iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerinde, Face ID şikâyeti artıyor

Bak kanka sana olayın teknik kısmını öyle bir özetleyeyim ki konu tamamen kapansın:

Samsung fabrikasında aynı üretim bandından, hatta aynı plakadan çıkan iki OLED ekranı al yan yana koy. Kimyasal katmanların nanometre seviyesindeki mikroskobik kalınlık farklarından dolayı biri 6500 Kelvin (biraz daha sıcak/sarımsı), diğeri 6700 Kelvin (biraz daha soğuk/mavimsi) beyaz üretir. Fabrika bunlara yazılımla kalibrasyon çeker ama iki cihazı yan yana koyunca o mikro ton farkını yine sezersin. Buna teknoloji dünyasında "panel lotaryası" ya da fiziki üretim toleransı denir, OLED teknolojisinin doğasında vardır.

Şimdi kanka, ekranın mikronluk organik katman farkıyla telefonun sahibinin yüzünü tanıyamayıp kilitlenmesini, Face ID’nin patlamasını bir tutmak nedir biliyor musun?

Konuyu Samsung veya LG panel renklerine çekip olayı sulandırmaya gerek yok. Biri ekranın kaçınılmaz fiziği, diğeri cihazın basbayağı çuvallaması

Kardeşim benim konutu farklı yerlerde çektiğim yok, nasıl okuyorsun yazdıklarımı cidden şaşırıyorum. Face ID muhabbetin çözülesi bir şey olduğunu, bu gereksiz konu yerine modelden modele değişiklik gösteren renk farklılıklarına değinmenin daha mantıklı olacağını söylüyorum. Bir telefon mavi gösterirken diğeri sapsarı gösteriyor, asıl sorun budur.

Yazdığın boş yazıya daha çok yazılacak şey var da işte fazla kelimeyi kaldıramadığından mı ne sürekli anlamayıp aynı cümleleri belirtiyorsun.

Face ID'nin şu an doğru düzgün çalışmamasına "çuvallama, batırma" diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle cihazın yaşına bakmıyorum. Buna bakılırsa 17'den 1 yıl sonra çıktı, daha çok şeyin değişmesi gerekirdi. Yazılımsal buglar her zaman olabilir. Ama eğer Apple ekran koruyucu ile böyle bir şey olabileceğini düşünmediyse bariz onların suçudur. Sen bunu sorun olarak görmezsen ya mat ekran koruyucu kullanmıyorsundur ya da Face ID ile çok işin yoktur. Çeliştiğini nokta şu: Apple bariz şekilde hata yapmışken "her sene çok daha iyisin yapıyorlar" diyorsun. Yani ortada negatif bir sebep varken sen övüyorsun adamları. Ben de iPhone kullanıyorum ama yağcısı değilim. Ayrıca "sinek gibi vazırmak" ve "üç gram akıl" ibarelerini tanımadığınız birine söylediğinizi görmek utanç verici.

Panel piyangosu apayrı bir konu zaten.

Hadi geçmiş olsun kanka, en azından bugün ekrandaki Kelvin farkıyla yazılım hatası arasındaki farkı bedavadan öğrenmiş oldun. Apple'a da selam söyle, bir sonraki güncellemeye çalışan bir Face ID eklesinler. Hadi sana iyi forumlar.

Telefon kutudan çıktığı gibi yüzünü tanıyamayıp kilitleniyorsa buna "çuvallama" denir, başka ne denmesini bekliyordun ki? Sıfır kilometre araba alıp freni tutmayınca "Aman canım ne büyüttünüz, haftaya serviste hallederler" demiyorsan, telefonun en temel güvenlik sisteminin çökmesine de "yazılımla çözülür ya" diyemezsin. Gelecekte bir yamayla düzeltilecek olması, cihazın şu an piyasaya kusurlu sürüldüğü ve senin de kendi paranla firmanın beta testçisi yapıldığın gerçeğini değiştirmiyor. Biyometrik güvenlik patlamışken markayı savunacağım diye şekilden şekile girip, teknik argümanın tükenince *** seviyesine düşmen zaten durumu özetliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…