Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Böyle saçmalık mı olur arkadaşlar? Turkcell SansürOnline'dan kurtuldum diye hattımı da Vodafone'a geçirdim. Ama gel gör ki Vodafone mobil internette WireGuard protokolüne komple bir engel var. Ne ücretli VPN servisleri ile WireGuard çalışıyor, ne de kendi evimde router'ımda kurduğum WireGuard server'ı. Evet doğru okudunuz arkadaşlar. Kendi ev internetime uzaktan erişim sağlayabilmek için kurduğum WireGuard server'ına Vodafone mobil internet ile ulaşamıyorum! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Turkcell ve Bimcell ile ulaşabiliyorum.

Ayrıca bunu kanıtlamak için ekstra bir test daha yaptım. İsmini paylaşmayacağım bir ücretli VPN servisinin WireGuard server'larına normal bağlantı ile internete erişemiyorum. Ama aynı VPN servisine uygulamasındaki "WireGuard Obfuscation", yani WireGuard paketlerini gizleme ayarını açarsak ve ShadowSocks aracını seçersek bu kez mobil internet ile VPN'e bağlanabiliyorum ve internete erişebiliyorum.

WireGuard protokolü UDP paketleri kullanır ve paketlerin WireGuard olduğu bariz bir şekilde ortadır. O yüzden network admin'leri tarafından engellenmesi çok kolaydır. 2021 civarı SansürOnline da bunu yapıyordu. Başka bir forumda "SuperOnline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi" konusu altında bunu o zamanlar çok dile getirmiştim. Turkcell daha sonra komple bloklamak yerine yavaşlatma uygulamasına geçti, biraz daha sonra yavaşlatmayı da kaldırdılar. WireGuard normal çalışmaya başladı.

Ama Vodafone ise 2025 yılı bitmek üzereyken WireGuard protokolünü mobil internette komple engelliyor! Bu kabul edilemez bir şey. Ben kendi evimde kurduğum VPN'e ulaşamıyorum. İş gereği şirketin WireGuard VPN'ine bağlanması gerekenler de bağlanamıyor. Eğer WireGuard trafiğini saklamazsanız Vodafone sizi komple engelliyor! Bu nasıl bir saçmalık?

Sizce bu cayma bedeli ödememek için haklı bir neden değil mi? Ortada resmen ayıplı hizmet var.

Biri gelir GitHub'ı engeller, diğeri baştan sona falsodur zaten. Diğeri de eksik kalmayayım diye neler yapıyor resmen. Mobil operatör hizmeti de veren üç firmanın üçü de hem mobilde hem de sabit internette harap halde ne yazık.

Etrafımda Vodafone sabit hat kullanan olmadığı için test edemiyorum. Diğer kullananlar test ederse sevinirim.

Biri gelir GitHub'ı engeller, diğeri baştan sona falsodur zaten. Diğeri de eksik kalmayayım diye neler yapıyor resmen. Mobil operatör hizmeti de veren üç firmanın üçü de hem mobilde hem de sabit internette harap halde ne yazık.

Etrafımda Vodafone sabit hat kullanan olmadığı için test edemiyorum. Diğer kullananlar test ederse sevinirim.
Cidden çok vahim bir durumun içindeyiz. Sansür ve engel üzerine kurulmuş bir düzen var. Ama işin komik yanı şu. Bu işin kralı olan Turkcell bile artık böyle bir prosedür uygulamıyor. 2021-2022'de kaldı onların WireGuard ile olan problemleri. Ama Vodafone galiba mesajı alamamış. Veya Turkcell'in o zaman yaptıklarını kıskanmış.

Dürüst olayım. Ben 19 Mart sonrası Turkcell ve Turk Telekom'a hayır dedim. Boykot ediyorum. Sadece o yüzden 15 yıldan eski olan Turkcell hattımı Vodafone'a geçirdim.

Ama geldiğime pişman oldum. Evet, Turkcell'den daha az çekiyor ve daha yavaş ama ben bunları çok kafama takmadım çünkü zaten şehirdeyim ve bana yetiyor. Ama bu WireGuard engellemesi beni direkt SansürOnline günlerime götürdü. Cidden şu an sinirden deliriyorum.

Bunu şikayet etsem anlayacak kimse bile yok. 18 yaşındaki, kitapçıktan kopyala yapıştır yapan müşteri hizmetleri anlamaz. Tüketici Hakem Heyeti anlamaz. Bence bilirkişi bile anlamaz.

