5707

Başarılı
Makaleler
4
İran'a operasyon bugün başladı. Hava savunma sistemleri muhtemelen Rusya gibi birbirinden bağımsız çalıştı. Kurmaylar evlerindeymiş. Bir sürü amatörlük.
İsrail ve ABD İran'ı altyapısını mahvetmeden bırakmaz. Daha önce İran'ın saldırı gücünü kaybettiğini görmüştük.
Ben güney Azerbaycan Türklerinin iç savaşa destek vereceğini sanmıyorum. İran'da para karşılığı örgütlenecek Ruslar çok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günay Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimiz var.

İnsan şartları altında yaşamak isteyen, kadın aşağlamalarından kurtulmak isteyen ve hatta Atatürk'ü araştırınca Atatürk'ü sevmeye başlayan kadın kesim var.

İsrail'e destek veren ve islamcıl rejimden kurtulmak istiyoruz diyen kesim var.

Sadece animasyon ile hesap soracağız diyen yandaşlar var.

İç savaş başlatılması olası bir ülke konumunda.

Yapay zeka ile bu fotoğrafı oluşturup X'de gezinen İran kitlesi bile gördüm:

images (4).webp

Fark ettiyseniz bu fotoğrafta İran bayrağı değiştirilmiş. Buna da İslam'dan kurtulmuş ve kadınların kadın gibi yaşadığı İran diyorlar. Ben demiyorum. İran'da yaşayan ve ülkesinden memnun olmayanlar diyor.

images (5).webp

Rusların etkisini pek bilmiyorum. Ancak ABD karşıtlığı konusunda İran'da olduklarını ve rol oynayabileceklerini düşünüyorum.

Kapattığım eski hesabım ile yaptığım bu paylaşım hem beğenildi hem de tepkiye neden oldu. Notlarımda kalmış.

زنان عزیز ایرانی،

می‌دانم که زیر فشار رژیم اسلامی ایران هستید. شما آزاد نیستید. می‌ترسید. دنبال حقوق خود هستید.

اما باید دشمنی با آذربایجان جنوبی را کنار بگذارید. چون آذربایجان، وطنی است که هم مسلمانان و هم غیرمسلمانان می‌توانند در آن زندگی کنند. از زنان حمایت می‌کند. به زنان حق می‌دهد. در دین شما دخالت نمی‌کند.

اگر به جای ایران اسلامی، در آذربایجان جنوبی زندگی می‌کردید، امروز نه از ترس سخن می‌گفتید و نه برای حقوق‌تان می‌جنگیدید.

ما با شما هستیم. 🇦🇿🙏

ChatGPT ile tekrar çeviriyorum:

Sevgili İranlı kadınlar,

İran İslam rejiminin baskısı altında olduğunuzu biliyorum. Özgür değilsiniz. Korkuyorsunuz. Haklarınızın peşindesiniz.

Ama Güney Azerbaycan’a olan düşmanlığı bir kenara bırakmalısınız. Çünkü Azerbaycan, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin birlikte yaşayabildiği bir vatandır. Kadınları destekler. Kadınlara hak tanır. Sizin dininize karışmaz.

Eğer İslami İran yerine Güney Azerbaycan’da yaşıyor olsaydınız, bugün ne korkarak konuşuyor olurdunuz ne de haklarınız için savaşıyor olurdunuz.

Biz sizinleyiz. 🇦🇿🙏

Şimdi konuyu özetleyelim:

• Filistin destekçisi kesim var.
  • İsrail destekçisi kesim var.
  • İslam'dan kurtulmak isteyen kesim var.
  • İslam kesimi var.
  • Kadınlar korkunç şartlar gördüklerini söylüyorlar.
  • İran İslam rejimine baskı uygulayan var.
  • Rus kesimi muhtemelen var ancak İran'ı desteklemek için orada bulunuyor.
  • Güney Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimiz var.

İç savaş olasılığı: Kesinlikle var.

Ekleme daha yapalım. İran nükleer silaha sahip bir ülke. Bu yüzden rahat bırakmayacaklardır.

Son düzenleme:
Şeriat olabilir evet kimse sevmiyor. Ama bunu ABD yaptı yıllar önce Orta Doğu ülkelerinin yapısını bozdu. Bunların hepsi planlıdır. İsrail'e güvenip yönetimi değiştirecek rejim kaldıracaklar diye hiçbir şekilde güvenilemez. Ülkeyi ele geçirmese bile kukla lider atarlar bu da özgürlüğe girmez zaten tamamen bağlımlı olur. Sıra bize de gelecek bizi de bu hale getiren yönetim oldu. Sınırlar açık gelen giden belli değil yoğun mülteci nüfusu var. Hapisteki ağır suçlular da salındı bunlar boşuna yapılmıyor. Bizim zaman da daralıyor. Mucize olması lazım ki bunlar gitsin ülke kurtulsun bunlardan.

