murat95

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

İş ve oyun için normalde G65B kullanacaktım ama 7 kez sipariş verip 7 siparişte de ölü piksel çıkınca artık almaktan vazgeçtim. Daha önce @2254 uzun kullanımlar yaptığım için önermemiştiniz OLED monitörü. SEO işi ile uğraşıyorum yani genel olarak tarayıcımda en az 10-20 sekme açık olur, Excel, Word, text, yazılar gibi bir sürü ekran açık olur monitörde. Günlük ortalama 15-17 saat PC açık kalıyor. Dinlendirme vs. yaparak, ekran koruyucu kullanarak yanma riskini aza indirebilirim ama bu kadar kullanımda aşırı ısınacaktır. 10 saat üzerinde kullanıp sorun yaşamayanlar var. Ne önerirsiniz? Eğer yanma riski yüksek olur derseniz VG27AQML1A alacağım, aklımdaki tek model o şu an.

@BerkayZ87 sizin de fikrinizi alayım hocam.

Dostum babama Pazar günü OLED Gaming Monitör aldık ve satan yetkili kişi şubedeki sürekli iş için OLED monitörlerin iyi olmadığını söyledi. Biliyorum oyun için de iş için de güzel gözükmesini istediğin için OLEDE bakıyorsun fakat imkan varsa başka seçeneklere bakmak daha mantıklı olacaktır.

Dinamik içeriklerde sorun olmaz ama statik içeriklerde sorun olur. 3.nesil statik içerikler için o kadar dayanıklı değil bence. Belki 2-3 nesil sonra öneririm ama şu an en fazla 3-4 seneden fazla gideceğini sanmam. 32inç olur derseniz aw3225dm daha iyi olur, 27inç şart derseniz AQML1A alabilirsiniz.