60 Hz'e çekip uğraşmamanız için base olarak 60 Hz geliyor işte, bu kullanıcılar da ne değer bilmezmiş ya.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Yaptığın kıyaslama hatalı. Bende Galaxy S21 yani bir Exynos var. 4000 mAh de doğal olarak az geliyor.Olay tamamen bu işte. Ellerine sağlık bunu yazdığın için ve itirafın için de teşekkürler. İnsanların çoğu böyle yapıyor. Pil daha fazla gitmesin diye 60’a alıyor. Sonra da iPhone’da 120 Hz ekran neden base modellerde yok diye tepki gösteriyor. 120 Hz ekran batarya performansı daha iyi olan Pro modellerde mevcut. Olay tamamen kullanıcı deneyimini korumak.
Tamam da Apple'in yongalarının A15'ten beri tüketim ve verimliliğinde bir sıkıntı yok ki. iPhone 15 gibi bir cihaza sırf batarya için 120 Hz koymamanın bana kalırsa hiçbir mantığı yok.
15 Pro'nun bataryası da testlerde base 15'ten zayıf iş çıkarıyor ya da hemen hemen aynılar. 15 Plus ikisinden de daha iyi ve hatta Arun'in testinde Pro Max'le baş başa bitirdiler. 15 Plus'a da koysalardı o zaman?
Olay tamamen kullanıcıyı daha fazla para harcamaya zorlatmak ki benim buna bir eleştirim yok. Tamamen firmanın yararına ve kullanıcıyı üzse de bir strateji. Sadece diğer markalar 120 Hz'i orta segmentin de altina taşırken Apple'in hala bu konuda inatçı davranması artık mantıklı değil.
Elma ısıran
Üstün
Senin için demedim. Yukarıda benim için yazılan mesajlara bir bakar mısın?Valla ben yazdıklarımda bir linç göremiyorum. Kendi doğru bildiğimi söylüyorum, bence yazılanları biraz daha iyi okuyun. Size karşı herhangi bir kışkırtma, saldırı veya hakaret türevinde bir tutumum olmadı farkındaysanız.
Kötü ise kötü demeyi bilmiyorsunuz sadece, bunu söylemek linçlemek ise tartışmayalım biz kapatıp gidelim.
“Fanboylar şöyle, böyle.”
“Garibim ne yapsın.”
“Okuduğuma pişman oldum.”
gibi yorumlar var. Yakışık olan yorumlar mı bunlar?
Tartışmak ve fikir için bu ortamdayız ama birazcık üslup…
- Makaleler
- 9
Senin için demedim. Yukarıda benim için yazılan mesajlara bir bakar mısın?
“Garibim ne yapsın.”
Tartışmak ve fikir için bu ortamdayız ama birazcık üslup…![]()
Muhtemelen önceki mesajlarınızda ölümcül derecede tilt etmişsiniz sanırım. Ben bilmiyorum tabii öncekileri, daha önceden de denk gelmişliğimiz pek yok zaten.
Muhtemelen eksi olan bir şeye eksi demediğiniz için alıyorsunuz o cümleleri. Bir de adınız elma ısıran falan, yani...
Elma ısıran
Üstün
Diğer markalar yıllardır kullanıcısının gözünü rakamlarla boyamaya çalışıyor zaten. 100x zoom reklamı yaptılar defalarca. Şimdi de 120 Hz algısı… iPhone her zaman telefonlarına daha az RAM koymuştur örneğin ama tüm telefonları amiral gemisidir. iPhone her zaman 60 Hz kullanır ama en iyi ekranı verir. Aralarındaki fark bu.Sadece diğer markalar 120 Hz'i orta segmentin de altina taşırken Apple'in hala bu konuda inatçı davranması artık mantıklı değil.
- Makaleler
- 4
Ben asıl şu konuları konuşmaktan sıkıldım. Ne zaman bir Apple konusu açılsa hep böyle insanlar damlıyor konuya. Tartışmaya girsen konu oluyor 7 sayfa. O nedenle bu konulara bir daha girmeyeceğim.Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor yani, iyiymiş.
Opsiyon yok diyorum, 120 Hz Fixed olması ile alakalı bir şey demiyorum. Fixed 120 Hz olamaz zaten, bazen bataryaya ihtiyacın olur uzun yol gidersin o zaman 60 Hz'e alırsınız. Tıpkı şu an benim yaptığım gibi. İnince 120'ye alacağım zira başım ağrıdı artık bakmaktan şu ekrana.
Valla ben yazdıklarımda bir linç göremiyorum. Kendi doğru bildiğimi söylüyorum, bence yazılanları biraz daha iyi okuyun. Size karşı herhangi bir kışkırtma, saldırı veya hakaret türevinde bir tutumum olmadı farkındaysanız.
Kötü ise kötü demeyi bilmiyorsunuz sadece, bunu söylemek linçlemek ise tartışmayalım biz kapatıp gidelim.
Şu ya olay tek cümle.
aegean
Yetkin
Home tuşsuz SE bilemiyorum. 8Plus kasasında azıcık daha çerçeveler iyileşmiş şekilde gelse daha güzel olurdu. Bir de AMOLED ekran koysalar süper olurdu. Düz 13-14-15 falan varken gereksiz bir model olmuş. Bari eski kasayı korumuyorlar 13 Mini kasasında yapsalar. En azından farklı bir şey olurdu.
- Makaleler
- 9
iPhone her zaman 60 Hz kullanır ama en iyi ekranı verir.
Yenileme hızı kaliteli ekranda olması gereken bir kriter olduğu için en iyi ekranı vermez. Bir kriter sadece. Tek başına yine hiçbir anlamı yok.
Bit derinliği, kontrast, renk doğruluğu, saturasyon, overshooting, GtG ve MPRT tepki süreleri, black smearing, yenileme hızı... Bu liste böyle uzar gider.
Bunu sadece telefonlarda düşünmeyin, bilgisayarlar için de aynı durum geçerli.
- Makaleler
- 50
Eksileri ortada olan bir cihaza iPhone diye guzelleme yaparsan insanlarin sana saygi duymasini beklememelisin. Bir cihazin kotu tarafina kotu diyemiyorsan fanboysundur. Apple disinda hicbir marka amiral gemisi telefonlarini 60 Hz uretmiyor. 5000 liralik telefonda bile olan ozelligi iPhone 15'te gorememek kocaman bir fiyaskodur. Bunu kabul etmeyen fanboydur ve fikrine de saygi duymam, her fikre saygi duymak zorunda degilim cunku bunu savunmak fanboyluktur ve fanboylar objektif olamazlar dolayisiyla insanlari yanlis bilgilendirmeye yol acarlar. 120 Hz ile 60 Hz arasindaki pil performansi farki beni baglar, ureticiyi degil. Birisi hem 60 Hz hem 120 Hz sunuyor isteyen 60 kullanir isteyen 120 kullanir, digeri 120 Hz koymuyor 60 Hz mecburiyetindesin. S22 gibi mobil veride 3.5 saat alan rezil pil performansina sahip bir telefon bile tonlarca kullaniciya sahipse iPhone gibi insanlarin gozu kapali satin aldigi bir markada 2 saat mobil veri suresi veren bir 120 Hz telefon cikarsan da yine yok satar zaten.Senin için demedim. Yukarıda benim için yazılan mesajlara bir bakar mısın?
“Garibim ne yapsın.”
Tartışmak ve fikir için bu ortamdayız ama birazcık üslup…![]()
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.