iPhone'larda 3. parti uygulama yükleme Rusya'ya açılabilir

Rusya Apple'ın üçüncü parti uygulama yüklemeyi erişime açması hakkında ön anlaşmaya vardı.

Rus vatandaşları, iPhone'lara 3. parti kaynaklardan uygulama yükleyebilecekler.

Gelen son haberler, DMA'nın bir furyaya dönüşebileceğini düşündürüyor. Çünkü Rusya'nın da benzer bir çalışma içerisinde olduğu bildirildi.
Anton Gorelkin isimli Rus yetkili, ülkede RuStore adlı bir uygulama mağazası olduğunu hatırlattı ve bu mağazanın iOS'a getirilmesi için Apple yöneticileri ile görüştüklerini söyledi. Hatta Gorelkin'in açıklamasına göre Apple yönetimi, Rusya ile de anlaşmaya var mış durumda.

RuStore'un ne zaman geleceği tam olarak belli değil. Başta da söylediğim gibi bu daha ön anlaşma aşamasında. Bu konunun gerçekleşmesi için kanun hazırlanması gerekiyor.
Rusya'nın böyle bir girişimde bulunması diğer ülkelerin de harekete geçebileceğini düşündürüyor. Türkiye'nin benzer kararlar alması olası. Üstelik hükûmetler, bu tür kanunlar hazırlarken Apple'ın ülkedeki varlığını tehdit ediyorlar. Hâl böyle olunca da Apple çaresiz kalıyor ve düzenlemelere boyun eğiyor.

(Fotoğraf bana ait.)

Türkiye kısmını Webtekno eklediyse clickbaitin daniskası...

Haberin başlığında vs. Türkiye'yi kullanmamışlar ayrıca haberin sadece küçük bir kısmında Türkiye'den bahsetmişler. Clickbait olacağını sanmıyorum ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rusya ile hâlâ bir ilişki içinde olunması çok kötü. Kendileri her suçu işlerken birilerinin Rus yasalarına uymasını beklemeleri garip.

Üçüncü parti kaynaklardan uygulama yükleyebilme Steve Jobs’un asla istemeyeceği bir şey olurdu. Hatta Steve, telefonlarına bir App Store bile koymayı düşünmüyormuş da ortakları onu zor ikna etmiş. Üçüncü parti geliştiricilerin, iOS’un mükemmelliğine zarar verebileceğini düşünüyormuş.

Hiç iPhone kullanmadım ama bu 3.parti olayı gelirse diğer telefonlardan farkı kalmayacak.

IOS'a F-Droid gibi bir mağaza gelse efsane olur. Özgür yazılımları hep sevmişimdir, bayağı işe yarar uygulamalar yapıyorlar.

Türkiye, AB ülkesine giremediği için hep böyle şeylerden mahrum kalıyor.
Avrupa Birliği üyesi olabilmek için yeterli bir ülke değil. Gerekli düzenlemeleri yaparsa zaten AB’ye ihtiyaç kalmadan da şirketler için kurallar koyabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…