Ya şu kavis sevdasından tüm firmalar vazgeçmeli. Ekran koruyucusu düzgün uygulanmıyor, atıyor, köşeleri çirkin duruyor. Bir ara büyük iştahla kullanan Samsung bile vazgeçti bundan. Değişim ve tamir gibi maliyetleri de yüksek oluyor. Telefonlardaki en gereksiz icat kavis gerçekten. Benim şahsi görüşüm bu yönde. Zamanında kavisli telefonu çok kullandık.

Dinamik Ada bir şey izlerken göz zevkini bozuyordu, çok yer kaplıyordu bence. En azından video ve içerik izlerken kaybolsa çok daha iyi olacak. Bunun da farkında oldukları için zaten küçülttüler.

Dinamik Ada bir şey izlerken göz zevkini bozuyordu, çok yer kaplıyordu bence. En azından video ve içerik izlerken kaybolsa çok daha iyi olacak. Bunun da farkında oldukları için zaten küçülttüler.
Hastalığı üretip ilacını satmaları gibi, dinamik adayı da üreten onlar :D 7 yıldır öyle bir problemimiz yok bizim :)
Gerçek manada tek çözümü UDC, o da fiziksel olarak kısıtlı bir teknoloji.

Polyanacalık yapıp ılımaya gerek yok. TR'de telefonun fiyatının üstüne 2700 dolar daha vergi koyuluyor tabii vergi diyecekler.
Z Fold8 ABD'de 1900 dolar, iPhone Duo 2000 dolar.

Türkiye'de Z Fold8 130.000 TL, iPhone Duo 230.000 TL.

Vergiyi sadece Apple mı veriyor? Xiaomi, vivo, Huawei, Honor, Oppo, Samsung nasıl daha ucuza satabiliyor? Yüce devletimiz kıyak mı geçiyor onlara?

Z Fold8 ABD'de 1900 dolar, iPhone Duo 2000 dolar.

Türkiye'de Z Fold8 130.000 TL, iPhone Duo 230.000 TL.

Vergiyi sadece Apple mı veriyor? Xiaomi, vivo, Huawei, Honor, Oppo, Samsung nasıl daha ucuza satabiliyor? Yüce devletimiz kıyak mı geçiyor onlara?

Bunun nedeni Samsung'un ABD pazarındaki satış oranının getirisinin Avrupa ve Asya pazarındakilerden farklı olması. Samsung çoğu zaman ürünlerini Asya kıtasındaki ülkelere daha az kar marjı ile bırakıyor. Apple ise neredeyse çoğu ülkeye ABD pazarına bıraktığı rakamlarda bırakıyor. Özellikle körfez ülkelerinde vergisiz bir şekilde direkt olarak ABD fiyatından satın alabiliyorsunuz. Bu fiyat farkının tek sebebi Samsung'un cihazları çok daha düşük miktarlarda ülkemizdeki satıcılara temin etmesinden kaynaklı. Ancak bu ortadaki vergilendirmeyi asla değiştirmiyor. Samsung için ABD fiyatını baz almak çok mantıksız bu yüzden. Çinli firmaların Türkiye pazarındaki imtiyazlarından bahsetmeme bile gerek yok. Vergi miktarını eleştirmek yerine Samsung gibi daha ucuza neden ülkemize telefon bırakmıyorsunuz demek mantıklı bir şey değil.

Vergi miktarını eleştirmek yerine Samsung gibi daha ucuza neden ülkemize telefon bırakmıyorsunuz demek mantıklı bir şey değil.
Zaten onu eleştiriyoruz ve ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Sen kendi mesajında bile "Samsung daha ucuza getiriyor" anlamına çekmişsin, bir yandan da vergi yüzünden diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Kısaca o fiyatların sebebi vergi değil, Samsung da vergi ödüyor aynı oranlarda. Apple pahalı çünkü Apple pahalı. Bu kadar.

ABD fiyatları da umurumda değil, örnekti o. Aynı fiyata çıkan rakip telefonlardan birini bana 130.000 TL'ye diğerini 230.000 TL'ye satıyorlar. Güzel adam silkme.

20.yıla denk geldiği için. Aynı şekilde iPhone 9'da 10.yıla denk geldi.

Z fold8 ABD'de 1900 dolar, iPhone Duo 2000 dolar.

Türkiye'de Z fold8 130.000 TL, iPhone Duo 230.000 TL.

Vergiyi sadece Apple mı veriyor? Samsung nasıl daha ucuza satabiliyor? Yüce devletimiz kıyak mı geçiyor onlara?

Evet. Yüce devletimiz Samsung'a kıyak geçiyor. Sadece Samsung'a.

Tekrar hoş geldin çatlayan kenarlar. Bunu da 350.000 liraya satarlar, bizim ülkede yine savunucusu çıkar ama vergi diye.
Bir kişi de çıkmıyor ki sadece Türkiye'de var böyle bir saçmalık. Artı sadece Türkiye'de var yurt dışından aldığın telefonu IMEI kayıt ettirmek. Hiçbir demokratik ülkede göremezsin bu saçmalıkları. Bir bitmediler. Şimdi de fon patlatmışlar 850 milyar TL. Bakalım onu halktan ne şekilde alıp ödetecekler!

Son düzenleme:
İğrenç görünüyor o kavisli ekran ve oval kenarlarla.

Şu Dynamic Island bi' benim hoşuma gidiyor galiba. Kaldırmazlar bence, son yıllarda yaptıkları tek farklılık bu. (Diğer cihazlara göre.)
Ben de seviyorum, Samsung telefonuma bile kurdum ada için bir uygulama, yerleşik daha iyi olurdu tabii. Farklılık demişken, Xiaomi de kopyalamış sanırım dinamik adayı HyperOS 3 ile.