Yapılacaksa kasalar yapılabilir.
Çok yer kaplamayacaksa olabilir, hatta bataryası olmadığından ömrü sonsuzlar zaten.

Aslında çok da koymadı, içindeki verileri alamasaydım o zaman düşünürdüm biraz 😎
iPhone 4s nasıl geldi belli oldu :cool:

Bazen de tanıdıklarım bu yaptığım koleksiyonu görüp bana eski cihazlarını hediye ediyorlar. :)
Arkabalardan da alıyorum bayağı, dedemden Xperia almıştım en iyi koleksiyonluk olabilecek cihazım olabilir :D

Umarım benim de karşıma bir fırsat çıkar makul bir fiyattan ve uygun bir zamanda. Xperia ve Blackberry gözüm çok kestirdi hep ama uyguna bulamadım maalesef.
Hem TR piyasaında yaygın değil hem de hiçbirinin soketindeki kapak durmuyor duranlar da 6.500 lira istiyor mesela örnek olarak Xperia XZ Premium.

iPhone bu konuda daha rahat herkeste var fiyat yelpazesi geniş.

İlla yapılacaksa en azından kutulu, faturalı, değişensiz, tertemiz cihazlar alınmalı ki hep mantığı olsun. Zevk olarak yapılır ama en azından böyle yapılmalı, koleksiyonunun hakkını vermek için.

İlla yapılacaksa en azından kutulu, faturalı, değişensiz, tertemiz cihazlar alınmalı ki hep mantığı olsun. Zevk olarak yapılır ama en azından böyle yapılmalı, koleksiyonunun hakkını vermek için.
2010 model telefonun faturalısını bulamayız ama değişensizini bulabiliriz. Kutulu olanı da zor ama 2500-3000'e zorlasak bulunur gibi aslında.

2010 model telefonun faturalısını bulamayız ama değişensizini bulabiliriz. Kutulu olanı da zor ama 2500-3000'e zorlasak bulunur gibi aslında.
Bulursunuz bu arada hocam, zor ama şans işidir. Kutulu daha kolay bulunur, bence mantıklı olanı bu şekilde. Hem ileride dağıtmak istersen zarar etmezsin, hem de mantıklı bir koleksiyon olur.

Bulursunuz bu arada hocam, zor ama şans işidir. Kutulu daha kolay bulunur, bence mantıklı olanı bu şekilde. Hem ileride dağıtmak istersen zarar etmezsin, hem de mantıklı bir koleksiyon olur.
Doğru, bakmak lazım. Koleksiyonu yavaş yavaş yapsak bile uyar aslında, birkaç yıla koleksiyonu tamamlarız her 1-2 ayda bir yeni cihaz eklesek.

Bu işler hobi işidir, paran varsa hoşuna gidiyorsa yapılabilir. Tıpkı klavyelerde, mouselarda yapılan işe benzetiyorum. Gönlünüz ve bütçeniz el veriyorsa yapın derim. Bu konuda mantık aramak çok saçma, diğer şekilde kimse koleksiyon toplamamalı.

Bu işler hobi işidir, paran varsa hoşuna gidiyorsa yapılabilir. Tıpkı klavyelerde, mouselarda yapılan işe benzetiyorum. Gönlünüz ve bütçeniz el veriyorsa yapın derim. Bu konuda mantık aramak çok saçma, diğer şekilde kimse koleksiyon toplamamalı.
Zaten para yoksa pahalı koleksiyonlar yapmak saçma olur, eski iPhone'lar ucuz ya ondan elverişli oluyorlar koleksiyon için :D