apple-rehber-banner.webp

NOT: Bu yöntem Windows 8.1 ve altı için çalışmaktadır. Windows XP/7 önerilir. Sanal makine uyumludur. 3uTools için Windows 10/11 kullanılabilir. Bir de bu rehber İngilizce bir videonun Türkçe'ye özetle çevrilmiş halidir. Orijinal videoyu en aşağıdan bulup izleyebilirsiniz.

Hazırlık Aşamaları

İlk önce hazırladığım ZIP dosyasını indirip klasöre çıkartın.

1.) iTunes'un verilen sürümünü kurun. x86-32 mimari için 32 biti, x64 mimari için 64 biti kurunuz.
2.) Java klasöründen Java'yı kurun. SSH Ramdisk için gerekli.
3.) iPhone 4'ü kablo ile PC'ye bağlayın. Sonra da iPhone'u kapatın.

DFU Moduna Girme İşlemi
1.) 10 saniye boyunca kilit ve Ana Ekran tuşuna basılı tutun.
2.) 10 saniye boyunca kilit tuşunu bırakıp Ana Ekran tuşuna basılı tutun.

1716745144274.webp

SSH Ramdisk Olayı
1.) Ana Ekran tuşu basılıyken SSH Ramdisk'i açın ve "Exploit sent!" yazısı gelene kadar bekleyin.
2.) "Exploit sent!" yazısı gelince elinizi Ana Ekran tuşundan çekin.
3.) Biraz bekledikten sonra verilen kullanıcı adı, şifre ve portu aklınızda bulundurun.

1716745388542.webp

WinSCP ile Dosya Erişimi
1.) WinSCP'yi açıp New tuşuna basın.
2.) Dosya protokolünü SFTP, host ismini localhost yapın ve bilgileri girin.
3.) Login'e basın ve giriş yapmasını bekleyin.
4.) Giriş yapıldığında dosya sisteminin en başına gelin. Üstte "/ <root>" yazmalı.
5.) Session kısmının altındaki terminal ikonundan terminali açın, uyarıya OK deyip geçin.
6.) Komut olarak mount.sh yazın ve 2-3 saniye bekleyin. Bitince terminali kapatın.
7.) /mnt1/Applications bölümüne gelin ve Setup.app'i silin.

1716746246371.webp
1716746333465.webp

1716746344122.webp

Artık yapmanız gereken tek şey telefonu yeniden başlatıp kurtarma modundan çıkarmak.

3uTools ile Kurtarma Modundan Çıkarma
1.) Kurtarma modundaki iPhone 4'ü bilgisayara bağlayın.
2.) 3uTools'u kurun, zaten kuruluysa açın.
3.) "Exit Recovery Mode" tuşuna basın.

1716746508098.webp

Artık telefon bypass edilmiş hâlde. Eğer telefon sıfırlanırsa bu adımların tekrarlanması gerekebilir. İyi kullanmalar!

apple-rehber-banner.webp

Son düzenleme:
NOT: Bu yöntem Windows 8.1 ve altı için çalışmaktadır. Windows XP/7 önerilir. Sanal makine uyumludur. 3uTools için Windows 10/11 kullanılabilir. Bir de bu rehber İngilizce bir videonun Türkçe'ye özetle çevrilmiş halidir. Orijinal videoyu en aşağıdan bulup izleyebilirsiniz.

Hazırlık Aşamaları

İlk önce hazırladığım ZIP dosyasını indirip klasöre çıkartın.

1.) iTunes'un verilen sürümünü kurun. x86-32 mimari için 32 biti, x64 mimari için 64 biti kurunuz.
2.) Java klasöründen Java'yı kurun. SSH Ramdisk için gerekli.
3.) iPhone 4'ü kablo ile PC'ye bağlayın. Sonra da iPhone'u kapatın.

DFU Moduna Girme İşlemi
1.) 10 saniye boyunca kilit ve Ana Ekran tuşuna basılı tutun.
2.) 10 saniye boyunca kilit tuşunu bırakıp Ana Ekran tuşuna basılı tutun.

