WireGuard değil de Amnesia kurarsanız iş görüyor. Vodafone protokol engelliyor evet, haklısınız.
İlginçmiş. Ben zaten normalde OpenWRT, VPS veya PC'ye kurduğum WireGuard server'larıma ShadowSocks veya wstunnel kuruyorum. Bu araç da zaten buna benzer bir şey yapıyor anladığım kadarıyla.

Maalesef bu kez yapmaya çalıştığım şey TP-Link router'ın kendi resmi yazılımında VPN server kurmak. Amnesia TP-Link'te yok.

Ayrıca WireGuard işlemciye çok hafif davranıyor. Amnesia öyle midir bilmiyorum.

Vodafone Türkiye cidden farklı bir dünyada yaşıyor. Şikayetvar sitesinde bu sorun ile ilgili bir sürü şikayet var (lol). Vodafone kopyala yapıştır cevap ile hepsiyle dalga geçmiş. Böyle bir şey olabilir mi ya... WireGuard protokolü bloklu.

Tamam, ISS'ler ve mobil operatörler global olarak UDP paketleri çok sevmez. Çünkü yoğunluk ile uğraşmak istemezler. Ama komple bloklamak yanlış hamle.

Global Vodafone'a şikayet edeceğim. Bakalım ne çıkacak.

Merhaba.
Wireguard port numarasını değiştirirseniz sorun çözülür.
İlk denediğim şey oydu zaten yabancı forumlara baktıktan sonra. Maalesef çözmedi.

PC'de host edip yanına wstunnel kurunca sorunsuz çalışıyor. Yani işin port ile alakası yok. Vodafone direkt protokolü komple engelliyor. Ama benim PC'de değil, direkt router'da yalın WireGuard host etmem gerekiyor. Ama Vodafone bunu bağlanmama engel oluyor.

Digiturknet kullanıyorum ISP olarak, Wireguard engellemiyor. OpenWRT'ye ProtonVPN'in wireguard konfigurasyonunu kurarak internete çıkabiliyorum. Mobil operatörlerde Vodafone kullanıyorum. Dediğiniz gibi Wireguard'ı engelliyor. Wireguard'ı engellemeyen bir mobil operatör yok mu?

Turkcell ve Vodafone hem mobilde hem de sabit internette engelleme yapıyor. port olarak 443 girildiğinde aşılıyor, denendi.

Zaten 15+ yıllık sansüronline eziyeti benim için daha yeni geçen ay ve bu ay bitti. Akrabamın adresine Türk Telekom FTTH altyapı geldi. Ben de TurkNet fiber 100 Mbps bağlattım. Sonuç:

Eki Görüntüle 184403

Kendi adresime ise geçen ay çok zorlu bir talep/protokol/belediye süreci sonrası TurkNet GigaFiber geldi. Keşke TurkNet mobil operator de olsaymış...

Hangi akılla Vodafone gibi global bir şirket Türkiye'de wireguard trafiğini komple engelleyebiliyor anlamış değilim.

Modemde 5GHz var ondan iyi 2.4GHz ile hız kaybı çok kablolu test et.

Modemde 5GHz var ondan iyi 2.4GHz ile hız kaybı çok kablolu test et.
Anlamadım hocam. O attığım foto akrabamın adresindeki TT altyapılı TurkNet 100 Mbps. TP-Link Archer BE230 ile kablolu bağlantı zaten. 2.5G LAN1 portu ile 2.5G PC arası. Kablosuz değil. Zaten 2 aydır test yapıyorum ve hep böyle sonuç geliyor. A+, 5ms, 0ms, 0ms. Bence harika ötesi. Bundan daha iyi olamaz.

Neyse, zaten konuyla alakasız bir şey bu.

Biraz daha araştırmam sonucu bu linke ulaştım. Vodafone kullanıp WireGuard'a ulaşamayan iki Türk kullanıcı daha.

Ama ben OpenVPN kullanmak istemiyorum. İşlemciye daha ağır bir protokol. Ben modern bir teknoloji olan ve çıktığından beri kullandığım WireGuard'ı kullanmak istiyorum. Ama Vodafone buna izin vermiyor!

Bugün veya yarın WireGuard'ı TP-Link'in yazılımında host etmek yerine PC'de port forward yapıp yanına wstunell veya udp2raw kurup host edeceğim ve Vodafone ile öyle deneyeceğim. Muhtemelen çalışacak. Ama benim normalde burada PC'de host etmem mümkün değil. Bu bir deney olacak. TP-Link yazılımında direkt router'da host etmem gerek.

Son düzenleme:
Aynı durumu sansürfone da yaşadığım için bu pis firmadan tüm ailemi çıkartıp Turkcell'e geçtim, şu an Turkcell mobilde engel atmıyor, evde ise TurkNet kullanıyorum o konuda da çok şükür rahatım, arkadaşlar size önerim eğer herhangi biri sizi kısıtlıyorsa size sansür koyuyorsa direkt yolu verin, kullanmayın. Ailelerinize kullandırtmayın, herkese bıkmadan üşenmeden anlatın ve caydırın.

Hocam son durum nedir? Mobil hatta nasıl kullanırız yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam son durum nedir? Mobil hatta nasıl kullanırız yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son durum aynı durum. Hiçbir şey değişmedi. BTK şikayeti açacağım.

VPN'i router üzerinden direkt host etmek yerine ev ağındaki farklı bir cihazda wstunnel, udp2raw gibi yazılımlarla birlikte destekleyip host etmek dışında yapacak bir şey yok maalesef.