Ya şu 52-48 oranını artık görmek istemiyorum...
Gene iyiymiş. Turkcell'de bu oran 90-10. IPv4 %90.
Ev ağında host ettiğim servislere direkt NAT ve port yönledirme olmadan bağlacağım.
Vodafone kullanıcılarının çoğu Android olduğu için APN ayarlarını ona göre ayarlamışlar. Android kullananlar dediklerini yapabiliyor. Ama benim gibi iOS kullananlar yapamıyor, çünkü APN ayarlarında dedikleri hiçbir şey yok. Şaka gibi ya.
Eminim bu konu "iOS cihazlarda henüz IPv6 desteklemiyoruz"a gelecek. Hissedebiliyorum.
Rezilliğin bu kadarı olmaz. Adamlar zaten WireGuard protokolünü bile komple engelliyor. Vodafone'a geçtiğime çok pişmanım.
Böyle saçmalık mı olur arkadaşlar? Turkcell SansürOnline'dan kurtuldum diye hattımı da Vodafone'a geçirdim. Ama gel gör ki Vodafone mobil internette WireGuard protokolüne komple bir engel var. Ne ücretli VPN servisleri ile WireGuard çalışıyor, ne de kendi evimde router'ımda kurduğum WireGuard server'ı. Evet doğru okudunuz arkadaşlar. Kendi ev internetime uzaktan erişim sağlayabilmek için kurduğum WireGuard server'ına Vodafone mobil internet ile ulaşamıyorum! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Turkcell ve Bimcell ile ulaşabiliyorum.
Ayrıca bunu kanıtlamak için ekstra bir test daha yaptım...
Yazıklar olsun.