Eki Görüntüle 50819

SSH Ramdisk Olayı
1.) Ana Ekran tuşu basılıyken SSH Ramdisk'i açın ve "Exploit sent!" yazısı gelene kadar bekleyin.
2.) "Exploit sent!" yazısı gelince elinizi Ana Ekran tuşundan çekin.
3.) Biraz bekledikten sonra verilen kullanıcı adı, şifre ve portu aklınızda bulundurun.

Eki Görüntüle 50820

WinSCP ile Dosya Erişimi
1.) WinSCP'yi açıp New tuşuna basın.
2.) Dosya protokolünü SFTP, host ismini localhost yapın ve bilgileri girin.
3.) Login'e basın ve giriş yapmasını bekleyin.
4.) Giriş yapıldığında dosya sisteminin en başına gelin. Üstte "/ <root>" yazmalı.
5.) Session kısmının altındaki terminal ikonundan terminali açın, uyarıya OK deyip geçin.
6.) Komut olarak mount.sh yazın ve 2-3 saniye bekleyin. Bitince terminali kapatın.
7.) /mnt1/Applications bölümüne gelin ve Setup.app'i silin.

Eki Görüntüle 50823 Eki Görüntüle 50824
Eki Görüntüle 50825

Artık yapmanız gereken tek şey telefonu yeniden başlatıp kurtarma modundan çıkarmak.

3uTools ile Kurtarma Modundan Çıkarma
1.) Kurtarma modundaki iPhone 4'ü bilgisayara bağlayın.
2.) 3uTools'u kurun, zaten kuruluysa açın.
3.) "Exit Recovery Mode" tuşuna basın.

Eki Görüntüle 50831

Artık telefon bypass edilmiş hâlde. Eğer telefon sıfırlanırsa bu adımların tekrarlanması gerekebilir. İyi kullanmalar!

Kral adamsın Mario!

Hocam iPad 2 civarı içinde var mı böyle şeyler?
iPad 2 başka bir hikâye. iCloud ekranında takılmışsa Arduino ve USB Host Shield ile checkm8-a5 programını kullanarak kDFU moduna sokman lazım. Eğer kilidi açıksa iOS 6'ya düşürülebiliyor.

iPad 2 başka bir hikâye. iCloud ekranında takılmışsa Arduino ve USB host Shield ile checkm8-A5 programını kullanarak kdfu moduna sokman lazım. Eğer kilidi açıksa iOS 6'ya düşürülebiliyor.

Şöyle anlatayım, Apple hesabımın kayıtlı olduğu maili sildirdiydim. Uzun zamandır kullanmıyordum, tableti açayım dedim iCloud ekranı. Maile doğrulama atıyor ama mail silindiği için göremiyorum. Birkaç program denedim ama nafile:(

Şöyle anlatayım, Apple hesabımın kayıtlı olduğu maili sildirdiydim. Uzun zamandır kullanmıyordum, tableti açayım dedim iCloud ekranı. Maile doğrulama atıyor ama mail silindiği için göremiyorum. Birkaç program denedim ama nafile:(
Söylediğim gibi tek çare Arduino Uno ve USB Host Shield. Bir de macOS. A5 işlemcili cihazlar için sıkıntılı bir durum bu iCloud meselesi. Normalde checkm8 açığı için böyle şeylere gerek yok ama A5 buna istisna.

Mail hesabını yeniden kurabiliyorsanız kurun. Kapattığınız hesap Google hesabı ise soğuk su içebilirsiniz, fiziksel donanım haricinde bypass etme ihtimaliniz yok.

Söylediğim gibi tek çare Arduino Uno ve USB host Shield. Bir de macOS. A5 işlemcili cihazlar için sıkıntılı bir durum bu iCloud meselesi. Normalde checkm8 açığı için böyle şeylere gerek yok ama A5 buna istisna.

Mail hesabını yeniden kurabiliyorsanız kurun. Kapattığınız hesap Google hesabı ise soğuk su içebilirsiniz, fiziksel donanım haricinde bypass etme ihtimaliniz yok.

Outlook hesabı hocam. Hackintosh olur mu peki? Yine dediğiniz programları denerim.