Ne yapacam bilemiyorum. Ne Turkcell'e geri dönmek istiyorum, ne de Vodafone'da kalmak.

Router TP-Link olduğu için ShadowSocks veya wstunnel kurmam mümkün değil. Yoksa ben bu engelleri aşmasını çok iyi biliyorum. Kralını yazdım bu engel aşma sistemlerinin SansürOnline sayesinde. Ama sorun aşmak değil, sorun aşmam gerektiği...

Cidden çok vahim bir durumun içindeyiz. Sansür ve engel üzerine kurulmuş bir düzen var. Ama işin komik yanı şu. Bu işin kralı olan Turkcell bile artık böyle bir prosedür uygulamıyor. 2021-2022'de kaldı onların WireGuard ile olan problemleri. Ama Vodafone galiba mesajı alamamış. Veya Turkcell'in o zaman yaptıklarını kıskanmış.

Dürüst olayım. Ben 19 Mart sonrası Turkcell ve Turk Telekom'a hayır dedim. Boykot ediyorum. Sadece o yüzden 15 yıldan eski olan Turkcell hattımı Vodafone'a geçirdim.

Ama geldiğime pişman oldum. Evet, Turkcell'den daha az çekiyor ve daha yavaş ama ben bunları çok kafama takmadım çünkü zaten şehirdeyim ve bana yetiyor. Ama bu WireGuard engellemesi beni direkt SansürOnline günlerime götürdü. Cidden şu an sinirden deliriyorum.

Bunu şikayet etsem anlayacak kimse bile yok. 18 yaşındaki, kitapçıktan kopyala yapıştır yapan müşteri hizmetleri anlamaz. Tüketici Hakem Heyeti anlamaz. Bence bilirkişi bile anlamaz.

Ne yapacam bilemiyorum. Ne Turkcell'e geri dönmek istiyorum, ne de Vodafone'da kalmak.

Router TP-Link olduğu için ShadowSocks veya wstunnel kurmam mümkün değil. Yoksa ben bu engelleri aşmasını çok iyi biliyorum. Kralını yazdım bu engel aşma sistemlerinin SansürOnline sayesinde. Ama sorun aşmak değil, sorun aşmam gerektiği...
TürkNet, Millenicom gibi sağlayıcılara yönelin hocam.

TürkNet, Millenicom gibi sağlayıcılara yönelin hocam.
Zaten 15+ yıllık SansürOnline eziyeti benim için daha yeni geçen ay ve bu ay bitti. Akrabamın adresine Turk Telekom FTTH altyapı geldi. Ben de TurkNet Fiber 100 Mbps bağlattım. Sonuç:

1757701230139.webp

Kendi adresime ise geçen ay çok zorlu bir talep/protokol/belediye süreci sonrası TurkNet GigaFiber geldi. Keşke TurkNet mobil operator de olsaymış...

Hangi akılla Vodafone gibi global bir şirket Türkiye'de WireGuard trafiğini komple engelleyebiliyor anlamış değilim.

Zaten 15+ yıllık SansürOnline eziyeti benim için daha yeni geçen ay ve bu ay bitti. Akrabamın adresine Türk Telekom FTTH altyapı geldi. Ben de TurkNet Fiber 100 Mbps bağlattım. Sonuç:

Eki Görüntüle 184403

Kendi adresime ise geçen ay çok zorlu bir talep/protokol/belediye süreci sonrası TurkNet GigaFiber geldi. Keşke TurkNet mobil operator de olsaymış...

Hangi akılla Vodafone gibi global bir şirket Türkiye'de WireGuard trafiğini komple engelleyebiliyor anlamış değilim.

Daha neler neler var hocam unuttuğumuz. TurkNet kullanınca internet kullandığımı hatırlıyorum gerçekten. Millet dial-up kullanırken bu kadar eziyet çekmemiştir.

Mobil şebeke kullanırken VPN'in sürekli açık olması lazım. Aksi taktirde internete giremeyeceğiz neredeyse. TurkNet olmasa evde özgür internet kullanamayacağız. 3 - 5 fazla veririm ama internete rahatça girerim.

Aynı sorun bende de vardı, pi-vpn ile oluşturduğum ağa bağlanıyordu ama veri alamıyordum fakat ben paket gönderebildiğim handshake sağladığım için sorunun yapılandırmamdan ya da mtp değerinden kaynaklandığı düşünmüştüm. Sizde direk bağlanmıyor mu?