Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selam,

Sosyal'de kullanıcı adını değiştirdiğimizde bu değişiklikler profilimizde kalıcı şekilde gösteriliyor.

Screenshot_2025-11-23-20-15-46-115-edit_com.android.chrome.webp

Bazı kullanıcılar ise geçmişteki kullanıcı adlarının görünmesini istemeyebilir.

Ek olarak, bazı kullanıcıların geçmişteki kullanıcı adları gözükmüyor.
Eski kullanıcı adlarının muhtemelen "Bilet Sistemi" üzerinden iletişime geçerek gizlenmesini istediler.

Başka bir örnek olarak;
@Barış hocamızın profiline baktığınız zaman geçmiş ismini göremiyorsunuz.

Bu da, aslında böyle bir özelliğin var olduğunu lakin bütün kullanıcılara açılmadığını gösteriyor olabilir.

Screenshot_2025-11-23-20-20-16-670-edit_com.android.chrome.webp

Önerim:

Kullanıcı adının geçmişini gizleme veya kullanıcıya izin verilen bir düzenleme seçeneği sunulabilir, eski isimlerin bazılarını silebilme özelliği gibi.

Bu durumun kullanıcılar için de opsiyonel hâle gelmesi güzel olurdu.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Artı 12 Eksi
Artıladım. Bence görüntü olarak hoş durmuyor. 1-2 hafta kalıp sonra silinse güzel olur.

Belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesi daha iyi.
Açıkçası böyle bir özellik olup olmadığını bilmiyorum, hem Xenforo hem de Techolay Sosyal özelinde. Lakin bendeki geçmiş isime zaman aşımı olmadı, veya ben öyle görüyorum kişiye özel.

Lakin öneriniz düşünülebilir ve uygulanabilir.

Silinmemesi daha iyi olur bence. Ama bunun standardi olmali. Herkeste ayni olsun, kimde gorunup kiminde gorunmemesi mantikli degil. Bir de sorum olacak, baskasinin uzun sure once kullandigi bir ismi alabliyor mu farkli kullanici? Yoksa isim birakilmis olsa da alinamiyor mu? Alinabiliyorsa kesilnlikle gorunmeli. Yoksa yaniltici olablir bu durum.

Doğrudur.

Forumda 2 senedir bulunmadığımdan, bazı üyelerin isim geçişlerine forumda bulunduğum süre zarfınca şahit oldum.
Onlar yüksek ihtimalle yukarıda da dediğim gibi Bilet Sistemi yoluyla yetkili hocalarımızla görüşüp veri tabanından sildirmişlerdir.

2 kere daha aynı konu açılmış ve 2'si de reddedilmiş.

Konuyu artıladım, ama olur da bu konuda sebep belirtilmeden "Kapalı Öneriler"e taşınırsa forum yönetiminden bir açıklama bekleriz.

Silinmesini doğru bulmuyorum. Zaten herkes anonim, kim kimdir bilmemiz lazım. İlk kayıt olurken nick yerine adını soyadını yazan birisinin ancak böyle dertleri olmalı diye düşünüyorum.