Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte geldim buradayım. Yorumlarımı yapıyorum.

Herkes iPhone'a laf atmak için o kadar kör ki, okuduklarını anlamıyorlar. iPhone SE'de anahtar ifade şu, uygun fiyatlı güçlü donanım. iPhone SE telefonlar her zaman eski kasa ile çıkar ve fiziksel olarak eski telefon gibi görünürler ancak içleri doludur. SE 3'te A15 Bionic vardı, SE 4'te A16 Bionic olacak ki müthiş bir işlemcidir. Telefonun müthiş performanslı olacağına şüphe yok.

60 Hz ekran bırak iPhone'u MacBook'larda bile öyle. Apple bu konuda belli bir tutum sergiliyor ve bence burada pil performansını gözetiyor. Apple'ın en kötü tarafı telefonlarındaki pil performansları. 120 Hz ekran verse bu performans iyice düşecek ve zaten hali hazırda çok güçlü olan telefonlara 120 verme gereğini duymuyorlar. Bana sorarsanız, ölümcül bir mesele değil. Telefondan CS:GO oynamıyorum ki daha fazla FPS'ye ihtiyacım olsun. Altı üstü Instagram'a girmek için kullandığımız cihazlar bunlar. WhatsApp'tan sevgilime mesaj atmak için 120 Hz ekrana neden ihtiyacım olsun? 120 isteyen advanced kullanıcıdır, gidip Pro versiyon bir iPhone alabilir. Bu olayı çok abartmaya gerek yok.

1080p video olayına gelirsek. Bir daha okuyun bakalım ne diyor. 1080p cinematic video diyor. Yani Cinematic modda çekersen 1080p çekecek ki bu normal. Hiç sinematik modda video çektiniz mi ya da gördünüz mü iPhone'da? Müthiş bir teknoloji. Bu teknolojiyi SE modele koymaları bile büyük bir lütuf. iPhone 8 gibi görünen SE 3 bile 4k 60fps video çekerken SE 4'ün 1080p video çekeceğine inanmak afedersiniz de cahilliktir. Okuduğunuz şeyi iyi anlayın. Size de hak veriyorum bir yerde. iPhone kullanmamış birisi cinematic video deyince bir şey anlamayabilir. Neyse, öğrendiniz artık. Bilgi yanlışlarınızı düzeltmeniz tavsiyemdir.

SE modeller genelde ekosistemi tamamlamak ve daha ucuz yoldan güncel donanımla bir iPhone deneyimine sahip olmak için tercih edilir ki bence mantıklıdır. SE 3'ü iPhone X kasasına koysalardı belki daha iyi olurdu tek o konuda eleştirebilirim ancak iPhone 13 üstü bir ihtiyacınız yoksa ve illa iPhone almak istiyorsanız iPhone SE en iyi seçenektir. SE 4 gelmez diye düşünüyordum ama yine geliyormuş, çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun.

@Chef @EsatKa Yorumlarımı merak ediyormuşsunuz. Dikkatlice okuyunuz.
Aynısını android yapsa ağzınızdan düşürmezsiniz “Android kötü” lafını. Sizin taraf yapınca koymuyor çünkü elmayı ısırtmışlar.

Herkes iPhone'a laf atmak için o kadar kör ki, okuduklarını anlamıyorlar. iPhone SE'de anahtar ifade şu, uygun fiyatlı güçlü donanım. iPhone SE telefonlar her zaman eski kasa ile çıkar ve fiziksel olarak eski telefon gibi görünürler ancak içleri doludur. SE 3'te A15 Bionic vardı, SE 4'te A16 Bionic olacak ki müthiş bir işlemcidir. Telefonun müthiş performanslı olacağına şüphe yok.

60 Hz ekran bırak iPhone'u MacBook'larda bile öyle. Apple bu konuda belli bir tutum sergiliyor ve bence burada pil performansını gözetiyor. Apple'ın en kötü tarafı telefonlarındaki pil performansları. 120 Hz ekran verse bu performans iyice düşecek ve zaten hali hazırda çok güçlü olan telefonlara 120 verme gereğini duymuyorlar. Bana sorarsanız, ölümcül bir mesele değil. Telefondan CS:GO oynamıyorum ki daha fazla FPS'ye ihtiyacım olsun. Altı üstü Instagram'a girmek için kullandığımız cihazlar bunlar. WhatsApp'tan sevgilime mesaj atmak için 120 Hz ekrana neden ihtiyacım olsun? 120 isteyen advanced kullanıcıdır, gidip Pro versiyon bir iPhone alabilir. Bu olayı çok abartmaya gerek yok.

