güncellemeler vs olunca kasma donma oluyor mu? Yoksa donanimsal bir arıza olma ihtimali var mi?

En güncel modeli bu kadar hızlı eskitmelerinin imkanı yok. Ortada yeni yaklaşan bir model olsa neyse de o da yok. Büyük ihtimalle yazılımsal hata veya donanımsal arıza.

Arkadaşım 1 2 ay önce iPhone 17 aldı. Son 1 haftadır falan kamerası ilk aldığı zamana göre çok kötüymüş ve ara sıra kasmalar oluyormuş. Teknosa'ya götürdük, yılbaşından sonra incelemeye alacağız dediler. Bu durum IPhone'lerde normal mi? Güncellemeler vs olunca kasma donma oluyor mu? Yoksa donanimsal bir arıza olma ihtimali var mi?
Olmaz. 15 Pro kullanıyorum en son sürümde asla kasmıyor. 11 vardı o bile kasmıyordu 2024 yılına kadar en son sürüm IOS yüklü olmasına rağmen.

Ben IOS26 yüzünden aşırı derecede kasma-donma yaşıyorum iPhone 13 cihazım ile. IOS18 varken böyle değildi.

Hocalarim götürdüğümüzde donanımsal arıza ise birebir değişim veya para iadesi olur mu? Kardeşimin tableti kırıldığında ayni fiyatta baska bir tablet almıştık teknosadan. Bunda da öyle olur mu?

Eski cihazınızın yedeklemesini kurduysanız ondan ötürü kasma yapabiliyor cihazı ipsw ile bilgisayara bağlayıp sıfırlayın ve cihazı yeni bir iPhone olarak ayarlayın sorun muhtemelen çözülecektir.