Mantıklı değil Woyax Deji gibi pillere yönelebilirsin. Bende de iPhone SE 2020 var o şekilde yapmayı düşünüyorum. Telefonun ederi zaten 10k.

O tarz piller maksimum 6 ay sonra çöp oluyor. Eğer konu sahibi her 6 ay-1 yıl da bir batarya değiştirmek istiyorsa mantıklı, diğer türlü 2.000TL artık para değil, bir kere orijinal batarya alıp sonrasında rahatına bakması çok daha iyi olur.

Yakın zamanda 2. el iPhone SE 2020 aldım. Cihaz temiz ve tamir görmemiş, içi açılmamış. Pil sağlığı %75, günde 3 defa şarj ediyorum, işimi telefon üzerinden yaptığım için daha da sıkıntı yaratıyor. Apple'da batarya değişimi 2.740 TL. Sizce değer mi, Apple'da yaptırmalı mıyım? Pil harici cihazdan memnunum.

Eki Görüntüle 30124
Pil ücreti neden o kadar fazla? Yakın zamanda iPhone 13 pilini değiştirmeyi düşünüyordum da fiyatlar çok fazlaymış.

Vallahi hocam 2.700 TL bu ekonomi için iyi fiyat bile sayılır.
Yani sırf pil için bilemiyorum. Apple telefonların pilleri çok hızlı bitiyor bence. Birde benim telefonun arka kısmında çatlak var yaptırmayı düşünüyorum, pil maliyetini görünce arka kapak maliyetinden korktum açıkçası.

Pilin maliyeti ekonomiye göre her ne kadar çok değil gibi gelse de aslında bir pil için yine de fazla. Tabii buna değer mi? Bence değer ama sizlerin de görüşlerini merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Enflasyon ülkesindeyiz. Orijinal olmayan bir şeyi almak hiç mantıklı değil. Bugün Deji veya başka marka bir pil alsanız evet işinizi görecek. Yoğun kullandığınızı belirtiyorsunuz bu bağlamda 6 aydan daha kısa bir süre dayanbilecek diyebiliriz. Şimdi 2.500 TL vermeyip her 6 ayda bir şu anki kurla 500-600TL olan bataryadan alacaksınız. Enflasyon çok olduğu için bir sonraki aldığınız önceki aldığınızın belki de 2 katı olacak. Şöyle de bir durum var cihazı elden çıkarırken bataryasının orijinal olması sizin için ileride bütçe olarak da fayda sağlayacak. Ayrıca performans açısından da kazanım sağlayacaksınız. Eğer orijinal pili alırsanız, pili korumak için şarj etmenin gerekliliklerini öğrenin. İyi Sosyaller.