Öyle bir fiyat skalası var ki iPhone 17 yerine S25 Ultra, 17e yerine S25 Edge alınabiliyor.
Bu noktada Apple pahalı değil, Samsung ucuz. Yerel fiyatlandırma yapıyorlar. ABD, Avrupa gibi yerlerde Samsung Apple'dan daha pahalı. O yüzden şu an Türkiye'de f/p açısından Samsung harici bir telefon düşünemiyorum.

Daha yeni zam yaptılar zaten. Düşeceğini sanmıyorum, artan maliyetler, güncel kur ve vergileri düşününce imkansız gibi bir şey eğer indirim yakalayamazsanız ki ben bugüne kadar Apple'ın indirim yaptığını pek görmedim tutmayan modeller dışında.

Bu noktada Apple pahalı değil, Samsung ucuz. Yerel fiyatlandırma yapıyorlar. ABD, Avrupa gibi yerlerde Samsung Apple'dan daha pahalı. O yüzden şu an Türkiye'de F/P açısından Samsung harici bir telefon düşünemiyorum.

Kesinlikle. Öyle de yine de garip geliyor bana. Ülkedeki fiyatların asla düşmeyişi de...

Esenlikler

Bildiğiniz üzere Apple iPhone modellerine güzel bir zam uyguladı. Bu fiyatlar yazın düşer mi veya eylül ayında aşağıya çekerler mi fiyatları? Ağustos ayı gibi iPhone almayı düşünüyorum ama bu fiyat bandında hiçbirinin fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum.
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler?
Düşmez, alıcaksanız acele edin zam bile geldi.

Bu noktada Apple pahalı değil, Samsung ucuz. Yerel fiyatlandırma yapıyorlar. ABD, Avrupa gibi yerlerde Samsung Apple'dan daha pahalı. O yüzden şu an Türkiye'de F/P açısından Samsung harici bir telefon düşünemiyorum.

Bizim ülkemiz de iPhone için güzel bir yerel fiyatlandırma yapıyor aslında: D

20260508_141942.webp

Apple bizim ülkemizde pahalı, Samsung'un uygun fiyatlü gözükmesinin sebebi hem her bütçeye uygun telefonunun olması hem de iPhone kadar rağbet görmemesi.

Bizim ülkemiz de iPhone için güzel bir yerel fiyatlandırma yapıyor aslında: D

Apple bizim ülkemizde pahalı, Samsung'un uygun fiyatlü gözükmesinin sebebi hem her bütçeye uygun telefonunun olması hem de iPhone kadar rağbet görmemesi.
Hayır yanlış. Bu tablo vergi içeriyor zaten o yüzden bu konuya hiçbir bir katkı sağlamaz. Ben cihazın matrahsız satış fiyatından bahsediyorum. Yani "rocket science" da değil bu konu aslında.

Apple, Xiaomi vs. direkt sabit bir kur ile çarpıp fiyatlandırma yaparlar. Zam haberleri de o sabit kurun artmasından kaynaklanır. 40 alıyorsa 45'e çeker gibi. Günlük MSB kuru değil yani. Samsung da aynı şeyi yapar ama iskonto ekler ve yerel fiyatlandırma ile daha ucuza satmış olur. Çok kolay bir şekilde vergi hariç tutarak yurtdışı fiyatlarını dolar kuru üzerinden karşılaştırabilirsiniz. Dediğim gibi "rocket science" değil.

Hatta bizim ülkemizde insanlar hala Apple'a özel bir telefon vergisi var sanıyor ki bunun sebebi Samsung'un yerel fiyatlandırma yapması. Yani her bütçeye uygun telefon satması veya rağbet görmemesinin de konuyla alakası yok, tek yapılması gereken matrahsız fiyatları karşılaştırmak.

Şu yaşıma geldim gördüğüm en düşük fiyatlı İphone 13 oldu .geçen sene 33 000 kadar düşmüştü 43 olmuş düşmez gibime geliyor. İkinci el bakabilirsin.