Başlıktaki Wi-Fi kartının AP modunda çok başarılı olduğunu öğrendim. Türkiye'de 2.600 TL gibi bir ücrete satılıyor ve MLO destekli, tri-band bir kart.

i5-9400 gibi çok güçlü bir işlemci ile ömürlük bir router yapmayı düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
X86 Openwrt kullanıyorum, memnunum. Lakin bendeki işlemci 10w yakıyor tam yükte, dediğin işlemci ise 65w. Boşta ne kadar yakıyor bilmiyorum ama yanına ev sunucusu da olsun falan diyorsan güzel işlemci. Ayrıca dahili grafikte var sorun olduğunda ekran kartı takmadan onboarddan görüntü alabilirsin. Özet tek amaç Openwrt ise fazla başka şeyler de elerim diyorsan iyi tercih.

@Fahare, oyun oynarken sunucu açarım ancak ötesi pek aklımdan geçmiyor yalan söylemeyeyim. İşimi sağlama almak istiyorum ileride 2 Gbps altyapı sunulursa bir daha donanım değişimi yapmak istemiyorum.

Sen hangi işlemciyi kullanıyorsun?@Fahare,

@Fahare, oyun oynarken sunucu açarım ancak ötesi pek aklımdan geçmiyor yalan söylemeyeyim. İşimi sağlama almak istiyorum ileride 2 Gbps altyapı sunulursa bir daha donanım değişimi yapmak istemiyorum.

Sen hangi işlemciyi kullanıyorsun?@Fahare,
Celeron j1800 ama bu anakarta gömülü geliyor. Senin durumunda E3 12XXL tarzı işlemciler daha iyi olacaktır işlemciyi almadıysan. Mevcut ise çok eskide değil boşta devasa çekmez muhtemelen max 20 çeker diye düşünüyorum.

@Fahare, almadım ve kısa bir araştırma yaptığımda oyun oynarken bile 50 wattı geçmiyor ne kadar yüklensemde bu işlemcinin 30 wattı geçeceğini düşünmüyorum.
Ayrıca belirli saatlerde uyku moduna alırım veya tamamen sistemin kapanmasını sağlarım ayda en fazla faturama 50 TL yansıtır.

Bu sistem için gayet iyi olur ancak tek şüphem Wi-Fi kartı 2 anten destekliyor her yerde maksimum performans için yeterli olur mu? 100 M.2 evde.

@Fahare, almadım ve kısa bir araştırma yaptığımda oyun oynarken bile 50 wattı geçmiyor ne kadar yüklensemde bu işlemcinin 30 wattı geçeceğini düşünmüyorum.
Ayrıca belirli saatlerde uyku moduna alırım veya tamamen sistemin kapanmasını sağlarım ayda en fazla faturama 50 TL yansıtır.

Bu sistem için gayet iyi olur ancak tek şüphem Wi-Fi kartı 2 anten destekliyor her yerde maksimum performans için yeterli olur mu? 100 M.2 evde.
Wifi performansı için yorum yapamam, hem anlamam hem birçok değişken var perde beton mu ev, kaç kişinin wifiı var evin yapısı duvar kalınlığı falan. Benim sistemim Dsl modem ,x86 Openwrt, 2.5g ethernet benim pcye, 100m ethernet routera 1g kardeşimin pcye şeklinde. Baya memnunum kasımdan (Keşke daha erken yapsaydım dedim normalde csde ping dalgalıydı bunu yapttım yapalı nadir dalgalı.) beri kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. İşlemci kısmına gelirsek dediğim gibi güncel işlemci olduğundan boşta çektiği yük azdır biostan da güç tasarrufuna alırsın tam olur.