Detaylar
Kim cevapladı?OpenWRT kısmına girmeden bahsedeyim, router yapmak mümkün ama tam teşekkürlü bir router performansı bekleme. Açıkcası yeni bir donanım da değil, Wi-Fi kartı muhtemelen Wifi 4 ve sadece 2.4G bandı destekliyordur. Dolayısıyla pek mantıklı olmaz.
shiedae3
Başarılı
OpenWrt kısmına girmeden bahsedeyim, router yapmak mümkün ama tam teşekkürlü bir router performansı bekleme. Açıkçası yeni bir donanım da değil, Wi-Fi kartı muhtemelen Wi-Fi 4 ve sadece 2.4G bandı destekliyordur. Dolayısıyla pek mantıklı olmaz.
Wi-Fi kartını değiştiririm diye düşündüm. Dediğiniz gibi Wi-Fi 4 bir kartı var şu anda.
Mümkünse işlemcisi yetersiz kalır mı? Asıl bunu merak ediyorum.
İşlemci önemli. Isı problemleride olabilir. Bunu ben bir DDR4 sistemde yapmayı düşünüyorum. Forumda çok soruluyor galiba ilk testini ben yapacağım.
Güncel Mini PCI-E Wi-Fi kartları hiç ucuz değil maalesef, dolasıyla OpenWRT destekleyen bir router almanız size daha kolay ve belki de daha masrafsız olacaktır. Sadece Wi-Fi kartıyla bitmiyor, PCI-E whitelist'ı dediğimiz birtakım durumlar da var.Wi-Fi kartını değiştiririm diye düşündüm. Dediğiniz gibi Wi-Fi 4 bir kartı var şu anda.
Mümkünse işlemcisi yetersiz kalır mı? Asıl bunu merak ediyorum.
İşlemciniz 2C 4t yani çok güzel değil ama kötü de değil 100megabit internet için sorunsuz kullanabilirsiniz.
Eski bir laptopum var 8 GB RAM i3-3217U işlemcili. Bu laptopa WI-FI6 kart takıp OpenWrt kurarak router olarak kullanmak mümkün mü?
Yeterde artar ama o laptopun Wi-Fi'yi iptal edip Wi-Fi slotundan Ethernet girişi takman lazım ya da USB 3.0 ile bir giriş ekleyebilirsin.