Hocalarım merhaba, cihaz 1-2 yıldır kenarda yatıyordu ve çalışıyordu da. Cihazı yedekleyip yazılım attım, atmaz olaydım.
Cihaz yazılım atma işlemi tamamlandıktan sonra Apple logosunda alttaki bar bitmesine 1 cm bile yokken öyle kalıyor, bar ilerlemiyor.
Yeni yazılım attım, kablo değiştirdim, başka laptop ile denedim, 3uTools ile denedim, retain user data yaparak flashladım ama gene de bana mısın demedi.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu arada cihazı bağladığım zaman normal çalışıyor gözüküyor, iTunes normal şekilde görüyor, normal modda gibi.
Teşekkür ederim.
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Güvenli Modda Başlatmayı Deneyin:
- iPhone 6'nızı kapatın.
- "Açma" butonuna basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde "Ses açma" butonuna basın ve basılı tutun.
- Ses açma butonunu bırakın ve cihazın güvenli modda başlamasını bekleyin.
2.
DFU Moduna Geçin:
- Cihazınızı kapatın.
- "Home" (Ana Ekran) ve "Power" (Güç) butonlarına aynı anda basın ve 10 saniye bekleyin.
- 10 saniyenin sonunda "Power" butonunu bırakın, ancak "Home" butonuna 5 saniye daha basılı tutmaya devam edin.
- Bilgisayarınızda iTunes veya Finder (macOS Catalina ve sonrası) açılmalı ve cihazın DFU modunda olduğunu göstermelidir.
3.
Firmware’i Yenileyin:
- DFU modunda, iTunes veya Finder’da "Cihazı Geri Yükle" seçeneğine tıklayın.
- En son iOS firmware dosyasını indirip yüklemek için talimatları izleyin.
4.
Cihazı Başka Bir USB Portunda Deneyin:
- Bilgisayarınızdaki farklı bir USB portuna cihazı bağlayın. USB 2.0 portlarını tercih edin, bazen 3.0 portlarıyla uyumsuzluk yaşanabiliyor.
5.
Farklı Bir Bilgisayarda Deneyin:
- Cihazı bir başka bilgisayarda iTunes ile deneyin. Bu, yazılımsal bir problem olmadığından emin olmanıza yardımcı olacaktır.
6.
Batarya Sorunlarını Kontrol Edin:
- Eski veya hasarlı bir batarya, bu tür sorunlara yol açabilir. Cihazı profesyonel bir serviste batarya kontrolü için inceletmeyi düşünün.
7.
Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazı iTunes üzerinden fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, cihazınızı profesyonel bir servise göstermeniz önerilir.