CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
iPhone alarmı çalıyor ama sessiz. Bu yüzden son 2 haftada 2 kez ve son 3-4 senede toplamda 6-7 kez işe geç kaldım. Gece en son arkadaşımla WhatsApp üzeri sesli konuşuyorduk, öylece uyuyakalmışım. Başka da etkileyecek bir şey gelmiyor aklıma. Bu durum aleyhime ve sinir bozucu hâle geldi.

WhatsApp Image 2026-02-18 at 09.13.40.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun zil sesi seviyesi ne ise o şiddette alarm çalar. Yapmanız gereken zil sesini hep maksimumda ya da maksimuma yakın tutup zil sesi duymak istemediğiniz saatlerde telefonu Rahatsız Etme ya da Uyku modlarına almak.

Benim telefonum son 3 senedir gece 10:30 sonrası kendiliğinden rahatsız etme moduna ardından 11:30 gibi uyku moduna geçer sabah alarmına uyandıktan sonra da kendiliğinden normal moda döner.

Sessiz - Rahatsız Etme - Uyku modları alarmın sesli bir şekilde çalmasını engellemez.

Önemli olan şu seviye.

IMG_1354.webp

Geçen benim de başıma geldi. Ayarlar - Ses ve Dokunuş - Zil Sesi ve Uyarılar kısmına baktım, ses yüksekliği en aşağı gelmiş. Artırınca düzeldi. Hah, nasıl en düşüğe geldi hiçbir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun zil sesi seviyesi ne ise o şiddette alarm çalar. Yapmanız gereken zil sesini hep maksimumda ya da maksimuma yakın tutup zil sesi duymak istemediğiniz saatlerde telefonu rahatsız etme ya da uyku modlarına almak.

Benim telefonum son 3 senedir gece 10:30 sonrası kendiliğinden rahatsız etme moduna ardından 11:30 gibi uyku moduna geçer sabah alarmına uyandıktan sonra da kendiliğinden normal moda döner.

Sessiz - rahatsız etme - uyku modları alarmın sesli bir şekilde çalmasını engellemez.

Önemli olan şu seviye.

Eki Görüntüle 228005

Yan tuş sesli/sessiz modu genellikle sessizde kullanırım. Bundan kaynaklı mıdır? Yine yan tuş ses seviyesini komple kısmış olma ihtimalim de var.

Telefonun yan tarafından sessize almanıza ve rahatsız etme modunu açmanıza rağmen alarm, zil sesi seviyesine göre çalar, merak etmeyin. Zil sesi seviyesine ek olarak Ayarlar > Face ID ve Parola > Dikkat Farkındalık Özellikleri ayarını kapatabilirsiniz. Bu özellik arama geldiğinde veya alarm çaldığında ekrana baktığınızı algılayıp telefonun çaldığının farkına vardığınızı düşünüp zil sesini geçici olarak kısıyor. Bazenleri düzgün çalışmadığı gibi bir durum ya da yatarken telefonu yanınıza koyuyorsanız daha uyanamadan yüzünüzü algılayıp sesi kısıyor olabilir. Ben ne olur ne olmaz kapalı kullanıyorum hep.

Telefonun yan tarafından sessize almanıza ve rahatsız etme modunu açmanıza rağmen alarm, zil sesi seviyesine göre çalar, merak etmeyin. Zil sesi seviyesine ek olarak Ayarlar > Face ID ve Parola > Dikkat Farkındalık Özellikleri ayarını kapatabilirsiniz. Bu özellik arama geldiğinde veya alarm çaldığında ekrana baktığınızı algılayıp telefonun çaldığının farkına vardığınızı düşünüp zil sesini geçici olarak kısıyor. Bazenleri düzgün çalışmadığı gibi bir durum ya da yatarken telefonu yanınıza koyuyorsanız daha uyanamadan yüzünüzü algılayıp sesi kısıyor olabilir. Ben ne olur ne olmaz kapalı kullanıyorum hep.
Telefon yastığımın yanındaydı ve yastığım oldukça incedir. Sizce bu sebepten dolayı olmuş olabilir mi?

Telefon yastığımın yanındaydı ve yastığım oldukça incedir. Sizce bu sebepten dolayı olmuş olabilir mi?
Telefonu ekran yüzünüze dönük bir şekilde bir yere yaslıyorsanız olabilir. Yabancı sosyal medya içeriklerinde bu durumu yaşayan bir sürü kişi gördüğümden dolayı başıma gelmesin diye bu ayarı kapatmıştım. Zaten bir zamanlar arada uyanmıyordum ve uyandığımda da alarmın çalıp çalmadığını hatırlayamadığımdan biraz da bunu suçlamıştım emin olmadan.