1080p video olayına gelirsek. Bir daha okuyun bakalım ne diyor. 1080p cinematic video diyor. Yani Cinematic modda çekersen 1080p çekecek ki bu normal. Hiç sinematik modda video çektiniz mi ya da gördünüz mü iPhone'da? Müthiş bir teknoloji. Bu teknolojiyi SE modele koymaları bile büyük bir lütuf. iPhone 8 gibi görünen SE 3 bile 4k 60fps video çekerken SE 4'ün 1080p video çekeceğine inanmak afedersiniz de cahilliktir. Okuduğunuz şeyi iyi anlayın. Size de hak veriyorum bir yerde. iPhone kullanmamış birisi cinematic video deyince bir şey anlamayabilir. Neyse, öğrendiniz artık. Bilgi yanlışlarınızı düzeltmeniz tavsiyemdir.

SE modeller genelde ekosistemi tamamlamak ve daha ucuz yoldan güncel donanımla bir iPhone deneyimine sahip olmak için tercih edilir ki bence mantıklıdır. SE 3'ü iPhone X kasasına koysalardı belki daha iyi olurdu tek o konuda eleştirebilirim ancak iPhone 13 üstü bir ihtiyacınız yoksa ve illa iPhone almak istiyorsanız iPhone SE en iyi seçenektir. SE 4 gelmez diye düşünüyordum ama yine geliyormuş, çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun.

Ayrıca alt tarafı instagram’a girecekseniz A16 bionic sizin neyinize yarıyor tam olarak? iPhone 8 kullansan bile instagram’a rahatça girersin, üst segment işlemciler gerekmiyor.

Aynısını android yapsa ağzınızdan düşürmezsiniz “Android kötü” lafını. Sizin taraf yapınca koymuyor çünkü elmayı ısırtmışlar.
Hayır yahu, ne alakası var. Normal kullanıcı için Android tarafında da bence 120’ye gerek yok. Ben yıllarca şunu gözlemledim. Apple her zaman işlevsele yönelirken Android tarafı yıllarca rekabeti performans, stabilite vs olarak sağlayamadığı için hep kullanıcıların gözünü rakamlarla boyamaya çalıştı. Yok 120 hz ekran, yok 100x zoom. Bunlar çok hayati özellikler değil.

Ayrıca alt tarafı instagram’a girecekseniz A16 bionic sizin neyinize yarıyor tam olarak? iPhone 8 kullansan bile instagram’a rahatça girersin, üst segment işlemciler gerekmiyor.
Uzun ömür. Performans olarak uzun ömrü iPhone 8 sağlamaz ama iPhone SE 4 sana A16 Bionic işlemci ile 5+ yıl rahat kullanım garantisi sunar.

Tim Cook bile su yazdigin mesaja :thumbsdown: atardi galiba. iPhone guzellemesi yapmak icin butun eksileri gormezden gelmissin. Fanboyluktan oteye gitmeyen uc adet paragraf okumus oldum sadece. Kirk yilda bir uzun bir mesaji okuyayim dedim ona da pisman oldum, sasirtmadi.

İşte başlıyoruz, hızz, ben hızım…

iPhone SE'nin performansı hakkında kimse bir şey demedi.

Ben de Apple'ı seven birisiyim ancak bu devirde bir telefona en azından 90 Hz bir ekran koymak fazla zor bir şey değil.

1080p olayına gelince siz yazınca fark ettim. Burada aslında haberi yazan @Burak Birinci hatalı. Ben sadece @Burak Birinci'nin yazdığı kısımları okudum yani haberin aşağısında verilmiş olan X paylaşımını görmedim. Orada gerçekten sinematik modda 1080p yazıyormuş, ancak Burak'ın yazdığı yazıda sadece “1080p video kaydı yapabilen bir kamera ile donatılmış” yazıyor.

iPhone SE serisi yurt dışı için mantıklı bir model ancak Türkiye'de büyük ihtimalle en az 35.000-40.000TL civarında satılacak, yani Türkiye için yine pahalı bir telefon olacak.

@Elma ısıran

Bana sorarsanız, ölümcül bir mesele değil

İki gün önce kuzenin M2'sini kullandım. Ekranı mükemmel. Kendi monitörümden 10 kat falan daha iyidir renk doğruluğu konusunda ancak 165 Hz'den 60 Hz'e dönünce gözlerim kör oldu maalesef. Artık ölümcül bir mesele.

