iPhone güncellemesi anında yapılmalı mı?

3881

Uzman
Makaleler
3
Herkese merhaba.

Ben genelde bir süre bekleyip öyle güncelleme yapıyorum. Mesela iOS 17.3 güncellemesi gelmiş ve şu an da yapmayı düşünmüyorum. Bunu da bir aralar bazı Apple güncellemeleri sonrasında ciddi yavaşlamalar yaşamaya başladıktan sonra yapmaya başladım.

Cihazım iPhone 13.

Sizce doğru bir şey mi yapıyorum?

Hocam yanlış hatırlamıyorsam yavaşlatma politikası ile ilgili Apple ile Fransa sıkıntı yaşamıştı. Bu tarz şeyler yapabiliyorlar.

Planlı eskitmeyle ilgili bir şey söyleyemem, çok bir fikrim yok. Sadece güncellemeler geldiği gibi yapılmalı diye düşünüyorum.
Olası bir veri sızıntısında, sızıntı durumu fark edilip kapatılıyor, bize de güvenlik güncellemesi olarak geliyor.

Cevapları aldım. Uzun süre sonra güncellemeyi bekletmeden yapacağım.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam yavaşlatma politikası ile ilgili Apple ile Fransa sıkıntı yaşamıştı. Bu tarz şeyler yapabiliyorlar.
Firmaların 5 sene güncelleme desteği sözü verdiği şu dönemde göz göre göre bu tarz girişimlerde bulunup kullanıcısını rakibine kaçırma riskine girmezler.

Ayrıca bu konu artık devletlerin bile takibi altında. Gözlerinin yaşlarına bakmıyorlar. Planlı eskitmenin artık geçerli bir endişe sebebi olduğunu düşünmüyorum. bkz. iPhone 11.

Cevapları aldım. Uzun süre sonra güncellemeyi bekletmeden yapacağım.

Hocam bence hiç yapmaya gerek yok. Ben iOS 17.3'e güncelledim. Telefon iPhone 12 Pro ve gözle görülür bir fark yok. Tek fark ettigim şey arama yerinde bir bug vardı o düzeltilmiş.

Artı -1 Eksi
Ben de bazen aynı şeyi yapıyorum. Mesela indirdiğim güncelleme bozuk çıktı, eğer benim bir önceki güncellemeye geri dönebilme gibi bir ihtimalim olsaydı güncelleme yaparken çekinmezdim. Ama öyle bir şey olmadığından ben de bazen güncelleme yapmıyorum. Bunun illa da bir bug olmasına gerek yok gerçi.

Hocam bence hiç yapmaya gerek yok. Ben iOS 17.3'e güncelledim. Telefon iPhone 12 Pro ve gözle görülür bir fark yok. Tek fark ettigim şey arama yerinde bir bug vardı o düzeltilmiş.
Bu seferlik bir istisna yapacağım hocam.

Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Benim güncelleme konusunda hiç şansım olmadığından dolayı, hep bir şeyler bozuluyor. O yüzden sistem güncellemelerini ya geç yapıyorum, ya da hiç yapmıyorum.

Benim kadar şansı olmayan biri değilseniz bence yapın, sizin yararınıza olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…