İran rejiminin %80'i havadan oluşuyor. Tek kozları füzeleri. Yüksek rütbeli komutanları nokta atışıyla öldürüldü. Muhtemelen istihbarat eksikliğinden saldırı olacağını anlayamadılar ve hava savunma sistemleri aktif değildi. Yanıt olarak 1200 km ötesine sadece kamikaze İHA yollayabildiler... Akşama kadar füzelerle daha büyük yanıt vereceklerdir. Ne kadar etkili olur bilmiyorum. İran'dan bir şey beklenmez.

Şuan ki rejimin bir çok hatası var ancak şah döneminde ülkenin seküler olması haricinde hiçbir artısı yok. Hatta bildiğime göre komünistler bile İslamcılara destek vermiş onlar bile illallah etmişler şah rejiminden. Bu rejim değişse bile şah geri gelmez. Aynı şeyin seküler laciverdi çünkü olsa olsa cumhuriyet gelir.

İran ABD üsleri ile etrafında kuşatılmış durumda ve nükleer silah sahibi olmadan İsrail'e hiçbir şey yapamaz. Mecburen bir süre boyun eğecek.

Şeriat olabilir evet kimse sevmiyor. Ama bunu ABD yaptı yıllar önce Orta Doğu ülkelerinin yapısını bozdu. Bunların hepsi planlıdır. İsrail'e güvenip yönetimi değiştirecek rejim kaldıracaklar diye hiçbir şekilde güvenilemez. Ülkeyi ele geçirmese bile kukla lider atarlar bu da özgürlüğe girmez zaten tamamen bağlımlı olur. Sıra bize de gelecek bizi de bu hale getiren yönetim oldu. Sınırlar açık gelen giden belli değil yoğun mülteci nüfusu var. Hapisteki ağır suçlular da salındı bunlar boşuna yapılmıyor. Bizim zaman da daralıyor. Mucize olması lazım ki bunlar gitsin ülke kurtulsun bunlardan.
Hırsız, Ordudaki gerçek askerleri tasviye edip ülkenin tüm kaynaklarını sattı, bitirdi. Şimdi de hırtlara yumuşak davranıyor umarım korktuğum şey olmaz. Bu kadar yazabiliyorum.

Şu anki rejimin birçok hatası var ancak şah döneminde ülkenin seküler olması haricinde hiçbir artısı yok. Hatta bildiğime göre komünistler bile islamcılara destek vermiş onlar bile illallah etmişler şah rejiminden. Bu rejim değişse bile şah geri gelmez. Aynı şeyin seküler laciverti çünkü olsa olsa cumhuriyet gelir.

İran ABD üsleri ile etrafında kuşatılmış durumda ve nükleer silah sahibi olmadan İsrail'e hiçbir şey yapamaz. Mecburen bir süre boyun eğecek.

Hırsız, ordudaki gerçek askerleri tasviye edip ülkenin tüm kaynaklarını sattı, bitirdi. Şimdi de hırtlara yumuşak davranıyor umarım korktuğum şey olmaz. Bu kadar yazabiliyorum.

Maalesef oraya gidiyor yapacak hiçbir şey yok. Destekçileri öyle uyuyorlar ki baş teröristi çıkarsalar bile alkış tutarlar. Devlet aklı bir şeyler düşünmüşlerdir zihniyeti var. Kör olmuşlar bildiğin. Bazı kesimleri de çıkarı için satıyor. Adamlar kaleyi içten fethettiler. İmkan bulsam yurt dışına gideceğim.

Ekleme daha yapalım. İran nükleer silaha sahip bir ülke. Bu yüzden rahat bırakmayacaklardır.
İran nükleer silaha sahip bir ülke değil, nükleer silah üretmeye çalışan ama her seferinde sabote edilen bir ülke. İran nükleer silaha sahip olsa 2-3 nükleer başlıkla tüm toprakları yaşanmaz hale gelecek küçücük İsrail İran'a saldırı düzenlemeye cesaret edemezdi.

İç savaş çıkar mı çıkacak mı bilmemde, 3.dünya savaşının yakında patlak vereceği kesin, 5 yıl öncede aynı konuyu konuşuyorlardı 10 yıl önce de, ama o zamanlar amaç sadece gereksiz heyecan yaratmaktı, şu an ciddili savaş çıkma ihtimali çok yüksek.