Pozitif ayrımcılık falan değil. Sizin burada ayrımcılık dediğiniz tabirden dolayı bunlar oluyor. İsrail zaten ayrımcılığın, ırkçılığın vücut bulmuş hali. Bu fikirlerle yapıyorlar bu saldırıları. Onlar İsrailoğlu olmayana insan gözü ile bile bakmazken hâlâ onların üzerinden ayrımcılık falan diyorsunuz. Ucu eninde sonunda bize de dokunacak. Savaş siviller için değil asla ve asla dünyanın hiçbir yerinde sivillerin, çocukların ölmesi kabul edilemez ancak İsrail kendisi çocukları, sivilleri hedef alıyor. Bunları da göz önüne alın.Ne bu pozitif ayrımcılık mı? Sırf ırkı İsrail olduğu için çocukların ölmesine göz yumacaksınız yani? Onlar sadece siviller, savaşan askerler değiller. Bir de like atmışlar şu kansızca yorumunuza. Yazıklar olsun.
İran saldırıyor mu anlaşmalı bomboş yerlere füzeler mi sallıyor acaba? Bir düşünmek lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?Kimseyi kansız diye itham etme hakkınız bulunmuyor. Ayrıca İsrail ırkı diye bir şey yok. Üslubunuz bu noktada hoş değil, yanlış anlaşılabilir.Sırf ırkı İsrail olduğu için çocukların ölmesine göz yumacaksınız yani? Onlar sadece siviller, savaşan askerler değiller. Bir de like atmışlar şu kansızca yorumunuza. Yazıklar olsun.
İsraillilik bir vatandaşlık tanımıdır. Yahudi şeriatına göre İsrailli, Israil'in vatandaşı olan anlamına gelir.
Kur'an'da geçen beni İsrael bunlardan farklıdır. Çünkü İsrail daha çok kozmopolitik, çok uluslu bir devlet yapılanması haline gelmiştir.
Ayrıca hayır, kimse sivillerin ölümünü elbette istemez gözü kana bulanmadıysa. O yorumda daha çok pervasız takılan İsrail'e pervasız bir yanıt verilmeli gibi bir yanıt duruyor.
Ve evet, işin sonunda bugün de baktığınızda İsrail pervasızca sivil öldürmeye devam ediyor. 20.000 kişilik paramiliter, konvansiyonel olmayan bir örgüt olan Hamas'ın elinden bile kendi rehinelerini alamadı. Bakın Hamas'ı temizlemekten bahsetmiyorum, kendi rehinelerini bile kurtaramadı. Ve kendi rehinelerini kurtarmak için çıktığı bu yolda tam 80 bin insanın ölümüne doğrudan yol açtılar. Nesilleri ağaçtan sildiler.
Son düzenleme:
35gvm78
Üstün
Ne bu pozitif ayrımcılık mı? Sırf ırkı İsrail olduğu için çocukların ölmesine göz yumacaksınız yani? Onlar sadece siviller, savaşan askerler değiller. Bir de like atmışlar şu kansızca yorumunuza. Yazıklar olsun.
Her yahudi muhtemel bir İsrail askerdir. Kabul edin ya da etmeyin, doğduklarından beri üstün ırk oldukları ve Orta Doğu'nun kendilerine vadedilmiş toprak olduğunu sanarak eğitilirler. O sivil dediğiniz insanlar Gazze'de yapılan zulme 50 yılı aşkın süredir ses cikarmayan ve bunu destekleyen kimselerdir. 7 Ekim'de İsrail'in saldırılarını kutlama ile karşılayan da aynı kişilerdir. Ki böyle düşünenlere kansız demişsiniz buyurun size asıl kansızlığı göstereyim savunmasız bir çocuğa silahla ateş edip kan kaybından ölmesini seyretmek mesela;
Bu ise Gazze'de ölen ve kimliği tespit edilen sivillerin listesi yani gerçek kayıp bundan kat kat daha fazla.
Tüm bunların yanında muhtemel bir siyonist askeri 3-5 "sivil" in ölmesi ne yalan söyleyeyim pek gözüme batmıyor.
Kerabor
Becerikli
Kafa yapısına bak az bile yapıyor İsrail.Tüm bunların yanında muhtemel bir siyonist askeri 3-5 "sivil" in ölmesi ne yalan söyleyeyim pek gözüme batmıyor.
@35gvm78, hak din İslam'da her bir sivilin potansiyel olarak işgal devletinin askeri olup öldürüleceği yazmıyor. Aksine savaşta yaşlıların, kadınların ve çocukların göz edilmesi yazıyor.
Filistin davasına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor bu görüşün. Ben de özgürlüğe kadar direnişi destekliyorum, tek veya çift devletli anlaşmaya açık bakıyorum.
