gleran

Çalışkan
Dün itibarıyla hayatimda hiç iPhone kullanmamama ragmen 120 Hz olması sebebiyle S23'ten iPhone 17'ye geçtim fakat tuhaf karsiladigim bir durum var. Baslikta yazdigi gibi iPhone 17, 2.5 senelik S23'umden daha hantal hissettiriyor, ekran bazen 120 degil de 80-90 Hz calisiyormus gibi geliyor, bazi sitelerde bu yavaslamadan dolayi sanki takiliyormus gibi gelmeye basladi gozume takilmasa bile. Bu durumu baska yasayan var mi? Tum IPhone'lar mi boyle? Merak ettigimden bu konuyu actim.

Launcher olarak mı?
Uygulama açıp kapatırken falan mı yoksa uygulama kullanırken mi?

Mesela YouTube'da anasayfada kaydırırken 120Hz gibi degil sanki daha az akici, Instagram da ayni sekilde. Bir de bazen uygulamalardan hizlica cikip ana sayfada kaydirinca da ufak bir dusus oluyor sonra toparliyor. Muhtemelen bunlari bircok kullanici hissetmez ama uzun suredir S23 kullandigim icin gozume carpiyor olabilir.

Samsung'da animasyonlar daha hızlı olabilir. Belki elle hızlandırmış da olabilirsin. Sebebi budur genelde.

Animasyonlari hizlandirmamistim S23'te ama base hali iPhone'dakinden hizliydi orasi dogru , ama bahsettigim şey sirf o değildi.

ProMotion teknolojisi sebebiyle destekleyen iPhone modellerinde, ekran her daim 120 Hz yenileme hızında çalışmaz. Kullanıma göre iPhone 16 Pro ve sonraki ProMotion ekrana sahip iPhone'larda 1 ila 120 Hz arasında sürekli değişken bir yenileme hızı vardır. Bu sebeple, ekran 120 Hz'e çıkmadığı zaman sanki akıcı değilmiş gibi hissediyor olabilirsiniz. Muhtemelen alışırsınız, biraz daha kullanın derim. Zira, kullandığım iPhone 15 Pro, iPhone 16 Pro Max gibi cihazların hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım.

LTPO teknolojisi Samsung S23 Ultra modelinde kullanılmaktadır.
ProMotion teknolojisi sebebiyle destekleyen iPhone modellerinde, ekran her daim 120 Hz yenileme hızında çalışmaz. Kullanıma göre iPhone 16 Pro ve sonraki ProMotion ekrana sahip iPhone'larda 1 ila 120 Hz arasında sürekli değişken bir yenileme hızı vardır. Bu sebeple, ekran 120 Hz'e çıkmadığı zaman sanki akıcı değilmiş gibi hissediyor olabilirsiniz. Muhtemelen alışırsınız, biraz daha kullanın derim. Zira, kullandığım iPhone 15 Pro, iPhone 16 Pro Max gibi cihazların hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım.
Aynı teknoloji S23'te de var. Boş bir açıklama.

Animasyon kaynaklıdır. One UI 7 ile Samsung cihazlar animasyon anlamında akıcılık anlamında güzel yok kat etti. iPhone 17 takılmıyordur ama Samsung'tan daha yavaş animasyonlara sahiptir. Bu bir sorun da değil, telefon yavaş da değil. Tercih gibi bir şey. Ya da değişken hz ayak uyduramıyor, düzgün çalışmıyordur, bu da bir ihtimal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı teknoloji S23'te de var. Boş bir açıklama.

Animasyon kaynaklıdır. One UI 7 ile Samsung cihazlar animasyon anlamında akıcılık anlamında güzel yok kat etti. iPhone 17 takılmıyordur ama Samsung'tan daha yavaş animasyonlara sahiptir. Bu bir sorun da değil, telefon yavaş da değil. Tercih gibi bir şey. Ya da değişken hz ayak uyduramıyor, düzgün çalışmıyordur, bu da bir ihtimal.
Evet S23'te de var. Bence iPhone'lardaki Pro Motion 120Hz'e cikmiyor bazi durumlarda, en azindan ben oyle hissettim. 100Hz filan calistiriyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet S23'te de var. Bence iPhone'lardaki Pro Motion 120Hz'e cikmiyor bazi durumlarda, en azindan ben oyle hissettim. 100Hz filan calistiriyor olabilir.
Düz S23 ve S23+'ta 1-120 Hz arası çalışan LTPO panel yok. Samsung, S23 serisinde sadece Ultra'da LTPO panel kullandı. S23 ve S23+'ta 60-120 Hz arası çalışan Dynamic AMOLED 2X teknolojisi kullanılıyor. Apple'ın Pro Motion diye adlandırdığı teknoloji de aslında LTPO ve 1-120 Hz arasında alışıyor. Adaptif olduğu için her zaman yüksek Hz'de çalışmıyor olması normal. Verimlilik odaklı kullanılan bir teknoloji.

Düz S23 ve S23+'ta 1-120 Hz arası çalışan LTPO panel yok. Samsung, S23 serisinde sadece Ultra'da LTPO panel kullandı. S23 ve S23+'ta 60-120 Hz arası çalışan dynamic AMOLED 2X teknolojisi kullanılıyor. Apple'ın Pro Motion diye adlandırdığı teknoloji de aslında LTPO ve 1-120 Hz arasında alışıyor. Adaptif olduğu için her zaman yüksek Hz'de çalışmıyor olması normal. Verimlilik odaklı kullanılan bir teknoloji.

Dogrudur. Pil olarak cihaz bayağı saglam gercekten onu iyi basarmislar, S23 ile elimde adaptorle gezmeye baslamistim ilk yil sonunda.