Vodafone IPv6 aktifleştirmeyi beceremiyor!

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Vodafone IPv6 veriyor. Bunu bazılarına direkt veriyorlar, çoğu kişiye ise anca talep üzerine veriyorlar.

Vodafone, IPv6 adresi vermeye başladı - InBusiness

Ama maalesef ekim ayının sonunda yaptığım BTK şikayetine hep kopyala yapıştır cevap verdiler ve hala IPv6 aktifleştirmeyi beceremediler. Resmen şaka gibi.

iOS cihazlarda hücresel veri için herhangi bir IP ve DNS ayarı yoktur. Dual Stack açacak bir yer yoktur. Resmen müşteri ile dalga geçiyorlar.

Kafayı yemek üzereyim. Üstünden bir ay geçti ve böyle dalga geçiyorlar.

@ru.celebi

Ya şu 52-48 oranını artık görmek istemiyorum...

Gene iyiymiş. Turkcell'de bu oran 90-10. IPv4 %90.
IPv6'yı ne yapacaksın doktor ev?
Ev ağında host ettiğim servislere direkt NAT ve port yönledirme olmadan bağlacağım.

Vodafone kullanıcılarının çoğu Android olduğu için APN ayarlarını ona göre ayarlamışlar. Android kullananlar dediklerini yapabiliyor. Ama benim gibi iOS kullananlar yapamıyor, çünkü APN ayarlarında dedikleri hiçbir şey yok. Şaka gibi ya.

Eminim bu konu "iOS cihazlarda henüz IPv6 desteklemiyoruz"a gelecek. Hissedebiliyorum.

Rezilliğin bu kadarı olmaz. Adamlar zaten WireGuard protokolünü bile komple engelliyor. Vodafone'a geçtiğime çok pişmanım.

Yazıklar olsun.

Apn kısmı var ama ayarı mı yok?

APN kısmı var ama ayarı mı yok?
Ayar falan yok.

Sadece bu var. Onların dedikleri şeyler sadece Android'de var. iOS'te yok.

2025-12-07 Güncellemesi:

IPv6 sonunda aktif oldu. Becerdiler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…