Ben de İsrail'in bu kadar ağır abluka, baskı koyduğu bir yerde fraksiyonların silahlanmasını, roketlenmesini veya paramiliterleşmesini baktığınız zaman bu şartlarda normal buluyorum. Ellerinde başka bir şey olmayan bir nesil yetişiyor çünkü, onlar da buna ya mukavim, ya mukavim! derler.
Ama bu Filistin davasına zarar verecek kıvama gelmemelidir. Bakın Gazze'den bahsetmiyorum, o farklı bir boyut zira.
Bugün Cenin'de, Ramallah'ta, Nablus'ta PA yönetiminin beceriksizliği yüzünden fraksiyonlar ortaya çıkıyor, salak rolü oynayıp İsrail'e daha fazla işgalci, daha fazla yerleşimci imkanı veriyorsa bunda elbet bir sorun vardır.
Savaş kavramının bir hukuğu vardır. Bugün İsrail nasıl hukuksuzca önüne gelen sivili biçiyor, istediği kurum kuruluşu ayırt etmeden bombalıyor, yarın da aynısını yapacak.
Yaptıklarını unutmayacaksın, sindirmeyeceksin. Mavi Marmara'yı unutmayacaksın, iktidar olarak desteklediğin Mavi Marmara hakkında gemiyi gönderdikten sonra bana mı sordular giderken demeyeceksin. Hind Receb'i unutmayacaksın.
Bunun için çok çalışıp çok çabalamalıyız, çok ders almalıyız. Filistin yönetiminin ikililiğinden kaynaklı asla birleşemeyen yönetimden ders almamız gerek. Tek bir millet olduğumuzu unutmamamız gerek.
İsrail karşısına denk gelecek bir güce kadar kan akıtmaya devam edecek. O güç olmak için çalışmalıyız, lakin bunu da adabıyla, doğru ve müdafaa yoldan yapmalıyız.
Allah'ül müheymil-rabbil alemin.
Tamamen özgür bir Mescid-i Aksa'da sabah namazımızı eda etmek, ak alnımızın secdeye değmesi nasip olsun.
Kendilerini üstün olarak görmeleri, istenildiği gibi terör estirebilecek anlamına gelmiyor. Çok yanlış bir yaklaşım, Filistin davasını düşünen birisine yakışmıyor.Her yahudi muhtemel bir İsrail askerdir. Kabul edin ya da etmeyin, doğduklarından beri üstün ırk oldukları ve Orta Doğu'nun kendilerine vadedilmiş toprak olduğunu sanarak eğitilirler.
Filistin davasına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor bu görüşün. Ben de özgürlüğe kadar direnişi destekliyorum, tek veya çift devletli anlaşmaya açık bakıyorum.
Ben de İsrail'in bu kadar ağır abluka, baskı koyduğu bir yerde fraksiyonların silahlanmasını, roketlenmesini veya paramiliterleşmesini baktığınız zaman bu şartlarda normal buluyorum. Ellerinde başka bir şey olmayan bir nesil yetişiyor çünkü, onlar da buna ya mukavim, ya mukavim! derler.
Ama bu Filistin davasına zarar verecek kıvama gelmemelidir. Bakın Gazze'den bahsetmiyorum, o farklı bir boyut zira.
Bugün Cenin'de, Ramallah'ta, Nablus'ta PA yönetiminin beceriksizliği yüzünden fraksiyonlar ortaya çıkıyor, salak rolü oynayıp İsrail'e daha fazla işgalci, daha fazla yerleşimci imkanı veriyorsa bunda elbet bir sorun vardır.
Savaş kavramının bir hukuğu vardır. Bugün İsrail nasıl hukuksuzca önüne gelen sivili biçiyor, istediği kurum kuruluşu ayırt etmeden bombalıyor, yarın da aynısını yapacak.
Yaptıklarını unutmayacaksın, sindirmeyeceksin. Mavi Marmara'yı unutmayacaksın, iktidar olarak desteklediğin Mavi Marmara hakkında gemiyi gönderdikten sonra bana mı sordular giderken demeyeceksin. Hind Receb'i unutmayacaksın.
Bunun için çok çalışıp çok çabalamalıyız, çok ders almalıyız. Filistin yönetiminin ikililiğinden kaynaklı asla birleşemeyen yönetimden ders almamız gerek. Tek bir millet olduğumuzu unutmamamız gerek.
İsrail karşısına denk gelecek bir güce kadar kan akıtmaya devam edecek. O güç olmak için çalışmalıyız, lakin bunu da adabıyla, doğru ve müdafaa yoldan yapmalıyız.
Allah'ül müheymil-rabbil alemin.
Tamamen özgür bir Mescid-i Aksa'da sabah namazımızı eda etmek, ak alnımızın secdeye değmesi nasip olsun.
Unutma, ondan nefret ettikleri gibi senden de ediyorlar. Sadece sıran gelmedi.