iPhone SE 4 Donanım Tahminlerim

Ali De Niro

Üstün
Makaleler
10
Yer
Ankara
Herkese Merhaba,

Her geçen gün çıkış tarihine biraz daha yaklaştığımız ve fiyatının 499$ seviyesini geçmeyeceği söylenen iPhone SE 4 modeli için tamamen kendi çıkarımlarıma dayalı donanım tahminlerinde bulunacağım. Sizler de farklı düşündüğünüz veya benimle aynı düşünmenize rağmen olursa kötü ya da iyi olur diyeceğiniz özellikleri belirtebilirsiniz. Cihaz çıktığında konuya tekrar bakarız. Geleceğe yönelik eğlenceli bir konu olacağını düşünüyorum ve artık daha fazla uzatmadan tahminlerime geçiyorum.

Kasa Tahmini: iPhone XR

Öncelikle kasa olarak 2 farklı tahminim var ama bir tanesinde karar kılacağım. iPhone 8 Plus veya iPhone XR kasası kullanacaklarını düşünüyorum. Nihai tahminim ise Face ID sebebiyle iPhone XR kasası olacağı yönünde ama iPhone 8 Plus kasası ile gelirse de şaşırmam. Apple sonuçta, ne yapacağı belli olmaz.

İşlemci Tahmini: Apple A16 Bionic

Bence bu bile oldukça iyimser bir tahmin. Cihazı, yalandan performansı arttırılmış bir A15 işlemci ile bile piyasaya sürme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum.

Ekran Tahmini: 6.1 İnç / IPS LCD / 828x1792 (HD+) / 324 PPI / 60Hz

Direkt olarak iPhone XR ekran özelliklerini taşıyacağını düşünüyorum.

RAM Tahmini: 4GB

Depolama Seçenekleri Tahmini: 64/128/256

Batarya Tahmini: 3000~ mAh / 20 W Hızlı Şarj

Kamera Tahmini: Direkt iPhone XR ön ve arka kamerası.

Bu noktada iPhone XR kameralarını direkt olarak kullanacaklarını düşünüyorum. Yerel ve yabancı forumlarda bazı insanlar ön kameradaki video kayıt çözünürlüğünün 1080p ve 60Hz olacağından korktuklarını belirtmişler. Korkulacak bir şey yok arkadaşlar. Fiyat/performans güncel bir iPhone alıyorsunuz. Bu gibi durumlar normal.

Soket Tahmini: USB-C

Direkt iPhone XR kamerası mı? Her şeye iPhone XR demişsiniz. Tasarım iPhone XR'ın birebir aynısı olmayacak, ayrıca kamera konusunda bırakın iPhone XR'ı, iPhone 11-12'den bile daha iyi bir sensöre sahip olur. Sokette “tahmin” bile demeye gerek yok, mecbur Type-C yapacaklar. RAM tahmininde de ben en az 6 GB RAM koyarlar diye düşünüyorum. iPhone SE 3'te zaten 4 GB RAM var, bu yıl veya bir sonraki yıl çıkacağını düşünecek olursak 2-3 yıl daha yeni bir model olacak. Ayrıca fark ettiyseniz Apple artık bütün iPhone'lara 6 GB RAM koyuyor.

Bunlar da değerli tahminler hocam. Bekleyip hep birlikte görelim.

Leş gibi özelliklerle, sadece işlemciyi yeni nesil koymak güncellik olmuyor açıkçası. Berbat bir model daha geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…