PVH

Uzman
Merhabalar.

Her gün yanımda işe götürüp getirebileceğim bir laptop bakıyorum. Genel olarak sadece Office programları ve Canva kullanacağım. ASUS Zenbook serisini gördüm; ekranlarının OLED olması ve 1 kg'ın altında bir ağırlığa sahip olmaları çok hoşuma gitti.

Ancak iki model arasında kaldım ve aralarında 50.000 TL kadar ciddi bir fiyat farkı var. Bilgisayar donanımlarından pek anlamayan biri olarak yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki iki modelden hangisini seçmeliyim acaba?

1) Asus Zenbook A14 Snapdragon X Elite (16 GB RAM, 512 GB SSD) UX3407NA-QD041W

2) Asus Zenbook 14 OLED Snapdragon X (16 GB RAM, 512 GB SSD)

Son düzenleyen: Moderatör:
@PVH, Selamlar. 100.000TL gibi bir para böyle bir cihaza verilmemeli bence. Canva ve ofis programları için bırakın 100.000TL'yi 30.000TL'lik cihazlar bile iş görür. Ancak, madem 100.000TL gibi bir bütçeniz var, daha konforlu cihazlar alınabilir.

Öncelikle, Snapdragon işlemcili cihazları önermiyorum. x86 platformundan daha iyi batarya süreleri vereceği aşikar ancak Windows yıllardır x86 platformu için geliştirildiği için illa problemler yaşayacaksınız.

Ben burada bu 3 cihazı öneririm. Ayrıca, eklemek istiyorum. Zenbook istekleriniz doğrultusunda aşırıya kaçmak oluyor. O işlemci, RAM değerleri yüksek çünkü. Lenovo Yoga cihaz da güzeldir. Normalde Lenovo'yu garanti servisinden dolayı önermem ancak bu cihazlar Gaming laptoplar gibi çok problem çıkartmayacağı için rahat olabilirsiniz. Windows zorunlu değilse, MacBook'da alınabilir. Ki, isteklerinize göre en iyi seçim MacBook'dan yanadır.

@PVH, selam. 100.000TL gibi bir para böyle bir cihaza verilmemeli bence. Canva ve ofis programları için bırakın 100.000TL'yi 30.000TL'lik cihazlar bile iş görür. Ancak, madem 100.000TL gibi bir bütçeniz var, daha konforlu cihazlar alınabilir.

Öncelikle, Snapdragon işlemcili cihazları önermiyorum. X86 platformundan daha iyi batarya süreleri vereceği aşikar ancak Windows yıllardır X86 platformu için geliştirildiği için illa problemler yaşayacaksınız.

Ben burada bu 3 cihazı öneririm. Ayrıca, eklemek istiyorum. Zenbook istekleriniz doğrultusunda aşırıya kaçmak oluyor. O işlemci, RAM değerleri yüksek çünkü. Lenovo Yoga cihaz da güzeldir. Normalde Lenovo'yu garanti servisinden dolayı önermem ancak bu cihazlar gaming laptoplar gibi çok problem çıkartmayacağı için rahat olabilirsiniz. Windows zorunlu değilse, MacBook'da alınabilir. Ki, isteklerinize göre en iyi seçim MacBooK'den yanadır.

Lenovo Yoga için bir şey söylemek istiyorum kendim gördüğüm şeyler doğrultusunda bu bilgisayarların uzun vadede kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Bir adet cihaz vardı İstanbul'u gezdirdik ancak onarımını yapabilecek bir kişi çıkmadı. Cihaz çok uzun süre kullanılıp ardından arıza açtığında da markaların Türkiye kısmında destek almak çok zor oluyor çünkü cihazın yedek parçasını ne fabrika üretiyor ne de yetkili servislerde yedek parça bulunuyor zaten stokları hep sınırlı tutuyorlar ihtiyaçları kadar parça sipariş geçiyorlar hadi %5-%10 fazlasını istesin ama talep doğrultusunda arz olduğu için ellerinde kalır düşüncesi ile bazı ürün gruplarının yedek parçası ülkeye çok girmiyor(yetkili servislerin ve distribütörlerin bizim yerlilerden oluştuğunu bildiğimden böyle bir yazı yazdım masrafı minimum tutmaya çalışıyorlar).
Linkteki görüntüye girdiğim gibi kasayı tanıdım yine uzun vadede bu kasa hiç hoş değil kuzenim almıştı cihazın kasasının menteşelerine yakın ve farklı bölgelerinde çatlaklar mevcut menteşeyi patlatamadığından daha geri kısımlarda çatlaklar oluşmuş açıkçası gördüğüm zaman benim çok hoşuma gitmemişti öyle sağda solda kötü kullanan insanlar da değillerdi Sims oynanan cihazda bu tarz şeyler vardı.
Eleştirim cihazın özelliklerine değil on yıllık Lenovo kullanıcısıyım ne kadar iyi cihazlar yaptıklarını az çok biliyorum ama bu yoga serisi nedendir bilinmez diğer modelleri kadar uzun ömürlü görünmüyor ve iş onarıma geldiği zaman da kullanıcıyı hem çok yoruyor hem de diğer bilgisayarlara göre çok daha masraflı oluyor.

@PVH, Selamlar. 100.000TL gibi bir para böyle bir cihaza verilmemeli bence. Canva ve ofis programları için bırakın 100.000TL'yi 30.000TL'lik cihazlar bile iş görür. Ancak, madem 100.000TL gibi bir bütçeniz var, daha konforlu cihazlar alınabilir.

Öncelikle, Snapdragon işlemcili cihazları önermiyorum. x86 platformundan daha iyi batarya süreleri vereceği aşikar ancak Windows yıllardır x86 platformu için geliştirildiği için illa problemler yaşayacaksınız.

Ben burada bu 3 cihazı öneririm. Ayrıca, eklemek istiyorum. Zenbook istekleriniz doğrultusunda aşırıya kaçmak oluyor. O işlemci, RAM değerleri yüksek çünkü. Lenovo Yoga cihaz da güzeldir. Normalde Lenovo'yu garanti servisinden dolayı önermem ancak bu cihazlar Gaming laptoplar gibi çok problem çıkartmayacağı için rahat olabilirsiniz. Windows zorunlu değilse, MacBook'da alınabilir. Ki, isteklerinize göre en iyi seçim MacBook'dan yanadır.

Merhaba hocam, Snapdragon olması sebebiyle ne gibi problemler yaşayabilirim?