IPv6 bazıları tarafından neden çok isteniyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gezegen5
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 237
  • Etiketler Etiketler
    ipv6 neden

Gezegen5

Becerikli
Yanlış anlamadıysam bu IPv6 denilen şey statik yani sabit IP değil mi? Sadece sende olan uzun bir IP adresi. İyi ama bunun bazıları tarafından bu kadar istenme sebebi nedir? Bana kalırsa dinamik IP adresi daha iyi. Hani 1 IP adresini bilmem kaç kişi kullanıyor ya CGNAT deniyor galiba buna.
İnternet'te birisi size taksa virüs falan atmayı denese modem reslersiniz ama IP adresiniz sabit ise nasıl değiştireceksiniz?

Ha IPv6 sabit IP değilse ve modeme basınca değişiyorsa o başka. Eğer değişmiyorsa bu kadar istenme nedenini anlamadım faydası nedir

IPv4 dünya da bitti. Bu yüzden CGNAT denen bir sistem uygulanıyor onlarca abone bir IP'den hizmet alabiliyor bu da bazen sorunlara neden olabiliyor senden önce o IP'yi kullanan kişi illegal işler yaptıysa ve daha sonra o blok sana denk geldiyse bazı sitelere girememe gibi sorunlara neden olabilir. Comnet'te bazı IP bloklarında bankalara erişim sorunu vardı mesela.

Ek olarak IPv6 ile tüm cihazlara benzersiz bir IP atanabilecek ve CGNAT denen sistemden kurtulmuş olacağız.

Burada iss temsilcileri ipv4 ve cgnat sisteminin eksilerini ek yüklerini anlatıyor.

Bence durumu yanlış anlamış gibisiniz. IP adresleri zaten değişmez; fakat her modem yenilenmede CGNAT değilse, size başka bir IP adresi atanır. Yani önceki IP değişikliğe uğrayıp değişmez, size başka bir IP atanır. Aynı şey IPv6 için de geçerli, ama CGNAT durumu yok diye biliyorum. Bir kaynakta 340 undecillion gibi bir şey okumuştum; o kadar IP vardı yazıyordu IPv6 için.

Neden IPv4 sevilmiyor? Buna kendimden örnekle bakacak olursam, bir oyun sunucusuna bağlanmaya çalışıyorum. Aynı IP olduğu için kısıtlama uyguluyor, çok fazla istek hatası veriyor. DuckDuckGo'da ise sorun çıkarıyor; arada bir DuckDuckGo çalışmıyor. Bu da başka sebepten olabilir ama ev interneti ile bağlanınca sorun var, telefon interneti ile yok ya da VPN ile yok. Benim bildiğim kadarıyla durum böyle. Bu konuda pek bilgim yok, yanlışsam kusuruma bakmayın.

@Mertcan39 Söylediklerin güzel ama benim en önemli bahsettiğim yeri söylemedin? İnternette birisi ile tartıştın diyelim ve adam senin IP adresini buldu diyelim. Modem de reslemeyeceksin bu durumda sabit IP olacağı için, o adamın ne deniyor DDOS mu veya herhangi bir internet saldırısından nasıl kaçınacaksın?

@14356 hocam IPv6'da modem resleyince IP değişiyorsa o zaman tamam zaten benim yazılarım boşa çıkmış oluyor. Ama geçen bir yorum okumuştum ve IPv6'da sabit IP'den mi bahsediyordu adam anlamadım.

İfadeler: 29
@Benjamin Linus hocam IPv6'da modem resleyince IP değişiyor o zaman tamam zaten benim yazılarım boşa çıkmış oluyor. Ama geçen bir yorum okumuştum ve IPv6'da sabit IP'den mi bahsediyordu adam anlamadım.
Bilemiyorum ama saçma bir durum olmaz mı? Çünkü yeteri kadar IP adresi var. Neden tek bir IP adresine bağımlı kalsın kullanıcı? Zaten bu sebeple IPv4'te CGNAT uygulanıyor.

IPv6 statik değil zaten. TurkNet IPv6 kapalı beta test kullanıcı oldum ve 2 sene sorunsuz kullandım.

Neden mi istiyoruz? Maddi imkanınız el veriyorsa 1 ay statik IP alarak deneyim kazanın. Özellikle online oyunlarda veya port açmanız gerektiği durumlarda hayat kurtarıyor. İnternetin stabilitesi fark edecek şekilde artıyor.

IPv6 gelirse kullanıcıların tamamı bundan ücretsiz şekilde faydalanabiliyor. Bir tarafta aylık 50-100₺ ödemek var, bir tarafta hem ücretsiz hem de iyi hizmet almak var....

Yok hocam anlaşamıyoruz siz ısrarla işin olumlu tarafını söylüyorsunuz sadece, ben ise olumsuz tarafını soruyorum ama cevap alamıyorum. Neyse kolay gelsin.

@Vavien. bir kullanıcı yorumu okumuştum da ondan durumu anlayamadım. Adam IPv6'da sabit olacak zaten o yüzden şimdi bile statik kullanabilirsin sen bilirsin diyordu başka birine.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…