@35gvm78, hak din İslam'da her bir sivilin potansiyel olarak işgal devletinin askeri olup öldürüleceği yazmıyor. Aksine savaşta yaşlıların, kadınların ve çocukların göz edilmesi yazıyor.
Her yahudi muhtemel bir İsrail askerdir. Kabul edin ya da etmeyin, doğduklarından beri üstün ırk oldukları ve Orta Doğu'nun kendilerine vadedilmiş toprak olduğunu sanarak eğitilirler.
Kendilerini üstün olarak görmeleri, istenildiği gibi terör estirebilecek anlamına gelmiyor. Çok yanlış bir yaklaşım, Filistin davasını düşünen birisine yakışmıyor.
Filistin davasına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor bu görüşün. Ben de özgürlüğe kadar direnişi destekliyorum, tek veya çift devletli anlaşmaya açık bakıyorum.
Ben de İsrail'in bu kadar ağır abluka, baskı koyduğu bir yerde fraksiyonların silahlanmasını, roketlenmesini veya paramiliterleşmesini baktığınız zaman bu şartlarda normal buluyorum. Ellerinde başka bir şey olmayan bir nesil yetişiyor çünkü, onlar da buna ya mukavim, ya mukavim! derler.
Ama bu Filistin davasına zarar verecek kıvama gelmemelidir. Bakın Gazze'den bahsetmiyorum, o farklı bir boyut zira.
Bugün Cenin'de, Ramallah'ta, Nablus'ta PA yönetiminin beceriksizliği yüzünden fraksiyonlar ortaya çıkıyor, salak rolü oynayıp İsrail'e daha fazla işgalci, daha fazla yerleşimci imkanı veriyorsa bunda elbet bir sorun vardır.
Savaş kavramının bir hukuğu vardır. Bugün İsrail nasıl hukuksuzca önüne gelen sivili biçiyor, istediği kurum kuruluşu ayırt etmeden bombalıyor, yarın da aynısını yapacak.
Yaptıklarını unutmayacaksın, sindirmeyeceksin. Mavi Marmara'yı unutmayacaksın, iktidar olarak desteklediğin Mavi Marmara hakkında gemiyi gönderdikten sonra bana mı sordular giderken demeyeceksin. Hind Receb'i unutmayacaksın.
Bunun için çok çalışıp çok çabalamalıyız, çok ders almalıyız. Filistin yönetiminin ikililiğinden kaynaklı asla birleşemeyen yönetimden ders almamız gerek. Tek bir millet olduğumuzu unutmamamız gerek.
İsrail karşısına denk gelecek bir güce kadar kan akıtmaya devam edecek. O güç olmak için çalışmalıyız, lakin bunu da adabıyla, doğru ve müdafaa yoldan yapmalıyız.
Allah'ül müheymil-rabbil alemin.
Tamamen özgür bir Mescid-i Aksa'da sabah namazımızı eda etmek, ak alnımızın secdeye değmesi nasip olsun.