Bir özellik kötü ise kötü demeyi bilin artık. Günümüz standartları 60 Hz olsa ve Apple 30 Hz'de takılsa ona da tamam diyeceksiniz. Kötü ise kötü demek neden bu kadar zor anlamıyorum.

Android telefonlar veya masaüstü bilgisayarlar da fix 144 Hz, 120 Hz, 240 Hz çalışmıyorlar. Ayarlama opsiyonu daima var. M2 için bu opsiyonun olmaması korkunç bir eksi. İsteyen gidip 60 Hz kullanır ona bir şey denmiyor burada. Opsiyon yok.

Yenileme hızının pro modellerine göre bu kadar inferior olması kabul edilemeyecek bir şey 2024 yılında.

Son düzenleme:
Bir özellik kötü ise kötü demeyi bilin artık. Günümüz standartları 60 Hz olsa ve Apple 30 Hz'de takılsa ona da tamam diyeceksiniz. Kötü ise kötü demek neden bu kadar zor anlamıyorum.
Garibim ne yapsın, sırf o ürünü yere göğe sığdırmak için böyle bir şeye başvuruyor. Fanboyların tipik ortak noktası.

İki gün önce kuzenin M2'sini kullandım. Ekranı mükemmel. Kendi monitörümden 10 kat falan daha iyidir renk doğruluğu konusunda ancak 165 Hz'den 60 Hz'e dönünce gözlerim kör oldu maalesef. Artık ölümcül bir mesele.

Android telefonlar veya masaüstü bilgisayarlar da fix 144 Hz, 120 Hz, 240 Hz çalışmıyorlar. Ayarlama opsiyonu daima var. M2 için bu opsiyonun olmaması korkunç bir eksi. İsteyen gidip 60 Hz kullanır ona bir şey denmiyor burada. Opsiyon yok.

Yenileme hızının pro modellerine göre bu kadar inferior olması kabul edilemeyecek bir şey 2024 yılında.
Gerek yok diyeceğim ama yine linçlemeye devam edeceksiniz. Varsın linçleyin, doğru bildiğimi söyleyeceğim.

MacBook’larda iş yaparsın, yüksek performans elde edersin, uzun pil ömrü alırsın. MacBook’lar 400 fps Valorant ya da 500 fps Minecraft oynamak için değildir.

Eğer bir video edit yapıyorsan, alman gereken en yüksek çıktı 60 fps’dir örneğin şu anda. Bu nedenle tekrar söylüyorum, daha yüksek ekran pil ömrünü yemekten, performansa olumsuz etki yapmaktan başka bir işe yaramaz.

Kaldı ki MacBook’lar yüksek Hz destekliyor ama harici bir monitörle. Eğer çok istiyorsan takarsın 165 Hz monitörünü, kullanırsın istediğin Hz’de. Gördüğün gibi, opsiyon mevcut.

iOS animasyonlari falan demedigine sukretmek lazim.
Benim cihazin bataryasi dayansa hep 120'de kullanirdim.
Olay tamamen bu işte. Ellerine sağlık bunu yazdığın için ve itirafın için de teşekkürler. İnsanların çoğu böyle yapıyor. Pil daha fazla gitmesin diye 60’a alıyor. Sonra da iPhone’da 120 Hz ekran neden base modellerde yok diye tepki gösteriyor. 120 Hz ekran batarya performansı daha iyi olan Pro modellerde mevcut. Olay tamamen kullanıcı deneyimini korumak.

Olay tamamen kullanıcı deneyimini korumak.

Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor yani, iyiymiş.

Opsiyon yok diyorum, 120 Hz Fixed olması ile alakalı bir şey demiyorum. Fixed 120 Hz olamaz zaten, bazen bataryaya ihtiyacın olur uzun yol gidersin o zaman 60 Hz'e alırsınız. Tıpkı şu an benim yaptığım gibi. İnince 120'ye alacağım zira başım ağrıdı artık bakmaktan şu ekrana.

Gerek yok diyeceğim ama yine linçlemeye devam edeceksiniz. Varsın linçleyin, doğru bildiğimi söyleyeceğim.

Valla ben yazdıklarımda bir linç göremiyorum. Kendi doğru bildiğimi söylüyorum, bence yazılanları biraz daha iyi okuyun. Size karşı herhangi bir kışkırtma, saldırı veya hakaret türevinde bir tutumum olmadı farkındaysanız.

Kötü ise kötü demeyi bilmiyorsunuz sadece, bunu söylemek linçlemek ise tartışmayalım biz kapatıp gidelim.

120'yi 60 yapabilirsin ama 60'i 120 yapamazsin.

Şu ya olay tek cümle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.