Bak kanka sana olayın teknik kısmını öyle bir özetleyeyim ki konu tamamen kapansın:Kardeşim siz topluca kenetlenip saçma yorumlar yapmaya çalışıyorsunuz belli ki. Benim bunları sorun olarak görmemem sadece benim için değil genel anlamda da görülmemesi gerekiyor. Yav FACE ID yazılım nedeniyle çalışmadı diye buna gu kadar yüklenmenideki mantığı anlayamadım. Samsung katlanır telefonlar da ki katlanma izinin giderek artması ve tanıdığım birininde başına gelen ekranın yerinden çıkması gibi konular yerine bunun gibi boş boş konuları öne çıkarıyorsunuz. Trilyon dolarda olsa bir şirket en küçük olasıkları hesap edemez ve bu yüzden çoğu şirketin yaptığı gibi durumu kullanıcıya bırakıp kendilerine, bir sorun olduğu dahilinde iletilmesi istenir. Hâlâ d*var gibi kendinle çelişiyorsun demen, okuma ve yazmanın ne seviyede olduğunu gösteriyor. FACE ID gibi açıkladığım gibi, yazılımla çözülücek sorun ne diye bu kadar büyütüyor? Bunu konuşmak yerine telefondan telefona değişen Samsung ve LG panel rengini konuşun. Gerçi açıklama yaptığım kişiye bak.![]()
Samsung fabrikasında aynı üretim bandından, hatta aynı plakadan çıkan iki OLED ekranı al yan yana koy. Kimyasal katmanların nanometre seviyesindeki mikroskobik kalınlık farklarından dolayı biri 6500 Kelvin (biraz daha sıcak/sarımsı), diğeri 6700 Kelvin (biraz daha soğuk/mavimsi) beyaz üretir. Fabrika bunlara yazılımla kalibrasyon çeker ama iki cihazı yan yana koyunca o mikro ton farkını yine sezersin. Buna teknoloji dünyasında "panel lotaryası" ya da fiziki üretim toleransı denir, OLED teknolojisinin doğasında vardır.
Şimdi kanka, ekranın mikronluk organik katman farkıyla telefonun sahibinin yüzünü tanıyamayıp kilitlenmesini, Face ID’nin patlamasını bir tutmak nedir biliyor musun?
Konuyu Samsung veya LG panel renklerine çekip olayı sulandırmaya gerek yok. Biri ekranın kaçınılmaz fiziği, diğeri cihazın basbayağı çuvallaması