Kardeşim sınavı başarıyla geçerse elimdeki telefonu hediye olarak verip kendime bu sefer Max model olacak şekilde alabilirim.
Ben Pro ve Max arasında kaldım hocam. Tamam, bataryalar çok büyüdü ve Pro'dun ekran boyutu oldukça ideal ama Max'lerde hem vapor chamber daha büyük hem de hoparlörler aynı olmasına rağmen daha büyük alanda çalıştıkları için ses daha dolgun geliyor. Eğer arada 20 binden fazla fark yoksa ben de Pro Max alacağım galiba.

145 bin TL'ye kredi falan çekip Türkiye'de telefon alan varsa ekonomi kötü, cart curt demesin de bana sonra ağlamasın.145 bin TL telefona versem, zarar gelmesin diye kutusundan çıkarmam.

145 bin TL'ye kredi falan çekip Türkiye'de telefon alan varsa ekonomi kötü, cart curt demesin de bana sonra ağlamasın. 145 bin TL telefona versem, zarar gelmesin diye kutusundan çıkarmam.

Hocam mesele bence şu, bugün bu telefonu aldığım zaman seneye gelen zamlarla birlikte 1 yıl kullandığım telefonu 120-130'a satabiliyorum. İş böyle olunca her sene yükseltmesi çok kolay oluyor çünkü oturmuş bir piyasa var. Ama mesela Xiaomi 17 Ultra mı satmaya kalksam en az %35-40 zararda olacağım.

Ha bu kesinlikle herkes kredi çeksin iPhone alsın demek değil, parası olan için konuşuyorum.

Eskiden yeni bir teknolojik alet çıktığında önceki nesille çıkış fiyatı ya aynı olurdu ya da ufak bir fark atılırdı ve öncekinin de fiyatı azalırdı lakin şu an bir telefona neredeyse 5 asgari ücret vermek çok mantıklı gelmiyor.