mutlupide

Başarılı
Makaleler
1
Elime eski bir iPhone 6s geçti. Şimdi atsam atılmaz, satsam satılmaz; ön kamerası bile bozuk, en iyisi bir şekilde kullanmak olacak.

Ama birkaç sorun var. En önemlisi, telefonu babam kullanacak; fakat Android’e alışık olduğu için tek tuşlu navigasyona alışamadı. Android’deki 3 tuşlu navigasyona ihtiyaç var. Biraz araştırdım, “Androbar” diye bir program var mış ama nasıl kurulacağını bulamadım. Ben de hiç iPhone kullanmadım.

Jailbreak yüklemek gerekiyor olmalı; hangi sürümü kurmam gerektiğini bilmiyorum. Telefonun özelliklerine göre en stabil çalışan ve Androbar’ın da çalıştığı sürüm hangisi? Reddit’te birisi 14 sürümünde çalışmadığını yazmış.

Bir de batarya epey hızlı bitiyor; kapasitesi %100 gözükmesine rağmen bu çözülebilir mi bilmiyorum.

Şu an iOS 15.8.2 yüklü. Neler yapmam gerek?

Elime eski bir iPhone 6S geçti. Şimdi atsam atılmaz, satsam satılmaz; ön kamerası bile bozuk, en iyisi bir şekilde kullanmak olacak.

Ama birkaç sorun var. En önemlisi, telefonu babam kullanacak; fakat Android'e alışık olduğu için tek tuşlu navigasyona alışamadı. Android'deki 3 tuşlu navigasyona ihtiyaç var. Biraz araştırdım, “androbar” diye bir program var mış ama nasıl kurulacağını bulamadım. Ben de hiç iPhone kullanmadım.

Jailbreak yüklemek gerekiyor olmalı; hangi sürümü kurmam gerektiğini bilmiyorum. Telefonun özelliklerine göre en stabil çalışan ve Androbar'ın da çalıştığı sürüm hangisi? Reddit'te birisi 14 sürümünde çalışmadığını yazmış.

Bir de batarya epey hızlı bitiyor; kapasitesi %100 gözükmesine rağmen bu çözülebilir mi bilmiyorum.

Şu an iOS 15.8.2 yüklü. Neler yapmam gerek?

Satıp en minimum cihaz olarak eğitim indirimiyle 6K ya A07 alabilirsiniz.
Onun dısında babanızın kullanması biraz zor olacak. Eğer satmazsanızda yurt dışı bir iPhone alırsanız 4 ay yanınızda taşıyabilirsiniz. Onun dısında kullanım için iyi değil.

Onu satın üstüne para ekleyip giriş seviyesi Samsung alın.

Babanız zaten alışamamış ki alışması zor. Ön kamera arızalı. Pili hızlı bitiyor. Yani babanızı da mağdur eder.
Kamerayla çok da işi yok Facebook açsa alo yapabilse yeter. Bir de Android gibi navigasyonu olsa.
Satıp en minimum cihaz olarak eğitim indirimiyle 6K ya A07 alabilirsiniz.
Onun dısında babanızın kullanması biraz zor olacak. Eğer satmazsanızda yurt dışı bir iPhone alırsanız 4 ay yanınızda taşıyabilirsiniz. Onun dısında kullanım için iyi değil.
Kamerayla çok da işi yok Facebook Whatsapp açsa alo yapabilse yeter. Bir de Android gibi navigasyonu olsa.

Katılıyorum iPhone kullanıyorum depolaması 32 GB yetmiyor şarjı genelde yetmiyor.
Bu model 64 yeter de artar. Şarj da halledilir bi şekil batarya falan alırız belki.

Kamerayla çok da işi yok Facebook WhatsApp açsa alo yapabilse yeter. Bir de Android gibi navigasyonu olsa.

Hocam A07 fazlasıyla yeterli olur babanız için. Samsung öğrenci indirimi sayfasından 6K ya A07 alın bence. Günümüzde 6K ya sıfır akıcı çalışan bir telefon bulmak zor.

Hocam A07 fazlasıyla yeterli olur babanız için. Samsung öğrenci indirimi sayfasından 6K ya A07 alın bence. Günümüzde 6K ya sıfır akıcı çalışan bir telefon bulmak zor.
Biraz baktım telefona akıcı aslında kötü değil o kadar. Öğrenci indirimiyle de tablet almayı düşünüyorüm şimdi.

Diğer yorumların aksine satmanı tavsiye etmiyorum. 2500 TL civarı için değmez. Elinde 45.000 TL'lik yasal IMEI var, bunu 2500 TL civarı için çöpe atmaya değmez.

Telefonu kullanmayacaksan ve yakınlarına da uygun değilse kutusuna koyup rafa kaldır. Yılda 1 kez içine SIM kart tak ve sinyal alsın. Bunu yapmazsan IMEI kullanıma kapatılır.

İleride proje telefonu olarak kullanabilirsin. Yurt dışına çıkarken yanına alacağın telefon olarak kullanabilirsin. Güvenmediğin uygulamaları denemek için kullanabilirsin. Jailbreak yapabilirsin. Ucuza tamir ettirip pilini yan sanayi ile değiştirebilirsin.

Bir sürü şey mümkün. Ama satma ve atma. Tut, rafa kaldır.

Diğer yorumların aksine satmanı tavsiye etmiyorum. 2500 TL civarı için değmez. Elinde 45.000 TL'lik yasal IMEI var, bunu 2500 TL civarı için çöpe atmaya değmez.

Telefonu kullanmayacaksan ve yakınlarına da uygun değilse kutusuna koyup rafa kaldır. Yılda 1 kez içine SIM kart tak ve sinyal alsın. Bunu yapmazsan IMEI kullanıma kapatılır.

İleride proje telefonu olarak kullanabilirsin. Yurt dışına çıkarken yanına alacağın telefon olarak kullanabilirsin. Güvenmediğin uygulamaları denemek için kullanabilirsin. Jailbreak yapabilirsin. Ucuza tamir ettirip pilini yan sanayi ile değiştirebilirsin.

Bir sürü şey mümkün. Ama satma ve atma. Tut, rafa kaldır.
Evet amacım jailbreak yapıp bir şeyler yapmak çünkü telefon gerçekten o kadar da kötü değil yeni telefon almaya çok da gerek yok.