3881

Uzman
Makaleler
3
Herkese merhaba.

Ben genelde bir süre bekleyip öyle güncelleme yapıyorum. Mesela iOS 17.3 güncellemesi gelmiş ve şu an da yapmayı düşünmüyorum. Bunu da bir aralar bazı Apple güncellemeleri sonrasında ciddi yavaşlamalar yaşamaya başladıktan sonra yapmaya başladım.

Cihazım iPhone 13.

Sizce doğru bir şey mi yapıyorum?

Bu biraz kumar gibi. Şans işi fakat ben iPhone 6'dan bu yana iPhone kullanan biri olarak sadece iPhone X'te güncellemede problem yaşadığım için telefonu kullanamayıp servise vermiştim. 10 yılda 1 kere başıma geldi bu olay. O yüzden her zaman güncelliyorum çıktığı anda.

Bu güncellemeler, genellikle Beta kullanıcılarından çıkmış güncellemeler olduğu için, telefonlara dağıtıldığı andan itibaren indirmek daha mantıklı. Planlı eskitme politikası yüzünden çoğu kişi telefonlarını güncelleme fikrine sıcak bakmıyor. Gelen güncelleme; güvenlik açıkları, kalite ve özellik güncelleştirmeleri alacağından telefonlarımızı güncelleme geldiği andan itibaren güncellemek en mantıklı seçenek olacaktır.

Major surum guncellemelerini ilk ciktiginda kurmak bir nevi test kullanicisi olmak gibi bir sey bu durumda beklemek daha iyi bir secenek ama daha sonradan cikan ek surumleri kullanici yorumlarina gore kurabilirsiniz beklemeye gerek yok.

Son düzenleme:
Herkese merhaba.

Ben genelde bir süre bekleyip öyle güncelleme yapıyorum. Mesela iOS 17.3 güncellemesi gelmiş ve şu an da yapmayı düşünmüyorum. Bunu da bir aralar bazı Apple güncellemeleri sonrasında ciddi yavaşlamalar yaşamaya başladıktan sonra yapmaya başladım.

Cihazım iPhone 13.

Sizce doğru bir şey mi yapıyorum?

Bende konu açtım. Güncelle diyenler oldu ancak hâlâ iOS 16'dayım. Eğer cihazınızdan memnunsanız bence ellemenize gerek yok.

Stabil güncellemeyse anında yapmanda bir problem yok. Ama Beta sürümlerde problem çıkabiliyor. Bende 14 Plus var yavaşlama hiç hissetmedim daha önce.
İOS 17’ye geçince yavaşlama hissetmiştim mesela.
Bu biraz kumar gibi. Şans işi fakat ben iPhone 6'dan bu yana iPhone kullanan biri olarak sadece iPhone X'te güncellemede problem yaşadığım için telefonu kullanamayıp servise vermiştim. 10 yılda 1 kere başıma geldi bu olay. O yüzden her zaman güncelliyorum çıktığı anda.
Anladım hocam. Siz biraz şanslı da olabilirsiniz belki.
Bu güncellemeler, genellikle Beta kullanıcılarından çıkmış güncellemeler olduğu için, telefonlara dağıtıldığı andan itibaren indirmek daha mantıklı. Planlı eskitme politikası yüzünden çoğu kişi telefonlarını güncelleme fikrine sıcak bakmıyor. Gelen güncelleme; güvenlik açıkları, kalite ve özellik güncelleştirmeleri alacağından telefonlarımızı güncelleme geldiği andan itibaren güncellemek en mantıklı seçenek olacaktır.
Doğru diyorsunuz hocam ama bir yandan korkuyor insan. İOS 17 güncellemesi sonrası gerçekten yavaşlama hissettim.
Major surumleri ilk ciktiginda kurmak bir nevi test kullanicisi olmak gibi bir sey bu durumda beklemek daha iyi bir secenek ama daha sonradan cikan ek surumleri kullanici yorumlarina gore kurabilirsiniz beklemeye gerek yok.
Anladım hocam sağ olun.
Ne güncellemesi olursa olsun bir sürüm geriden gitmek en mantıklısı bence.
Olabildiğince ben de öyle yapıyorum.
Ben de konu açtım. Güncelle diyenler oldu ancak hâlâ iOS 16'dayım. Eğer cihazınızdan memnunsanız bence ellemenize gerek yok.
Ben de öyle düşünüyorum.

Güncellemeyi bir süre bekleyip kontrol etmenin size neredeyse hiçbir katkısı olmayacak. “Emin olmak için biraz bekleyim, sonra yüklerim.” demenizi gerektirecek neredeyse hiçbir sebep yok. Yazılım işi biraz riskli bir iş olsa da Apple gibi teknoloji devlerinde kullanım deneyiminizi bozacak büyük bir sorun yaşama olasılığınız oldukça düşük.

Hemen yükleyin geçin. Endişelenmeyin.

Artı -2 Eksi