Bir kişi de çıkmıyor ki sadece Türkiye'de var böyle bir saçmalık. Artı sadece Türkiye'de var yurt dışından aldığın telefonu IMEI kayıt ettirmek. Bir bitmediler. Şimdi de fon patlatmışlar 850 milyar TL. Bakalım onu halktan ne şekilde alıp ödetecekler!
Azerbaycan'da da var sanırım, SIM alırken uyarmışlardı kapanır diye ama IMEI kayıt ücretleri yapay kölelerin dediklerine göre çok komik sayılar bize kıyasla. Telefonun değerine göre belirleniyormuş, zamanında benim iPhone 13 için en fazla 300 manat ödersin demişti Gemini. Günümüz parasıyla 10.000 liradan daha az.

Azerbaycan'da da var sanırım, SIM alırken uyarmışlardı kapanır diye ama IMEI kayıt ücretleri yapay kölelerin dediklerine göre çok komik sayılar bize kıyasla. Telefonun değerine göre belirleniyormuş, zamanında benim iPhone 13 için en fazla 300 manat ödersin demişti Gemini. Günümüz parasıyla 10.000 liradan daha az.
1789991903372.webp
Ben batı tipi demokratik ülkeleri kast etmiştim :)

Son düzenleme:
Zaten onu eleştiriyoruz ve ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Sen kendi mesajında bile "Samsung daha ucuza getiriyor" anlamına çekmişsin, bir yandan da vergi yüzünden diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Kısaca o fiyatların sebebi vergi değil, Samsung da vergi ödüyor aynı oranlarda. Apple pahalı çünkü Apple pahalı. Bu kadar.

ABD fiyatları da umurumda değil, örnekti o. Aynı fiyata çıkan rakip telefonlardan birini bana 130.000 TL'ye diğerini 230.000 TL'ye satıyorlar. Güzel adam silkme.
Aramızdaki fark şu; ben bunu söylerken iki cihazın da 2000 doların çok üzerinde satılmasını eleştiriyorum ve bunu hedef alıyorum. Sen ise bak biri 230k'ya değil 130k'ya satabiliyor demek ki sorun vergide değilmiş diyorsun güzel kardeşim. Bu kafayla devam edildiği sürece halk olarak müstehak zaten bize tüm bu yaşananlar.