Rehber iPhone RAM nasıl temizlenir?

Apple bu konu hakkında kesin bir bilgi vermiyor ancak iPhone'unuzun RAM'ini temizleyebilirsiniz. Telefonuzunda performans sorunları yaşarsanız bunu yapabilirsiniz. RAM'i sürekli temizlemek zararlıdır, uygulamaların daha yavaş açılmasını sağlar.

1. Touch ID'li modeller:
iPhone 6 ve önce ki IPhone'lar:
iPhone'unuzun güç tuşuna basılı tutun. Telefonu kapatma ekranı geldiği zaman parmağınızı güç tuşundan çekerek Home tuşuna basılı tutun. Ana ekrana geri döndüğünüzde RAM temizlenmiş olacak. Touch ID'niz çalışıyor ise etkinleştirmek için parola isteyecek.
iPhone 7 ve sonra ki IPhone'lar:
iPhone'unuzun güç tuşuna basılı tutun, telefonu kapatma ekranı geldikten sonra çarpı işaretine basın. RAM temizlenmiş olacak. Touch ID'niz çalışıyor ise etkinleştirmek için parola isteyecek.

2. Face ID'li modeller:
Güç tuşuna ve ses açma/kısma tuşlarından birine telefonu kapatma ekranı gelene kadar basılı tutun. Ekran geldikten sonra çarpı işaretine basın, RAM temizlenmiş olacak. İşlemden sonra Face ID'yi tekrar aktifleştirmek için parolanızı girmeniz gerekecek.​

Son düzenleme:
SE 2'de çalışmadı. Touch ID'li modeller için olanı yaptım. Zaten telefonumda Face ID yok.

SE 2'de çalışmadı. Touch ID'li modeller için olanı yaptım. Zaten telefonumda Face ID yok.

O zaman sizde güç tuşuna basılı tuttuktan sonra çarpı işaretine basmayı deneyin. iPhone 6'da yazdığım şekilde yapınca oluyordu, iPhone 7 ve üstünde dokunmatik tuşa geçtikleri için farklı olabilir. Eğer şimdi dediğim şekilde olursa düzelteceğim mesajı.

iPhone 7'de çalışıyor denedim.

Bir an ciddi ciddi fiziksel olarak RAM'i temizlemekten bahsettiğinizi zannettim, ağır konuşacaktım. Üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…