Çözüldü iPhone 7 şarj olmuyor ve açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlckShdw

Uzman
Cihaz
iPhone 7
Dün normal şekilde kullandığım telefonumun şarjı bitti ve şarja taktım. Taktığımda şarj bitince görünen pil işareti çıktı ve telefon yaklaşık 2 buçuk saat kadar şarjda kaldı. Telefona baktığımda telefon şarj olmamıştı ve açılmıyordu. Şarja takınca pil işareti çıkmıyor ve telefonu yeniden başlatamıyorum. Telefon hala şarj olmuyor ve açılmıyor. Sizce çözümü nedir? Bu arada bugün tamire götüreceğim.

Çözüm
Hocam, telefon zaten yaklaşık 10 yıldır aynı bataryayı kullanıyordu, dün tamire verdim bugün ya da yarın teslim alacağım. (anakart arızası değilse)

Hocalarım soket kısa devre yapmış düzeldi telefon. Herkese teşekkürler.
Muhtemelen anakart arızasıdır, imkanın varsa tamir parası ödemek yerine ikinci el yeni cihaz al.

Hocam tamir ile uğraşma. Yeni bir telefon al.

Pil ölmüş olabilir mi?

Şarj soketini temizler misin öncelikle. Orada zamanla çok fazla toz birikebiliyor eğer daha önce hiç temizlemediysen. Bir kürdanla yavaş hareketlerle içindeki tozları çıkarabilirsin. Belki temassızlığa neden oluyordur. Tamire götürmeden önce bunu bir denerdim ben olsam.

Pil ölmüş olabilir mi?

Pilin sağlığı azdı zaten %68'di.

Muhtemelen anakart arızasıdır, imkanın varsa tamir parası ödemek yerine ikinci el yeni cihaz al.

Yeni telefon pek mümkün değil maalesef.

Bu arada telefonda şarj olmama sorunları sadece dün olmuyordu daha önceden de oluyordu bu sorun. Şarj aletini tak-çıkar yapınca düzeliyordu.

Bu arada telefon alırsam sıfır alırım ikinci ele pek yaklaşmıyorum.

Son düzenleme:

Yazdığınız mesajlardan anladığım kadarıyla %90 oranında pil arızası, telefonun pilini değiştirirseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Kirlenmişti temizledim fakat biraz yüzeysel kaldı temizlik. En azından tamirde orayı temizlettireceğim.

Yazdığınız mesajlardan anladığım kadarıyla %90 oranında pil arızası, telefonun pilini değiştirirseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Umarım çözülür.

Bu arada telefonda şarj olmama sorunları sadece dün olmuyordu daha önceden de oluyordu bu sorun. Şarj aletini tak-çıkar yapınca düzeliyordu.
Belki şarj söketi veya pil ile ilgilidir, belli olmaz.
Bu arada telefon alırsam sıfır alırım ikinci ele pek yaklaşmıyorum.
Yeni cihaz ararsan konu açarsın, hallederiz.
iPhone 7'den sonra çağ atlarsın yeni cihaz alırsan.

Belki şarj söketi veya pil ile ilgilidir, belli olmaz.

Yeni cihaz ararsan konu açarsın, hallederiz.
iPhone 7'den sonra çağ atlarsın yeni cihaz alırsan.

Tamamdır ben çünkü kendi paramla almıyorum babam alıyor o da yakın zamanda iPhone 13 aldı ondan dolayı pek mümkün değil telefon almamız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…