Yer
KARTAL/İSTANBUL
Cihaz
iPhone X
Bir yerden iPhone X geçti elime. 64 GB'lık model, daha önce kağıt toplayıcı bir arkadaş kullanmış ve hor kullanılmış. Cihazın arka kamerası titriyordu, bataryası şişmişti, ekran kalkmıştı yerinden. Biraz ilgiyle, biraz hayata döndürdüm yapılan işlemler.

Orijinal, başka X'ten sökülen kamera takıldı.
Ekran, yan sanayi başka bir iyi ekran takıldı.
Şişen yan sanayi pil çıkarılıp orijinal servise düşen pil takıldı.
Şu an pil hariç güzel çalışıyor, NFC de aktif telefonun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yerden iPhone X geçti elime. 64 GB'lık model, daha önce kağıt toplayıcı bir arkadaş kullanmış ve hor kullanılmış. Cihazın arka kamerası titriyordu, bataryası şişmişti, ekran kalkmıştı yerinden. Biraz ilgiyle, biraz hayata döndürdüm yapılan işlemler.

Orijinal, başka X'ten sökülen kamera takıldı.
Ekran, yan sanayi başka bir iyi ekran takıldı.
Şişen yan sanayi pil çıkarılıp orijinal servise düşen pil takıldı.
Şu an pil hariç güzel çalışıyor, NFC de aktif telefonun.

Bence gereksiz masraf etmişsiniz. X zaten kronik sorunlu bir telefon ve piyasası da çok yok. Ekran ve pil toplam 3.000 TL'yi geçmiştir, orijinal çıkma kamerayı da ekleyince 4.000-4.500 bandına en az masraf açmıştır size. İşçiliği sizin yaptığınızı varsayıyorum; eğer işçilik de dahilse 6.000-7.000'i bulmuştur masraf. Yani telefon harici bu paraları verip de her yeri değişmiş olan X yerine gider, temiz bir X XR veya XS alınabilirdi.

Bence gereksiz masraf etmişsiniz. X zaten kronik sorunlu bir telefon ve piyasası da çok yok. Ekran ve pil toplam 3.000 TL'yi geçmiştir, orijinal çıkma kamerayı da ekleyince 4.000-4.500 bandına en az masraf açmıştır size. İşçiliği sizin yaptığınızı varsayıyorum; eğer işçilik de dahilse 6.000-7.000'i bulmuştur masraf. Yani telefon harici bu paraları verip de her yeri değişmiş olan X yerine gider, temiz bir X XR veya XS alınabilirdi.

Hocam aslında şöyle oldu ben bu telefonu bizim mahallemizde olan bir telefoncuya verdim bende POCO diye bir cihaz vardı M4 Pro ahize sıkıntılı telefoncu cihazı topladıkdan sonra gittim POCO'yu verip geri aldım X i bu kadar toplanmış ama biraz daha değişim şart en ucuz şekilde bakıyorum nasıl halledebilirim diye.

Hocam aslında şöyle oldu ben bu telefonu bizim mahallemizde olan bir telefoncuya verdim bende POCO diye bir cihaz vardı M4 Pro ahize sıkıntılı telefoncu cihazı topladıktan sonra gittim POCO'yu verip geri aldım X i bu kadar toplanmış ama biraz daha değişim şart en ucuz şekilde bakıyorum nasıl halledebilirim diye.

Hocam M4 Pro sarı sitede 5-7 arasında dolaşıyor. Telefonun ahizesindeki sorun cızırtıysa muhtemelen 200-300 liraya ahize temizletince geçecekti. Ben ilk çıktığında Redmi Note 12 Pro 5G almıştım ve iki üç ay sonra ahizeden hiç ses gelmemeye başladı ama yazılımsal bir şeydi biraz uğraşıp evde kendim halletmiştim. Belki sizinki de öyleydi ve 15-20 dakika uğraşıp evde kendiniz bile yapabilirdiniz.

Şu an POCO M4 Pro verip iPhone X ekran pil ve kamera değiştirmişsiniz anladığım kadarıyla. iPhone X lerin genel olarak temizleri 6-8 bandında zaten. Çok daha uyguna da bulunabiliyor bazen. Benim şu an telefonum iPhone XS Max. Pil ve ekran değişen ve 6.000 TL'ye aldım pasaport kayıtlısını. İçini açtırdım telefonun diğer her şey orijinal sadece kamerada toz var onu da temizlettim geçen ay. Tek sıkıntısı pil çok kötü durumda 2-3 saat gidiyor pil değiştirip güçlendirilmiş pil takarsam 7-7.5 bandına gelmiş olacak siz bu parayı sadece ekran pil ve kameraya vermiş oldunuz.

iPhone X zaten 8 Plus'un makyajlanmış hali gibi bir şey. iOS 16 da kalmış ve bazı uygulamalar şimdiden yüklenmiyor ChatGPT vs en az iOS 17 istiyor. Mantıksız bir hareket olmuş kendi telefonunuzu 5500'e satar iPhone X i parça niyetine 1.000 TL'ye bile satsanız temiz bir X alabiliyordunuz ama üstüne para eklerim derseniz de 2 ekleyip değişensiz veya tek pil değişen XS veya XS Max alabilirdiniz. Zorlasanız 11 bile alırdınız ancak XS Max çoğu konuda 11'den daha iyi. 11 de kullanmış biri olarak söylüyorum.